Skocz do zawartości

The Best of Siódma Generacja, runda 3.

Która lepsza? 107 użytkowników zagłosowało

1. 1. Project Gotham Racing 4 vs. Mafia II

• Project Gotham Racing 4
    • Mafia II
  2. 2. Ratchet & Clank: A Crack in Time vs. MotorStorm: Pacific Rift

• Ratchet & Clank: A Crack in Time
    • MotorStorm: Pacific Rift
  3. 3. Enslaved: Odyssey to the West vs. New Super Mario Bros. Wii

• Enslaved: Odyssey to the West
    • New Super Mario Bros. Wii
  4. 4. Darksiders 2 vs. Resistance: Fall of Man

• Darksiders 2
    • Resistance: Fall of Man
  5. 5. Lost Odyssey vs. The Elder Scrolls V: Skyrim

• Lost Odyssey
    • The Elder Scrolls V: Skyrim
  6. 6. Batman: Arkham City vs. Heavy Rain

7. 7. Dead Space vs. Burnout Paradise

8. 8. Demon’s Souls vs. Far Cry 3

9. 9. Dante’s Inferno vs. Killzone 2

10. 10. Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist vs. Grand Theft Auto V

• Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist
    • Grand Theft Auto V
  11. 11. Heavenly Sword vs. The Last of Us

12. 12. InFamous vs. Forza Horizon

13. 13. Assassin’s Creed 2 vs. Condemned: Criminal Origins

• Assassin’s Creed 2
    • Condemned: Criminal Origins
  14. 14. Call of Duty 4: Modern Warfare vs. Portal 2

• Call of Duty 4: Modern Warfare
    • Portal 2
  15. 15. Grand Theft Auto IV vs. Brothers: A Tale of Two Sons

• Grand Theft Auto IV
    • Brothers: A Tale of Two Sons
  16. 16. Dead Nation vs. Rayman Origins

17. 17. Tekken Tag Tournament 2 vs. Battlefield: Bad Company 2

• Tekken Tag Tournament 2
    • Battlefield: Bad Company 2
  18. 18. DmC: Devil May Cry (Ninja Theory) vs. BioShock

• DmC: Devil May Cry (Ninja Theory)
    • BioShock
  19. 19. XCOM: Enemy Unknown vs. Gears of War 3

• XCOM: Enemy Unknown
    • Gears of War 3
  20. 20. Resident Evil 5 vs. Metal Gear Rising: Revengeance

• Resident Evil 5
    • Metal Gear Rising: Revengeance
  21. 21. Lost Planet: Extreme Condition vs. Dishonored

• Lost Planet: Extreme Condition
    • Dishonored
  22. 22. Hitman Absolution vs. BioShock Infinite

• Hitman Absolution
    • BioShock Infinite
  23. 23. Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots vs. Red Dead Redemption

• Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
    • Red Dead Redemption
  24. 24. Uncharted: Drake’s Fortune vs. Tomb Raider (2013)

• Uncharted: Drake’s Fortune
    • Tomb Raider (2013)
  25. 25. Uncharted 2: Among Thieves vs. Prince of Persia

• Uncharted 2: Among Thieves
    • Prince of Persia
  26. 26. Sleeping Dogs vs. God of War III

27. 27. Dead Space 2 vs. Castlevania: Lords of Shadow

• Dead Space 2
    • Castlevania: Lords of Shadow
  28. 28. Bayonetta vs. Deus Ex: Human Revolution

• Bayonetta
    • Deus Ex: Human Revolution
  29. 29. InFamous 2 vs. Dark Souls

30. 30. Dead Rising 2 vs. Little Big Planet

31. 31. L.A. Noire vs. Batman: Arkham Asylum

• L.A. Noire
    • Batman: Arkham Asylum
  32. 32. Metro 2033 vs. Super Mario Galaxy

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 18.03.2022 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Tej generacji nie moga wygrac Uncharted, GTA, RDR i TLOU. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 73
  • Wyświetleń 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• No cześć. 107 głosujących, to chyba nowy rekord frekwencji. Atmosfera robi się napięta, ale decyzje dość klarowne (najmniejsza różnica to pięć głosów, więc do remisów dużo brakowało).   M

• Ja gralem i w Mario i w Enslaved i zagłosowałem na Enslaved Średniackie było to Mario, wersja na Wii U lepsza, a Enslaved był naprawdę elegancki i przerósł moje oczekiwania (nie były wielkie, al

• Słaba logika, w końcu RDR > RDR 2

Opublikowano
  • Autor

Tomb Raider jest lepszy od pierwszego Uncharted (od kolejnych już nie bardzo), ale dzieli je sześć lat. Jedna gra z początku generacji, druga z jej końcówki. No trochę czasu zajęło Larze, by dogonić Nathana. 

