Skocz do zawartości

Street Fighter 6

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zobaczylem zapowiedz tej skaldanki to wcale bym sie nie obrazil gdyby szostka byla wycinanka a nie 2.5D ale to juz pewnie przesadzone.

Opublikowano

Nie ma praktycznie szans na powrót do 2d. Nawet ArcSys i SNK robią praktycznie wszystkie nowe bijatyki w 2.5D. Jedyna nadzieja na powrót spriteów w większej bijatyce to może BlazBlue ewentualnie Persona Arena.

Opublikowano

Fajnie, że idą w taką bardziej na serio stylistykę. Trochę bliżej Tekkena, który mi najbardziej się podoba. 

Mam tylko nadzieję, że grafa będzie kozak. Tak jak kiedyś do Tekkena 5 bijatyki były najładniejszymi grami na każdej konsoli. 

I nie mam nic przeciwko, jeśli gra będzie miała mało postaci na start. Dla takich noobów jak ja będzie łatwiej się wkręcić i mniej będzie do zapamiętania. 

Tekken 7 tak się rozrósł, że niewielu potrafi zapamiętać co i czym się powinno optymalnie karać przeciwko każdej postaci.

• Minusik 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

O co chodzi?

najpierw kradzione logo, teraz

Grafika gorsza niż V

Młodzieżowy homo vibe

jakieś ficzerwy tylko dla chińczyków typu automatyczny komentator - zbawienie bijatyk, na to czekałem całe życie

Raperska piosenka

Kolorowo jak w cyrku

jakieś elementy chodzone

co poszło nie tak?

• Plusik 1
Opublikowano

Jak to co, generacja zoomersów. Ono odszedł z Capcomu, nie wiem kto to teraz prowadzi i szczerze nie chce mi się nawet szukać.

Wygląda to słabo, Arcsys nakrywa ich czapką. Ja zostaje przy GBFvs i za chwile DNF wychodzi. To raczej do zaorania.

Czekam na zapowiedź Tekkena, pewnie dostaniemy coś pod koniec roku albo na Evo.

Opublikowano

Czy mi się zdaję czy będzie jakiś tryb 'create a fighter' jak w Soul Caliburze? Żeby tylko w story/arcade nie walczyło się z losowo wygenerowanymi postaciami. Wygląd aren mi się podoba, no i te efekty farby może da radę zmienić na czarno-białe to będzie wtedy podobnie do trailera z SFIV. Są też parry. Zobaczymy co z tego wyjdzie ale na ten moment wygląda ciekawiej niż SFV.

Opublikowano

Systemowo wygląda spoko i fajnie, że wrócili do street/hip hop vibe z 3rd strike.
Arcsys to robi gry dla wąskiego grona mangozjebów co walą byka do dlc w postaci 69tej postaci z wielkimi cycami albo innego anime edgelorda.

Opublikowano

Ogólnie to nie gram w bijatyki, ale tak mi się podoba, że zastanawiam się czy nie kupić tego blisko premiery. Ostatnio nabrałem ochoty, żeby zacząć grać w jakąś świeżą bijatykę i uczyć się od początku ze wszystkimi graczami.

Opublikowano

Mam nadzieję że ten komentarz w czasie rzeczywistym będzie można wyłączyć. Areny fajnie się prezenutją, postacie w sumie też. Nie podoba mnie się zbytnie efekciarstwo. Zresztą to jest problem wielu bijatyk, np; SFV/T7/SC6. Za dużo tych "wybuchów/rozbłysków" itp syfu. Za bardzo to oczojebne jest :/ Liczę że na szybkie wczytywanie do menu/walk na wszystkich sprzętach. W końcu to autorski silnik. 

Opublikowano

Gorszych loadingów niż w T7 to chyba raczej się nie da zrobić xd
Ważne by netcode był dobry(5 miała większe lagi niż stara 4) i crossplay dali - na ps-xb raczej nie ma co liczyć, ale mam nadzieję na ps-pc i xb-pc to wtedy pewnie wersja steam by była najlepsza

Opublikowano
11 minut temu, Soban napisał:

na ps-xb raczej nie ma co liczyć

dlaczego nie? Obecnie crossplay pomiędzy konsolami to nie jest coś niespotykanego

Ale mi się podobają designy tych postaci. Chun-li:wub:

Opublikowano

eh cammy zasłonili dupe :( Ogólnie spoko całkiem te designy nowe(Ken wygląda trochę jak Terry z MotW), widać, że design team mocno sobie bierze do serca słowo Street w nazwie. Jednolity kierunek to plus, bo do tej pory to SF był strasznym pierdolnikiem różnych pomysłów, bez spójnego stylu.

@20inchDTtakie crossplaye to są w jakiś popierdółkach f2p. Bijatyki żadnej nie kojarzę by można grać ps-xb, przez co kupowanie fighterów na xboxa to samobójstwo xd

Opublikowano

Nie mam z tym żadnego problemu

ale wygląda jakby nie pasowała do reszty. Wszystkie postacie są rysowane w 2D, a tu jeb, jakiś redenrowany trans 3D

Fejk, albo wyjątkowe podkreślenie indywidualności