Skocz do zawartości

The Best of Szósta Generacja, półfinały.

Która lepsza? 101 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grand Theft Auto: San Andreas vs. Metal Gear Solid 3: Snake Eater

• Grand Theft Auto: San Andreas
    • Metal Gear Solid 3: Snake Eater
  2. 2. God of War 2 vs. Grand Theft Auto: Vice City

• God of War 2
    • Grand Theft Auto: Vice City

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 18.02.2022 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Serio głosujecie na vice city stare dziadersy? Co ja z wami mam na tym forumku

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ty już, kolego, może przestań głosować - swoje już (nie)zrobiłeś - lepiej żebyś i tu krzywdy nie zrobił.

• Niekoniecznie - po prostu zostało zestawione w parze z prawdziwym arcydziełem i jedną z najlepszych gier ever. Sam uważam SA za całościowo lepsze niż VC (choć uwielbiam obydwie), ale nie dam jakiego

• Q-S to największe gówno jakie może pojawić się w grze, sprawia że każdy, nawet najbardziej skillowy tytuł staje się dziecinnie łatwy. Wyobrażacie sobie quick save'a w Soulsach? Ciach! udane trafienie

Opublikowano

Oo remisik, kurwa żeby tylko seniorzy nie musieli decydować jutro o 7:46 rano. 

Opublikowano

Boze Kojimbo jak pewnie z wężami leci po kolejne złoto :obama::kojima: Przecież tej maszyny nic nie zatrzyma. Niestety 4 i 5 to już nawet nie przejdą z 2 etapów zapewne. Znaczy stety. 

Opublikowano
  • Autor

Miał być finał GTA vs. GTA, ale nie dla Rockstara ta pomarańcza.

Na San Andreas nawet nie splunę.

Ale Vice City trochę szkoda i do końca się BIŁEM Z MYŚLAMI.

Jednak Kratos może dać ciekawszy i nieco bardziej wyrównany finał.

Opublikowano

jednak stara sentencja ciągle aktualna: jebać graczy

Opublikowano

Zabawne jest, ze jakby wyszly dwa porzadne rimejki vice city i gow 2, to większość by kupila gta.

Opublikowano

Jasne, GTA SA to majstersztyk technologiczny, ale ostatecznie to nie Saint's Row, więc mi nie szkoda :P

A tak nieco bardziej poważnie, to MGS 3 jest mimo wszystko dziełem wybitym i dopieszczonym, pełnym smaczków i emocjonalnych zwrotów akcji, w dodatku stawiające serie na nogi. W MGS-ach jest pewna też sztuka dla sztuki. Ile przewrotności w wypowiedzi Kojimy, a ile prawdy nie wiemy, ale mówił że robienie scenariusza do każdego MGS-a to katorga, bo zawsze tworzył kolejną część z myślą, że będzie ostatnią i potem musiał nagle wymyślać jakieś plot twisty i połączenia ( :dynia: ). Ostatecznie jest w tym mistrzem. MGS 3 to też niesamowita kreatywność. Chcesz grę przejść widelcem? Tak, da się. Snake się struł? Poobracaj jego modelem w menu, to się zrzyga. Nie umiesz przejść bossa? Przestaw zegar w konsoli, a umrze ze starości. I tak dalej.

Obie te gry miały wszystko by być w finale. Są z dwóch światów. Mistrz świata otwartego i mistrz świata zamkniętego. Cóż, tym razem wygrała stara sprawdzona formuła. I moim zdaniem w finale to MGS3 powinen wygrać.

Vice City to nieco inna bajka, bo jednak był czymś w rodzaju rozbudowanego GTA 3, z dobrą fabułą i klimatem Scarface. Nie bylo takiej rewolucji jak GTA SA. God of War 2 był rozbudowanym God of War 1, choć jeśli chodzi o grafikę, to nazywano to prawilnie PS 2.5, a odpalony na PS3 (gdy te jeszcze to potrafiło) nieco złośliwie nazywano pierwszą next genową grą. W pewnym sensie GoW 2 dostał zaszczytną rolę pięknego pożegnania szóstej generacji. Może właśnie dlatego wygrał z Vice City? Cóż, jak pisałem powyżej - w finale powininna wygrać metalowa, solidna zębatka ;)

Opublikowano
30 minut temu, wojtas011 napisał:

Zabawne jest, ze jakby wyszly dwa porzadne rimejki vice city i gow 2, to większość by kupila gta.

Sęk w tym, że God of War 2 nie potrzebuje rimejku, bo jest tak samo grywalny jak w 2007 r, a z VC(mimo dużego sentymentu) jest już trochę gorzej.

Opublikowano
  • Autor

Zapraszam na ostatnią przejażdżkę.

Opublikowano

Vice City? Jego miejsce jest tam gdzie re4. Po stronie przegranych :nosacz3:

Opublikowano

Wiara w foruma mi wrociala ale niesmak pozostal.

Opublikowano

Kratos nie raz pokazał, że potrafi dojechać dużo potężniejszych (na pierwszy rzut oka) przeciwników. Mam nadzieje, że w finale też pokaże ukryty power :yeti:

Opublikowano

No finał to się będzie trzeba zastanowić na co głosować.

Opublikowano

Całe 0,3 sekundy trzeba będzie się zastanawiać, a potem oddać głos na pożeracza wenszy.