Opublikowano

Czemu nie mogą wygrać dobre i popularne gry użytkowniku mejm?

Opublikowano

Jak najgorsze Unretarded wygra z najlepszym Tombem, to mam nadzieję de Wowik, że najpierw zapiszesz ich na kartce, później wyczytasz, a na końcu rozstrzelasz pod ścianą.

Opublikowano

Nie znają dnia ani godziny. :)

7 minut temu, Kmiot napisał:

Tomb Raider jest lepszy od pierwszego Uncharted (od kolejnych już nie bardzo), ale dzieli je sześć lat. Jedna gra z początku generacji, druga z jej końcówki. No trochę czasu zajęło Larze, by dogonić Nathana. 

So wrong on so many level!

Opublikowano
19 minut temu, Pupcio napisał:

Czemu nie mogą wygrać dobre i popularne gry użytkowniku mejm?

Bo na nie ku.rwa nie glosujecie i odpadaja :mevek:

21 minut temu, Kmiot napisał:

Nathana. 

Kasztana.

Opublikowano
  • Autor

Ale o czym my tutaj w ogóle mówimy? Przecież to są całkiem odmienne gry i łączy je tylko tematyka poszukiwania skarbów. No i że się czasem biega, a czasem strzela. 

Opublikowano

Lara chciała wygrać z chłopem?? Może na reseterze albo gejowskim forum frostiego niech spróbuje swoich sił to babsko z łukiem!

Opublikowano

Najladniejsza Laura w historii a ci ku.rwa na killroomy glosuja. Nie ma nadziei.

Opublikowano
6 minut temu, Mejm napisał:

Bo na nie ku.rwa nie glosujecie i odpadaja :mevek:

Uwierz mi że robiłem wszystko co w mojej mocy żeby najgorszy batman arkham city odpadł ale chyba się nie uda w tej rundzie :nosacz2:

Opublikowano

W nastepnej tez sie nie uda :nosacz3:

Opublikowano

ja się nie zdziwię jak jednak odpadnie z tym drewnem skyrimem

Opublikowano

Bayonetta przegrywająca z Deus Exem (trochę kiepski pojedynek bo dwa różne gatunki, no ale mimo wsyzstko)i Portal 2 z CODem trochę smuci jednak

Opublikowano

To nie to jakie gry stają w pojedynku tylko kto głosuje. Nigdy nie będzie dobrze skoro pupcie gejmingu robią jaranko kombojami i strzelaniem z rewolweru. Zwłaszcza ze gdyby taki jeden z drugim żył ma dzikim zachodzie to by pewnie był maks stajennym. 

Opublikowano
  • Autor

No cześć. 107 głosujących, to chyba nowy rekord frekwencji. Atmosfera robi się napięta, ale decyzje dość klarowne (najmniejsza różnica to pięć głosów, więc do remisów dużo brakowało).

