wet_willy 2 166 Opublikowano 4 marca 2022 Autor Opublikowano 4 marca 2022 2 hours ago, C1REX said: Jak aktywować bossa w akademii? Jest niebieska bariera. Dostałem mapkę z lokacją spotkania z kimś i nie wiem, gdzie mam jechać i co zrobić. Na wodzie na lewo od Akademii jest smok pilnujacy klucza otwierajacego ta bariere. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 2 godziny temu, C1REX napisał: Jak aktywować bossa w akademii? Jest niebieska bariera. Dostałem mapkę z lokacją spotkania z kimś i nie wiem, gdzie mam jechać i co zrobić. Moim zdaniem te zagadki są słabo zrobione ze względu na mały rozmiar podpowiedzi ale robię foty telefonem i zoomuje xd następnie to co widzę przekładam na mapę świata. To jest jeden z pagórków obok akademii. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 2 godziny temu, C1REX napisał: Dostałem mapkę z lokacją spotkania z kimś i nie wiem, gdzie mam jechać i co zrobić. GRACZE maja mapkę i dalej nie wiadomo gdzie iść poczekaj na mapkę co będzie inaczej obrócona Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 W dniu 4.03.2022 o 10:46, messer88 napisał: GRACZE maja mapkę i dalej nie wiadomo gdzie iść poczekaj na mapkę co będzie inaczej obrócona I po co to? Sam przed momentem nie wiedziałeś jak dojechać na miejsce, które sam zaznaczyłeś na mapie. Nikt Ci z tego powodu nie robił chamskich podjazdów. W temacie jest super atmosfera, więc proszę Cię nie psuj tego. Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 Chyba co innego bez punktu szukać czegoś a z zaznaczonym punktem na wycinku mapy? Ja robie jak Czekolada, bo niestety nie da się jednocześnie na mapie szukać z włączoną mapką z inventory. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 Czasami warto oszczędzić sobie nerwów i znaleźć w Google odpowiedź. Chociaż jak ktoś przeczesuje całą mapkę to problemów nie powinno być. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 Ta mapka z podpowiedzi nijak mi nie przypomina miejsca za smokiem. No nic. Smok i tak miał umrzeć i jadę mu pomóc. Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 (edytowane) Cotek, sprawdziłem i przygoda do bossa Astela zaczyna się w tej trzeciej wieży obok wieży Ranni, jest na górze portal Powinien być, tak mi świta, że go wcześniej nie było albo przejście do wieży na górę było zamknięte. Edytowane 4 marca 2022 przez Rotevil Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 Ciekawe czy w tej grze jest gest tańczenia bo chciałbym dołączyć do tych pań w wiosce młynarzy 1 Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 Bye bye Margit. Jak na 4h grania to dużo zrobiłem i to bez konia. Dopiero po 3 i pół godziny go dostałem xd 1 Cytuj
Szermac 2 855 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 4 godziny temu, Rotevil napisał: Cotek, sprawdziłem i przygoda do bossa Astela zaczyna się w tej trzeciej wieży obok wieży Ranni, jest na górze portal Powinien być, tak mi świta, że go wcześniej nie było albo przejście do wieży na górę było zamknięte. Dzięki, ogarnąłem wcześniej jak kończyłem questa Renny Tylko, że chyba dotarłem do ściany i muszę porobić coś pobocznego i może zmienić broń i builda w ogóle :hmm: Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 Ja się przesiadłem z młotów na katany i jest jeszcze lepiej, ataki wchodzą w wrogów jak w masło, mega płynnie mi się teraz przechodzi lokacje. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Pytanie o volcano manor. Typek się pojawił i gada o jakiejś włóczni do zabicia jego Pana co się zamienił w węża. Ogólnie z rozmów wywnioskowałem, że w tej lokacji powinien być jakiś main boss, ale nigdzie go nie mogę znaleźć? Muszę skończyć te questy z invade od tej baby by dostać audiencję u pana zamku? Jak tak to chyba jakiś late game boss, bo obecnie mam kontrakt na kille w stolicy i potem jeszcze gdzieś daleko na wschód od niej. Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Soban napisał: Pytanie o volcano manor. Typek się pojawił i gada o jakiejś włóczni do zabicia jego Pana co się zamienił w węża. Ogólnie z rozmów wywnioskowałem, że w tej lokacji powinien być jakiś main boss, ale nigdzie go nie mogę znaleźć? Muszę skończyć te questy z invade od tej baby by dostać audiencję u pana zamku? Jak tak to chyba jakiś late game boss, bo obecnie mam kontrakt na kille w stolicy i potem jeszcze gdzieś daleko na wschód od niej. Ja właśnie buszuje po stolicy i też mam do zrobienia te zabójstwa, może ostatnia nagroda to sam pojedynek z panem zamku? Te kanałybw stolicy to lekko przegięte są, końca nie widać łażenia w tych rurach, a chciałbym zobaczyć tego lajnozerce w akcji Edytowane 5 marca 2022 przez Rotevil Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 8 hours ago, Soban said: Pytanie o volcano manor. Typek się pojawił i gada o jakiejś włóczni do zabicia jego Pana co się zamienił w węża. Ogólnie z rozmów wywnioskowałem, że w tej lokacji powinien być jakiś main boss, ale nigdzie go nie mogę znaleźć? Muszę skończyć te questy z invade od tej baby by dostać audiencję u pana zamku? Jak tak to chyba jakiś late game boss, bo obecnie mam kontrakt na kille w stolicy i potem jeszcze gdzieś daleko na wschód od niej. Musisz bodajze zrobic 2 zabojstwa (to 3 jest w stolicy) i bedziesz mogl sie wybrac do bossa. Oczywiscie samemu go nie znajdziesz bo przejscie do niego jest za ukryta sciana w jednym z pokojow na ktora musisz sie wturlac bo nie mozesz uzywac broni tam. Ten boss dropi chyba najsilniejszy miecz w grze ktory robi easy mode wszedzie. 1 Cytuj
golab 1 672 Opublikowano 6 marca 2022 Opublikowano 6 marca 2022 znalazłem jakąś czarodziejkę przykuta do ściany w podziemiach witchbane ruins na południu mapy - da się ją jakoś uwolnić? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 marca 2022 Opublikowano 6 marca 2022 @golabTak ale nie bezpośrednio. Jest z tym związany quest. https://www.ign.com/wikis/elden-ring/Sorceress_Sellen_Questline#How_to_Complete_Sorceress_Sellen.27s_Questline Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano 6 marca 2022 Opublikowano 6 marca 2022 Tych questów i wyborów jest tyle, że głowa boli, ja już zwątpiłem czy bez poradników dam radę to wszystko ogarnąć... Stolica to piękna lokacja, takie Anor Londo 2.0, jedynie troszkę boss nie bardzo mi się spodobał, bo za bardzo jest podobny do tego z początku gry i nie było efektu wow, za to walka z Rykardem w tej magmowej górze podobała mi się, bo inaczej się walczyło niż z innymi bossami, taka odskocznia trochę. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 6 marca 2022 Opublikowano 6 marca 2022 Kamera tak potrafi świrować w walce z Rykardem przez śmieci na mapie, że zaraz ja zeświruje, bo ciąglę ginę od jakiegoś gówna co go nie widzę xd Po 10 zgonach i robieniu śmiesznego dmg tą włócznią coś mnie natchnęło i postanowiłem ją ulepszyć do +5 u kowala i nagle padł jak śmieć(myślałem początkowo, że ulepszenie nic nie da na gimmick a tu niespodzianka) Cytuj
Bartolinsky 1 801 Opublikowano 6 marca 2022 Opublikowano 6 marca 2022 Malenia rozyebana. Co to za boss jest o jezusku Zdecydowanie jeden z moich ulubionych bossów ever. Jej moveset to bardzo Lady Maria vibe, ale z doyebanym jednym atakiem, a jak ogarnąłem, że jeszcze zaczyna się leczyć to myślałem że na dzisiejszym wieczorze się dzisiaj nie skończy xd Polecam na nią pójść, bo w drugiej fazie widać jej cysia Cytuj
Il Brutto 1 628 Opublikowano 6 marca 2022 Opublikowano 6 marca 2022 6 hours ago, Soban said: Kamera tak potrafi świrować w walce z Rykardem przez śmieci na mapie, że zaraz ja zeświruje, bo ciąglę ginę od jakiegoś gówna co go nie widzę xd Po 10 zgonach i robieniu śmiesznego dmg tą włócznią coś mnie natchnęło i postanowiłem ją ulepszyć do +5 u kowala i nagle padł jak śmieć(myślałem początkowo, że ulepszenie nic nie da na gimmick a tu niespodzianka) to jeden z latwiejszych bossow ze wzgledu ze atak specjalny ma stagger (L2) i mozesz go non stop trzymac w takim jakby stunie Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 6 marca 2022 Opublikowano 6 marca 2022 O co chodzi z tymi sercami smoka? Pokonałem Agheela, poszedłem do ruin na wyspie i przy tym ołtarzu postać wykonuje jakiś gest ręką i nic się nie dzieje. Serca nie mogę zjeść ani nic jakby co. Cytuj
Bartolinsky 1 801 Opublikowano 6 marca 2022 Opublikowano 6 marca 2022 Zresetuj gierke i powinno być okej. Znany bug. 1 Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano 6 marca 2022 Opublikowano 6 marca 2022 Nie no dwóch apostołów w FArum azula to już przeginka trochę ze strony twórców Cytuj
Szermac 2 855 Opublikowano 6 marca 2022 Opublikowano 6 marca 2022 O co chodzi z tymi apostołami w ogóle ? Jakiś quest ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi