Skocz do zawartości

The Best of Szósta Generacja, półfinały.

Która lepsza? 101 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grand Theft Auto: San Andreas vs. Metal Gear Solid 3: Snake Eater

• Grand Theft Auto: San Andreas
    • Metal Gear Solid 3: Snake Eater
  2. 2. God of War 2 vs. Grand Theft Auto: Vice City

• God of War 2
    • Grand Theft Auto: Vice City

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 18.02.2022 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Atmosfera się zagęszcza. To może być najważniejsza runda w całej edycji. Czy dojdzie to świętokradztwa i w finale będziemy mieli GTA vs. GTA?

Sprawdźmy.

6gen7r.thumb.jpg.9b9e455b5b252242ebc321a4e3a43548.jpg

Pełna drabinka TUTAJ.

• Miał być limit 128 zawodników na generację. Ale ta również cieszyła się na tyle dużym zainteresowaniem, że z łatwością moglibyśmy podwoić tę ilość. Więc to zrobiliśmy, na moje nieszczęście. Ponownie. Startowało 256 zawodników. To skład wybrany przez nas i nie należy, ogólnie mówiąc, do najbardziej obiektywnych. Wiele tutaj sentymentalnych tytułów i nieoczywistych wyborów. Choć oczywiście nie zabrakło najważniejszych postaci.
  • Miał być również limit maksymalnie dwóch gier na serię. Ale to dawno i nieprawda. Obecnie nie ma takiego limitu, i niektóre cykle dostały 3 (a nawet 4) sloty. Po prostu się adaptujemy do potrzeb, a takie się pojawiły.
  • Głosujemy standardowo do piątku (18.02.2022) do godz. 23:59. 
  • W przypadku remisu będą zliczane głosy Senior Memberów oraz Adminów. Dalej awansuje gra, która uzbiera więcej wstawiennictw tych zacnych person.
  • Jeśli i wtedy będzie remis, to organizujemy Turbo Dogrywkę trwającą około 12 godzin.
  • Drabinka została wygenerowana w pełni losowo.
  • Już za późno na pytania w rodzaju "a dlaczego na liście nie ma gry xxx?!" czy "ale że Dudka nie wzięli...". Był czas i zbierane propozycje.

Gameplaye:

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ty już, kolego, może przestań głosować - swoje już (nie)zrobiłeś - lepiej żebyś i tu krzywdy nie zrobił.

• Niekoniecznie - po prostu zostało zestawione w parze z prawdziwym arcydziełem i jedną z najlepszych gier ever. Sam uważam SA za całościowo lepsze niż VC (choć uwielbiam obydwie), ale nie dam jakiego

• Q-S to największe gówno jakie może pojawić się w grze, sprawia że każdy, nawet najbardziej skillowy tytuł staje się dziecinnie łatwy. Wyobrażacie sobie quick save'a w Soulsach? Ciach! udane trafienie

Opublikowano

W każdej z par zero rozkminki. Formalność. 

Mam nadzieję, że GoW wyjaśni tę generację. 

Opublikowano

virgin snake eater vs chad vice city w finale:lapka:

Opublikowano

Przy VC i GoW2 chwila zastanowienia, ale jednak zwyciężyła moja pierwsza gra na PS2, symbol beztroskich lat gierkowania. Setki godzin latania po mieście, przepotężny OST i klimat, który sprawił, ze pokolenie wychowane w latach 90-00 odczuwało nostalgię do czasów i miejsc, w których nie żyli. To jeden z tych wyborów, kiedy czysty gameplay (Kratos w tym temacie daje radę nawet 15 lat po premierze) czy strona techniczna muszą ustąpić tej słynnej magii i sentymentowi.

Teoretycznie cały ten zestaw cech mógłbym odnieść też do SA. Ale tutaj mamy inny kaliber oponenta, a same przygody CJa też stawiam już trochę niżej w rankingu serii, więc w tej parze Snake górą i idzie po zasłużony tytuł GOTG

Opublikowano

Skoro swiat sie pomylil i nie wygra ninja gaiden ktore jest gotg to wybieram na swojego faworyta Kratosa. Jest taki męski

Opublikowano

Z tych 4 gierek GoW zdecydowanie najlepiej zniósł upływ czasu i gra się w to tak samo dobrze jak w 2007.

Opublikowano

No w sumie to czysta brudna prawda. Gow2 to jedyna gra którą da się ukończyć żeby się nie wc0rwiać

Opublikowano

Mgsa 3 tez przeca.

Opublikowano

Podobnie jak i San Andreas i Vice City (tu kamera może wkurwić jedynie). Pupcio ostatnio masakra z gościa :/

Opublikowano

Trochę wc0rwia momentami albo na vicie tak skopali sterowanie. W gow2 to tylko w sumie ten system sejwów z ps2 jest gowniany 

Teraz, Rozi napisał:

Podobnie jak i San Andreas i Vice City (tu kamera może wkurwić jedynie). Pupcio ostatnio masakra z gościa :/

Byczq grałem sa w tamtym roku i trochę brakuje tych nowoczesnych umilaczy typu czekpojnty no ale też jest gituwa. Szczerze to tylko vc i ta jego kamera się zestarzała 

Opublikowano

W hd to chyba jest legancka kamerka na prawej galce jak w subsistance.

A w gow2 to chyba sa niezle rozmieszczone czekpointy. Ja nawet nie pamieram jak tam sie sejwowalo.

Opublikowano

No są te światełka co jakiś czas. Mi to specjalnie nie przeszkadza ale jakoś zagrajmer mozi/balon z 12tką dzieci pewnie wolałby sejwować w każdej chwili 

Opublikowano
42 minuty temu, Pupcio napisał:

Trochę wc0rwia momentami albo na vicie tak skopali sterowanie. W gow2 to tylko w sumie ten system sejwów z ps2 jest gowniany 

Byczq grałem sa w tamtym roku i trochę brakuje tych nowoczesnych umilaczy typu czekpojnty no ale też jest gituwa. Szczerze to tylko vc i ta jego kamera się zestarzała 

31 minut temu, Pupcio napisał:

No są te światełka co jakiś czas. Mi to specjalnie nie przeszkadza ale jakoś zagrajmer mozi/balon z 12tką dzieci pewnie wolałby sejwować w każdej chwili 

Pupcio kurla co się z Tobą dzieje. Nie grasz w gierki, marudzisz, do tego  narzekasz na brak jakiś rozwiązań po czym piszesz, że mi to przeszkadza. Jesteś ostatnio bardzo zagubiony.
Jak bym ci nie lubił to bym się nawet lekko zdenerwował, a tak tylko troska.

Opublikowano

No jak nie gram ziomuś, już 4 gry skończyłem w tym roku A teraz gram w mass effecta i yakuze 5. Mi brak tych rzeczy nie przeszkadza ale mogę sobie wyobrazić że kogoś irytuje brak sejwów w każdej chwili 

Opublikowano
7 minut temu, Pupcio napisał:

No jak nie gram ziomuś, już 4 gry skończyłem w tym roku A teraz gram w mass effecta i yakuze 5. Mi brak tych rzeczy nie przeszkadza ale mogę sobie wyobrazić że kogoś irytuje brak sejwów w każdej chwili 

Przecież pisałeś przed chwilą, że brakuje ci trochę tych nowoczesnych umilaczy.

Weź zagraj w jakieś nowe gierki, a nie repety. Może trochę „cieczka” ci puści i nadmierne growe filozofowanie.
Polecam na start Psycho 2 i Kenę jako lek dla ciebie. W Kenie trochę rzadko checkpointy, ale jak będzie przeszkadzać to zawsze możesz dać na easy :reggie:

Opublikowano
8 minut temu, Pupcio napisał:

kogoś irytuje brak sejwów w każdej chwili 

Konsolorzy od czasow NESa.

Opublikowano
Teraz, Mejm napisał:

Konsolorzy od czasow NESa.

No właśnie miałem pisać, że chyba na PC bym musiał grać, aby sejwować kiedy i gdzie chcę. 

Opublikowano

Bardzo rzadka opcja na konsolach. Ostatnio w dishonored sie spotkalem a wczesniej to nawet nie pamietam. Chociaz tutaj to byl po prostu save ale w dowolnym miejscu.

No i chyba dopiero od tej generacji mozna mowic o "quick".

Opublikowano
1 minutę temu, Mejm napisał:

Bardzo rzadka opcja na konsolach. Ostatnio w dishonored sie spotkalem a wczesniej to nawet nie pamietam. Chociaz tutaj to byl po prostu save ale w dowolnym miejscu.

No i chyba dopiero od tej generacji mozna mowic o "quick".

Czy ja wiem? Na PS4 chyba większość gierek to ma. 

Opublikowano

No są częściej w masywnych rpg. Np w Wieśku, albo w (chyba) Skyrim.