Skocz do zawartości

Elden Ring Pytania Spoilery wchodzisz na wlasna odpowiedzialnosc!!!

wet_willy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jej wszystkie ataki ogarniam oprócz tego absurdalnego potrójnego ataku, chwila nieuwagi i po tobie, lepiej się chyba opłaca tarczy używać, nie widziałem jeszcze nigdzie na youtubie by ktokolwiek dał radę ja pokonać dużą bronią, wszyscy lecą z kataną+blood albo ta księżycowa...

Opublikowano

Ona ma bardzo przejrzyste animacje, więc parrowanie jakimś puklerzem rodem z sekiro może być bardzo dobrą taktyką, ale się nie wypowiem, bo nie używam. Wczoraj pomagałem kumplowi w walce z nią, no ale ziomek całą grę przechodzi z tarczą przyjmując na nią dmg, ale kurde Malenia weryfikuje taki styl gry. Co z tego, że można zablokować jej potrójny atak jak wyleczy się niemal całkowicie i zabawa od nowa. Z nią trzeba agresywnie i krótko :usmiech:

Opublikowano

Próbowałem z parowaniem ale teraz tego nie ogarnę jak do tej pory cały czas grałem na uniki, z tarczą to zauważyłem, że niekonieczne zawsze całkowicie się wyleczy, ale to zależy z których z trzech ataków unikniesz, dzisiaj po robocie będę dalej próbował, może padnie szmata w końcu:usmiech: co by nie było ja uważam, że ten Boss jest przesadzony, skoro nawet z mimiciem są problemy z pokonaniem jej.

Opublikowano

Wygląda na to, że prawie wszystkich sprzedawców rozsianych na mapie można zabić bez większych konsekwencji i mieć ich ofertę w jednym miejscu w hubie. 

Tzn po zabiciu sprzedawcy dostaje się przedmiot odblokowujący te same przedmioty u wiedźmy przy okrągłym stole. 

Opublikowano
22 minutes ago, C1REX said:

Wygląda na to, że prawie wszystkich sprzedawców rozsianych na mapie można zabić bez większych konsekwencji i mieć ich ofertę w jednym miejscu w hubie. 

Tzn po zabiciu sprzedawcy dostaje się przedmiot odblokowujący te same przedmioty u wiedźmy przy okrągłym stole. 

no i zaje.biscie, to tak jakby wszyscy zamkneli swoje sklepy i przeniesli sie na allegro

ktos poradzi co dalej?

- godrick zdech

- renalla zdechla

- quest wiedzmy: gadalem z wilczurem w siofra river, pokonalem radahana, teraz jestem w tym nokron i robie go dalej

- gdzie isc dalej? tam na polnocy jest jakas winda ktora nie dziala. to tam? czy szukac jakies innej drogi gdybym chcial isc do nastepnych bossow.

Opublikowano

Z tych wszystkich questów to jakoś tego krawca Boca najbardziej zapamiętam, było mi go żal, było dziwne go widziec w ludzkiej formie w akademii renali, dlaczego on potem umiera? Chciałem dla niego dobrze, jak zobaczyłem go martwego to dziwnie się poczułem:frog:

Opublikowano

Padła ta kurwa szmaciura Malenia ultra swordem Radhana(moj default build a probowalem kilka innych na nia) + summon black knife. Ze 40-50 prób pewnie było. Padła chyba tylko dlatego, że miałem całkiem niezłe rng w tym podejściu. Zjebany boss ogólnie, bardzo rng heavy z nieuczciwymi insta killami.

Opublikowano

Tak, tylko trzeba ten Haligtree medalion skompletować i użyć na drugiej dużej windzie za stolicą.

Właśnie gra skończona, final boss łatwy i bez szału, ale przedostatni kozacki i wolałbym takiego final bossa. Szkoda, że coś mi się zjebało z tym trickiem na backup sejwa na xboxie i tylko 1 zakończenie udało się zrobić z 3(frenzied flame) :(

Opublikowano

Czy ktoś mi podpowie jak mam wejść do Radhana? Uparłem się na jego miecze, ale niestety po walce z lwem i rycerzem na mojej drodze stoi jakoś starzec i mówi bym poczekał do nocy na rozpoczęcie święta...

Opublikowano
14 minut temu, easye napisał:

Czy ktoś mi podpowie jak mam wejść do Radhana? Uparłem się na jego miecze, ale niestety po walce z lwem i rycerzem na mojej drodze stoi jakoś starzec i mówi bym poczekał do nocy na rozpoczęcie święta...

U mnie festiwal rozpoczął się po pokonaniu bossa w akademii. To podczas festiwalu jest ta walka.

Opublikowano

A spróbowałeś iść tam w nocy?

Ewentualnie porozmawiaj z kowalem na południe od Caria Manor, ewentualnie znajdź dzbana Alexandra, ewentualnie posiadaj połowę medalionu Dectus.