• Mogłoby się wydawać, że samochodówki-wyścigówki nie będą miały łatwego życia i takie PGR4 wyraźnie przegrało z Mafią 2, ale z drugiej strony Forza Horizon poradziła sobie z Infamous, a MotorStorm: Pacific Rift oddelegowało do domu ostatniego Ratcheta w stawce. Był jeszcze Burnout Paradise, ale umówmy się - z Dead Space przegrałaby każda z wyżej wymienionych gier.
  • Mario odniósł połowiczny sukces. Galaxy poradził sobie z Metro 2033, ale wydanie "2D" nie sprostało Enslaved.
  • The Last of Us wygrywa w ramach side-questa na największą dominację nad przeciwnikiem. 92:15 nie pozostawiło żądnych złudzeń. Na polu boju zostały zmasakrowane zwłoki Heavenly Sword. Wezwijcie śmieciarkę.
  • CoD4 toruje sobie drogę do kolejnej rundy kosztem Portala 2. Strzlanka vs. gra logiczno-przestrzenna. Po co graczom głowa? Aby słuchawki się na niej trzymały, bo przecież nie do myślenia.
  • Oba GTA wygrywają, choć mieli przeciwników z dolnej/średniej półki, więc póki co żaden to wyznacznik?
  • Ciekawy wynik padł w starciu RE5 vs. Metal Gear Rising. Gracze wyraźnie mocniej cenią slaszerka i w sumie kompletnie się im nie dziwię, bo to PlatiniumGames w swoim Prime Time.
  • Natomiast wąsaty Snake przeszedł już na emeryturę, więc przynajmniej w tej generacji nie zdobędzie lauru zwycięzcy i niektórzy odetchnęli z ulgą. Choć sentymentalny powrót na pewną wyspę, to jeden z najcudowniejszych momentów w gamingu. Ale na Johna Marstona to za mało, bo RDR był spełnieniem marzeń dla każdego fana westernowych klimatów. Zachłysnęliśmy się tą grą. Pierwszy tytuł, który kupiłem wraz z konsolą.
  • Pierwszy Uncharted vs. reboot Tomb Raidera to para, która budziła chyba największe tarcia w temacie. Drake nawet w swojej upośledzonej postaci ostatecznie poradził sobie ze zgrabną, smukłą jak sarenka Larą. Paolo cierpi i planuje zemstę.
  • Deus Exik wyjaśnił Bayonettę i w sumie z mojej strony bez zaskoczenia. Sam klimat TEGO Detroit robi połowę roboty. A druga połowa to po prostu świetna i rozbudowana gra. Maszowanie przycisków tym razem nie poradziło sobie z finezyjnym podejściem.
  • Oba Batmany łatwo przechodzą dalej (kosztem L.A. Noire i Heavy Rain). Podobnie jak Demon/Dark Souls (kosztem Far Cry 3 i InFamous 2). 

W sumie chyba bez większych zaskoczeń, co? Jak myślicie?

Opublikowano

Rekord głosujących i  przy okazji rekord ilości głosów na jedną grę (TLoU).

Najbardziej mi szkoda w tej rundzie:

- Portal 2

- Ratcheta CiT

- LA Noire :( 

Narazie moji potencjalni zwycięzcy są w „grze”.

Opublikowano

Trochę szkoda Dead Rising 2 bo combo bronie i masakrowanie zombiaków na 100 różnych sposobów jest bardzo grywalne. No i ten nieszczęsny TR 2013...

Opublikowano

Tomb Raider, tak jak teraz pierwsze Uncharted, trafiłoby na RDR, więc i tak byłby wypad, tylko przeciągnięty o tydzień. 

Opublikowano
2 godziny temu, balon napisał:

Rekord głosujących i  przy okazji rekord ilości głosów na jedną grę (TLoU).

Najbardziej mi szkoda w tej rundzie:

- Portal 2

- Ratcheta CiT

- LA Noire :( 

Narazie moji potencjalni zwycięzcy są w „grze”.

i zostanie zwycięzcą o ile nie trafi na Uncharted 2

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

i zostanie zwycięzcą o ile nie trafi na Uncharted 2

Wg mnie U2 nie ma żadnych szans z TLOU. Bardziej liczyłbym na jakąś gierkę od R* bo dostaną głosy z urzędu od „jednoplatformowców” oraz części grających na wszystkim (w sensie grających w gierki, a nie konsole) jak będą tak czuli. 

Ja osobiście zagłosowałbym na GTAIV, jakby było w parze z TLoU. 

Opublikowano

Ja bym się jedynie wahał przy tlou vs rdr, no ewentualnie tlou vs TR ale Lara już [*]

albo tlou vs bioshock to joel dostanie kijem po łbie 

Opublikowano
7 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Przy U2 czy TLOU miałbym prosto i wybrał to drugie, ale GTA IV I TLOU to już byłby potężny orzech do zgryzienia.

Jak jedna i druga gierka jest dla mnie dobra to sięgam pamięcią co zrobiło na mnie większe wrażenie na premierę. No i tutaj GTA IV deklasuje TLoU, ba deklasuje każdą gierkę z tamtej generacji. Chociaż opening i ending TLoU będę pamiętał zawsze.

No ciężki byłby to wybór, ale jednak Nico. 

Opublikowano

GTA IV? Gra, która zabiła moje PS3 40GB. :[

Kupiona na premierę. Zapraszam kumpla na wielkie granie w kradzież samochodów. Jest sam początek gry, doki - wsiadam do auta i kur*a zwiecha. Reset konsoli i dupa, nie wykrywa płyty, innych też. xD Ale kupiona parę tygodni później wersja 80GB działa bez zająknięcia do dziś. :banderas:
Nawet mi powieka nie drgnie, żeby zagłosować na inny, mocny tytuł.