Skocz do zawartości

Żabka [Frog Shop]

Gość Rozi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie to jeden z najlepszych patentów ma Carrefour ze swoją aplikacją. Sam sobie towar skanuje telefonem, podchodzicie do kasy, kasjerka tylko skanuje kod z aplikacji i płacisz. Nic nie musisz wykładać na taśmę i elo do domu. Ewentualnie zakupy przez internet. Kilka minut na zrobienie listy zakupów i kilka minut na zakup, dostawa pod drzwi. Dla mnie mega, szczególnie, że 4 piętro bez windy a oszczędność czasu bezcenna.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

O ile takie zakupy z dostawą do domu wychodzą cię drożej? Wiem, że oszczędzasz czas, po prostu chciałem wiedzieć ile jest warta ta oszczędność.

Opublikowano

Czasami za dostawę płacę +14,90 a czasami 0, w zależności od promocji. Ogólnie zakupy wychodzą jak w markecie ale minus jest taki, że wędlina i sery nie są krojone. Plus jest taki,że za każdym razem dostaję jakiś gratis np. 2 razy dostałem kubełek lodów, raz dostałem słoik miodu innym razem patelnie wartą 50 zeta. Wszystko na czas i wniesione na 4 piętro. Kiedyś z Tesco nie policzyli mi dostawy bo typ się spóźnił kilka minut. Nawet jak kilka złotych się przepłaci to wpadnie gratis, który to niweluje także zawsze na plus.

• Plusik 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Żabka wysłała pociąg z pomocą na Ukrainę z datkami z żappsów, darowizn w sklepie i płatności kartą :obama:

Z ostatnich nowości, piłem czerwoną Fantę bez cukru o smaku do odganięcia. No dla mnie coś pomiędzy arbuzem i poziomką, całkiem dobra. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pojawiły się Coca Cola, Sprite i Mirinda z Chin, mają dodany błonnik. Kosztują 8 zł, ale raczej niewarte sprawdzania. Piłem kiedyś i nie wyczułem różnicy w smaku.

Za to pizza Kizo też wjechała i sprzedaje się na chore ilości, tak jak jego batony w Biedrze :reggie:

Opublikowano
23 minuty temu, krupek napisał:

Za to pizza Kizo też wjechała i sprzedaje się na chore ilości, tak jak jego batony w Biedrze :reggie:

Widziałem testy na tiktoku, troche wiecej skladnikow niz guseppe, ale 2x wyzsza cena, imo niewarto.

Opublikowano

Nie wiem po co tam jest, nigdzie poza chińskim rynkiem się nie spotkałem, oni ogólnie dziwne wymysły z napojami mają. Tak samo ten Red Bull bez gazu w innej puszce.

Opublikowano

Piłem nałogowo tę z błonnikiem jak mieszkałem w Pekinie. Faktycznie, żadnej różnicy w smaku nie było, kosztowała chyba 3,5 cny więc obecnie jakoś 2 zł, ale się czuło, że chociaż jest ZDROWA xd

Ten Red Bull bez gazu to jakaś abominacja była, chociaż ta żabkowa wersja była z Tajlandii (nie wiem, czy się różniła cokolwiek od Chińczyków, bo jednak puszka taka sama, tylko napisy po tajsku). Tam w ogóle mieli takie małe lodówki na napoje które zamiast chłodzić to je podgrzewały. Więc można było takiego red bulla albo kawkę w letniej temperaturze wypić.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...