Skocz do zawartości

Pokémon Scarlet and Pokémon Violet

Featured Replies

Opublikowano

Brzydkie tak samo jak sword and shield, biore na premiere

• Odpowiedzi 129
  • Wyświetleń 26,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Kurde no fajnie się gra, serio jednak beka z ludzi którzy mówią że to słaba gra bo tekstury i klatki. Nudna gra nie robi się ciekawa od tego że ma więcej klatek, a tutaj jest co robić.   Por

• Jebnij się w łeb, wyjdzie ci to na lepsze 

• I bardzo dobrze. Exp share to najlepsze co przytrafiło się serii.

Opublikowano

Pierwszy raz od dawna startery nie są tragiczne. No ale coś dużo tych pokemonów ostatnio.

Opublikowano

Obecność Pelipperów na plaży w trailerze mnie raduje. Dawać to.

Opublikowano

Widzę, że już bez skrupułów lecą na ilość, nie jakość z tymi Poksami xd

I tak się sprzeda w grubych milionach, byle jak najszybciej dostarczać kolejne części robione po taniości.

Trochę smutne, ale trochę też zrozumiałe.

Opublikowano

Jak gameplay bedzie jak w arceusie to biorę day 0 a jak będzie znowu jak na gameboyu to zaorać.

Opublikowano
  • Autor

Też mam nadzieje, że gameplayowo bedzie jak w arceus. Ze starterów chyba ognisty mi się podoba najbardziej. No, ale ze im kurwa nie wstyd puszczac trailera z takimi spadkami animacji :gayos:

Przechwytywanie.JPG.1d7b4a9aaa3a611c256b79fe80940937.JPG

Opublikowano

Rozwaliły mnie te wiatraki w tle na trailerze. Ile tam jest - 7 fpsów?

:whyyy:

Opublikowano

Jak zawsze histeria. Główna seria Pokemon wychodzi od dawna co 3 lata i może nie jest to czas produkcji GTA VI, ale jest sporo roboty ze zrobieniem tych setek pokemonów, a też nie ma co szaleć.

Spinoffy zawsze były, taka to marka, ale te ostatnie chyba akurat trudno nazwać "robionych tanim kosztem". Zarówno Snap, jak i Legends dostały bardzo dobrze opinie graczy i były grami na wiele godzin, z masą różnorakich detali. Także Unite spodobało się wielu osobom, a i remake'i na Switcha miały jakiś tam swój target i przydatność. 

Wiatraki jak wiatraki, w Elden Ring też ruchome obiekty które są daleko od kamery mają takie animacje. Czasami nawet boss, z którym walczę, wchodzi w tryb 2 fps jak odbiegnę za daleko od niego na pełnym polu mdr. Taki sam płacz był przy okazji Legends Arceus, jaki zły to zwiastun, a w praniu wyszło, że kwestia "grafiki" to jeden z mniejszych problemów tej gry.

Opublikowano
13 godzin temu, devilbot napisał:

Jak gameplay bedzie jak w arceusie to biorę day 0 a jak będzie znowu jak na gameboyu to zaorać.

Dokładnie tak, ciężko po legendach będzie mi wrócić do mozolnego i nużącego "tradycyjnego" gamaplayu. Z tego powodu pominąłem Sword/Shield.

Opublikowano

To będzie nowa odsłona serii Pokemon, nastawiona na walki itd. Nie wiadomo, jak będzie z trenerami w głównym wątku, może będzie nastawienie tylko na walki z dzikimi pokemonami jak w otwartych rejonach Sword/Shield, ale ten kluczowy element serii pozostanie w centrum. W sumie to jedna z dwóch rzeczy, które Nintendo w ogóle powiedziało.

Druga, to że to będzie open world, bez sztywnego podziału na lokacje, z pokemonami wypełniającymi bogaty świat dokoła i z dużą swobodą eksploracji. To ma być główny wyróżnik tej gry od innych.

Czyli w sumie kompletnie to nie będzie Arceus mdr. Ale myślę, że jego sukces sprawi, że kolejne spin-offy tego typu będą wychodzić dość często. 

Ja płakać nie będę, chociaż wśród wielu rzeczy, które bym chciał - powrót do mocy miast z pierwszych części Pokemonów, który byłby bardzo ekscytujący gdy widzę miasto oparte na Barcelonie. Niestety rozwój technologii doczytywania silników 3D sprawił, że większość powstających dużych gier jest oparta na otwartych przestrzeniach i ludziach stojących przed domami, do których nie można wejść, albo się wchodzi z loadingiem. Brakuje mi miast rodem z czasów jRPG-ów 2D, gdy tak szybko widzieliśmy tak wiele różnych rzeczy. Ale po tej grze się tego niestety też nie spodziewam...

Opublikowano

w pokemonach wciaz przechodzi sie całą grę starterem i tylko ten, ktory walczy zdobywa expa? Nienawidze tego, bo to oznacza grindowanie kazdym osobno : /

Opublikowano

Nie, jest EXP share do włączenia.

Opublikowano

Już chyba od tego remasterka diamond jest defaultowo ustawiony na share'a

Opublikowano

I bardzo dobrze. Exp share to najlepsze co przytrafiło się serii.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

No tak średnio na jeża powiem. Czerwona legendarka z kołem od motoru na grdyce czy fioletowa z silnikami odrzutowymi i ekranem zamiast oczu? xD

Opublikowano

moze wezme, trzeba bedzie zobaczyc wiecej gameplay trailerow. #teamviolet

Opublikowano

Obrzydliwe UI w porównaniu do PLA. Łapanie pokemonow/inicjowanie walk też widać że to krok wstecz względem Arceus…

… co jeszcze byłoby do przełknięcia gdyby jakieś miasta pokazali, czy coś. No a nie pokazali.

Wygląda jak gówno, nie mogę się doczekać, biorę Violet.

Opublikowano

image.png.1ee0d29f86fc07817ac6cafb14168b4c.png

Biorę Scarlet bo ładniejsza legenda.

Zastanawia mnie tylko ten 4 osobowy coop. Czy to będzie full multi czy jakaś hybryda i do tego trzeba będzie podawać 30 cyfrowy kod Nintendo Style.

Opublikowano
  • Autor

Chujowo wyglada jak kazde poki na switcha a i tak bedzie grane day1.

Opublikowano

Jak kotek nie bedzie mial chooyowych przemian to pierwszy raz gram veganinem