Figuś 21 271 Opublikowano 9 marca 2022 Opublikowano 9 marca 2022 blantman od byłych pracowników z Telltale czyli Dramatic Labs Pewnie poza mną @Suavek i @Masorz wielu zainteresowanych nie będzie, ale chuj założę sobie temat 1 1 Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 11 marca 2022 Opublikowano 11 marca 2022 Gra Star Trek nie polegająca na walce i strzelaniu? *gasp* Nie może być... Niech tego nie spierdolą. Jeśli wybory faktycznie będą miały znaczenie, to może być zajebiste. Szkoda, że na PC tylko EGS. Chyba trzeba będzie kupić na plejstejszyn, albo poczekać pięć lat na wersję Steam. Cytuj
Figuś 21 271 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 15 kwietnia 2022 No nie powiem bo obiecująco się to zapowiada, zwłaszcza że to ma być wydana cała gra od razu bez zabawy w epizody jak gry TT Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 23 lipca 2022 Opublikowano 23 lipca 2022 Jakieś przecieki, kiedy premiera? 2022, czy raczej nie? Nic nie mogę znaleźć, także pre-orderów, a bym chętnie pudełko przygarnął. Cytuj
Figuś 21 271 Opublikowano 14 października 2022 Autor Opublikowano 14 października 2022 W dniu 23.07.2022 o 23:22, Suavek napisał: Jakieś przecieki, kiedy premiera? 2022, czy raczej nie? Nic nie mogę znaleźć, także pre-orderów, a bym chętnie pudełko przygarnął. 1 Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 13 marca 2023 Opublikowano 13 marca 2023 Chgw co z tą kwietniową premierą, ale tak czy inaczej, brak jakiegokolwiek marketingu trochę martwi. Zapowiada się ciekawa gra, z potencjałem, ale w mediach cisza. Nawet pre-orderów nigdzie nie ma. Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 2 kwietnia 2023 Opublikowano 2 kwietnia 2023 Tym razem na pewno, ostatecznie, prawda? prawda...? Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 26 kwietnia 2023 Opublikowano 26 kwietnia 2023 Nie wiem jednak, czy wydanie fizyczne będzie również. Może jakoś później. Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 16 maja 2023 Opublikowano 16 maja 2023 40$. Digital-only na premierę. No ale liczę, że kiedyś tam będzie pudło. Cyfrowej na premierę nie biorę. Cytuj
Figuś 21 271 Opublikowano 17 maja 2023 Autor Opublikowano 17 maja 2023 imo poczekam na przecenę poniżej 100pln Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 25 maja 2023 Opublikowano 25 maja 2023 Recenzje w okolicach siódemek, ale to było do przewidzenia. Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Opublikowano 8 sierpnia 2023 Pudełeczka 6 października - Let’s Get Physical (Media) - Star Trek Resurgence (startrek-resurgence.com) W niektórych sklepach są już pre-ordery. Najtaniej 170zł widziałem (160zł na PS4). Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 19 września 2023 Opublikowano 19 września 2023 Za cholerę nie mogę znaleźć info, może ktoś wie - wersja PS5 chodzi w 60 czy 30 fps? Bo czytam, że wszędzie blokada 30fps i na PC trzeba się wspomagać modami, żeby to zdjąc przy gameplay'u, bo cut-scenki nadal 30... Trochę lipa... Ale i tak biorę pudło na premierę. Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 11 października 2023 Opublikowano 11 października 2023 Podobno pudełkowa wersja będzie miała jeszcze bonusowo kod na parę drobiazgów do Star Trek Online oraz cyfrowy komiks będący prequelem gry. Niestety, komiks to tylko pierwszy zeszyt, nie całość, czyli tyle, co nic. Piszę "podobno", bo nie wiem, czy dotyczy to wszystkich regionów, czy tylko US. Do Star Trek Online dodadzą za darmo "skin" okrętu ze Star Trek Resurgence. W sumie fajnie, że dwa różne studia nie traktują siebie jak konkurencję, tylko wzajemnie wspierają. Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 27 października 2023 Opublikowano 27 października 2023 30fps na PS5... W wersji pudełkowej żadnych dodatków. Sama płytka. Ale gra zapowiada się obiecująco. Baaaardzo trekowo. Myślę typowa, porządna produkcja dla fanów. Tj. fanów TNG, czy DS9, a nie tych nowych strzelanek i potworków w stylu discovery. Gra nie jest ładna graficznie, ale stylistycznie już owszem. Co chwila klikam jakieś screenshoty. Inne sceny robią wrażenie reżyserią, albo rozmachem, jak np. płynne przejście z jednej części okrętu i jednej grywalnej postaci, do drugiej. Oczywiście gra w stylu Telltale, tj. wybory niby mają znaczenie, ale tylko powierzchownie, bo zmian znaczących dla fabuły pewnie wiele nie będzie znowu. Ale i tak ciekawszy to styl, niż oglądanie sztywnych cut-scenek. Na razie jest dobrze. Wciągnąłem się. Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 30 października 2023 Opublikowano 30 października 2023 Gierka fajna dla fanów Star Trek, ale przyznam szczerze, że chwilami straszne drewno. Budżet niski musiał być, to widać. Gra ma ambicje fabularne i reżyserskie, jak i stylistyczne, ale animacje bywają słabe, nienaturalne, a i baboli graficznych można sporo uświadczyć. Może winą jest odejście od dotychczasowego cel-shadingowego stylu graficznego, jaki był na porządku dziennym u Telltale. Tutaj postawili trochę na realizm i niestety nie wygląda to za dobrze w ruchu. Ogólnie gdybym nie był fanem ST, to pełnej ceny bym w życiu za to nie dał. Wczoraj też trochę się frustrowałem przy jednym segmencie strzelanym, bo sterowanie bywa problematyczne, gameplay nieprzyjemny i musiałem chyba 10 razy powtarzać, bo nasza postać jest na raptem trzy trafienia. Mimo tego mam problemy się oderwać. Mówię sobie "następny checkpoint i koniec", po czym ciekawość bierze górę i gram kolejny chapter. Postaci jest dużo, są mocno trekowe. Podobnie wszelkie zróżnicowane lokacje, otoczenie. No raz jeszcze, ambicje tu były, dobry pomysł, wizja. Zabrakło najwyraźniej pieniędzy. Mnie to nie przeszkadza specjalnie, ale zarazem nic dziwnego, że taka mała popularność i reklama gry. 1 Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Gierka skończona. Dwa weekendy pograłem, trochę ponad 10 godzin wyszło. Będę chciał jeszcze zrobić drugie przejście z alternatywnymi wyborami, ale już teraz krótko napiszę, że jeśli ktoś lubi Star Treka, to gra jest pozycją obowiązkową. Naprawdę ciekawa historyjka i bohaterowie oraz zaskakująco dobra realizacja. Wszystko w klimatach oryginalnych Star Trek, od TOS, przez TNG czy DS9 po klasyczne filmy pełnometrażowe. Gra z perspektywy dwóch różnych postaci też zdecydowanie na plus. Wybory dokonywane podczas gry to w 90% przypadków kosmetyka. Kilka z nich przekłada się na drobne zmiany w późniejszych dialogach, czy reakcjach postaci. Jest też kilka "większych" zmian, które dość znacząco zmieniają np. losy postaci, czy ich znaczenie w fabule. Ale gdyby całość uprościć, to myślę dwa, góra trzy przejścia wystarczą, żeby zobaczyć wszystkie alternatywy. Graficznie bywa różnie. Są babole graficzne a animacja chwilami wypada średnio, ale mimo tego nie mogłem wyjść z podziwu co twórcy odwalili, biorąc pod uwagę, że to nie jest produkcja "AAA". Nie jestem przekonany, czy ktoś, kto nie jest fanem ST doceni gierkę, czy też się nie zanudzi. Są bowiem wolniejsze i "nudniejsze" momenty, niczym w klasycznych Trekach. Tym bardziej, tym nielicznym fanom obecnym na forum jak najbardziej polecam. 2 Cytuj
Suavek 4 887 Opublikowano 7 stycznia 2024 Opublikowano 7 stycznia 2024 Jak coś, to premiera na Steam Q2 2024 - https://store.steampowered.com/app/2653940/Star_Trek_Resurgence/ 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi