Skocz do zawartości

Elden Ring Pytania Spoilery wchodzisz na wlasna odpowiedzialnosc!!!

wet_willy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez kitu, teraz czytam, to faktycznie może to zadziałać. Ja prowadzę questa z Blaiddem dla Renni, więc u mnie to triggerowało. Albo uwolnienia Alexandra.

Ale ta gra jest niesamowita, będziemy miesiącami odkrywać wszystko.

Opublikowano

Tematu nie czytałem, chcę sobie popsuć jak najmniej - mam tylko jedno pytanie do zmatowieńców którzy ubili bayonettę.

Spoiler

Po ubiciu Godricka, wlazłem na wieże obok zamku, coś tam aktywowałem i legancko mam runę którą sobie wsadziłem w slota. Po walce z bayo, chciałem zrobić to samo - włażę do najbliższej wieży, ubiłem magika co ciągle się teleportował tchórz a na górze przywitały mnie spiralne schody, do których nie mogę dosięgnąć. Czy jestem w stanie coś zrobić w tej wieży żeby się opuściły? Proszę o odpowiedź tak/nie. 

Opublikowano
9 minut temu, Jeez_PS napisał:

Tematu nie czytałem, chcę sobie popsuć jak najmniej - mam tylko jedno pytanie do zmatowieńców którzy ubili bayonettę.

Ukryj zawartość

Po ubiciu Godricka, wlazłem na wieże obok zamku, coś tam aktywowałem i legancko mam runę którą sobie wsadziłem w slota. Po walce z bayo, chciałem zrobić to samo - włażę do najbliższej wieży, ubiłem magika co ciągle się teleportował tchórz a na górze przywitały mnie spiralne schody, do których nie mogę dosięgnąć. Czy jestem w stanie coś zrobić w tej wieży żeby się opuściły? Proszę o odpowiedź tak/nie. 

Tak, musisz zdobyć pewien przedmiot i aktywować go przed wejściem do tej wieży.

• Plusik 1
Opublikowano

A po ubiciu ostatniego bossa świat sie zmienia? Zrobiłem ending Ranni i miało być cos że swiat został skąpany w wiecznym blasku księżyca i liczyłem że zmieni sie niebo w grze a tu dupa tylko płonące drzewko w oddali.

Opublikowano
On 3/14/2022 at 9:21 AM, Jeez_PS said:

Hide contents

@Jeez_PSZnowu ktos nie wie ale sie wypowie... 

Runa z Akademi jest z automatu aktywowana a jej moc to mozliwosc robienia Resetu. Nie musisz nigdzie isc i niczego aktywowac.

• Plusik 1
Opublikowano

Pytanie odnośnie Liurni. Tuptałem wschodnim traktem i doszedłem do tego dużego drzewa, a na wzniesieniu widziałem ruiny zamku, ale nie mogę znaleźć przejścia w górę. Czy żeby się tam dostać muszę przejść całe jezioro od zachodu?

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie. Jeżeli ktoś ciągle zastanawia się jakiej broni używać to polecam tę katankę. Po maksymalnym ulepszeniu większość bossów topi się w oczach, wystarczy odpalić specjala i jazda. Na pvp równie bardzo dobra. Ostatni patch ją naprawił i dla mnie to numer 1. Oby nie znerfili :)

https://eldenring.wiki.fextralife.com/Rivers+of+Blood

Edytowane przez anarom_pl
Opublikowano

Nie wiem jak zwykłe bronie mają rywalizować z bleed podczas kolejnych NG+, kiedy bleed odbiera bossom 10%,a  30% wszystkim innym.  Im silniejszy przeciwnik, tym bardziej te bronie będą dominować. 

• Plusik 1
Opublikowano

Pytanie takie. Pokonałem tego Godrica w Zamku czy jak mu tam, udałem się do wieży i mam Eldenski ring Godrica podnoszący wszystkie cechy.

Ale mam do w Ekwipunku, nie wiem jak go użyć aby te cechy faktycznie podnosił. O co chodzi ?

Opublikowano (edytowane)

Przy ognisku jest sekcja gdzie go sobie ustawiasz. Aktualnie założony widzisz w lewym górnym rogu przy HP postaci. Aktywujesz go zużywając znajdźke, ten taki łuk runiczny czy cuś. Po śmierci przestaje działać, dopóki znowy nie użyjesz łuku.

Edytowane przez cotek
  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dotarlem do Altus i przy ktoryms ognisku na prawo po schodach spotkalem npc ktory mowil cos w stylu zlap mnie za reke itp. Przenioslo mnie do jakiejs sali z babeczka na tronie i rycerzem ktory stal kolo niej. Pierdolila cos o jakims przymierzu i zebym do niej dolaczyl. Cos tam zebym olal dwa palce itd. 

Gadka i cala miejscowka wydala mi sie w uj podejrzana. 

Nie zdecydowalem sie na zadna opcje i nacisnelem kolko. 

No i teraz babki przy ognisku juz nie ma :( Co spierdolilem i co to za quest? 

Opublikowano

Ja Fortisaxa juz zajebalem. Questa Ranni i Blaida juz mam za soba. 

Tutaj  po pierwsze jakas sala do ktorej mnie przenioslo z Altus cala na czerwono i sam glos tej babeczki na tronie i gadka gruubo przesadzone. 

Opublikowano
26 minut temu, Yakubu napisał:

Jak zabiłem Fię, to zablokowałem sobie walkę z Fortissaksem?

Chciała żebym ją zatłukł, to zatłukłem :pechowiec:

Już na tej dużej arenie? Jeśli tak, to teleportuj się z niej i wróć.