Skocz do zawartości

The Best of PC, Grande Finale!

Finał! 85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Heroes of Might and Magic III vs. Max Payne

• Heroes of Might and Magic III
    • Max Payne

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 25.03.2022 o 22:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Nadeszła pora, aby w dużej mierze konsolowa brać zadecydowała o tym, która gra PC jest najlepszą. Być moze nie na świecie, ale przynajmniej na psxextreme.info. 

Zapraszam na walkę wieczoru w tej Gali Freakfightów.

W pierwszym narożniku mamy murowanego kandydata, którego już przed startem edycji wielu widziało w finale. I zgadnijcie co? Jest w finale. Cały cykl cieszy się u nas wielką estymą, a jego trzecia część mimo że ma na karku przeszło dwie dekady, to wciąż jest szalenie żywa i żwawa. Doświadczona. Wiele już widziała i wiele przyjemności zakosztowała. A gracze wraz z nią. Niby klikadełko, ale promieniuje z niej jakiś niezaprzeczalny urok i powab. Nawet ja, który osobiście nie spędziłem z nią ani godziny (jedynie biernie obserwowałem) czuję do niej jakiś szacunek oraz sympatię. Panowie, powitajmy Heroes of Might and Magic 3!

Natomiast w drugim narożniku mamy iście mroczną eminencję. Gościa, który w życiu niejedno już zniósł, a to przecież dopiero pierwsza część gry i twórcy na niej nie poprzestaną. Zawodnik, który niezwykle sprawnie obsługuje się bronią i robi to nawet w najbardziej ekwilibrystycznych pozach. Wojownik z obolałą zarówno duszą, jak i ciałem obitym licznymi siniakami i krwiakami od ciągłego rzucania się po podłodze. Ucieleśnienie bólu, no. Zapraszamy do klatki tego smutnego pana! Max Payne!

oktagon.jpg.86236e484aca2c673e912d31daf41b99.jpg

Końcowa faza drabinki:

PCr8.thumb.jpg.aaa711008cc7328eece465f8c66c135a.jpg

TUTAJ pełna drabinka.

• Startowało 256 tytułów. Tytułów wybranych przez nas.To skład wybrany przez nas i nie należy, ogólnie mówiąc, do najbardziej obiektywnych. Wiele tutaj sentymentalnych tytułów i nieoczywistych wyborów. Choć oczywiście nie zabrakło najważniejszych postaci.
  • Skupialiśmy się na tytułach jak najmocniej kojarzonych z PC (najlepiej na exach). Odrzuciliśmy gry, które już się pojawiły we wcześniejszych plebiscytach, jak również niektóre tytuły przenieśliśmy do kolejnych plebiscytów (jeśli miały konsolowy port na równych prawach).
  • Miał być również limit maksymalnie dwóch gier na serię. Ale to dawno i nieprawda. Obecnie nie ma takiego limitu, i niektóre cykle dostały 3 sloty. Po prostu się adaptujemy do potrzeb, a takie się pojawiły.
  • Głosujemy standardowo do piątku (25.3.2022) do godz. 23:59. 
  • W przypadku remisu będą zliczane głosy Senior Memberów oraz Adminów. Dalej awansuje gra, która uzbiera więcej wstawiennictw tych zacnych person.
  • W razie dalszego remisu będzie organizowana błyskawiczna Turbo Dogrywka, trwająca około  12 godzin.
  • Drabinka została wygenerowana w pełni losowo.
  • Już za późno na pytania w rodzaju "a dlaczego na liście nie ma gry xxx?!" czy "ale że Dudka nie wzięli...". Był czas i zbierane propozycje.

Gameplaye, hehe:

• Odpowiedzi 109
  • Wyświetleń 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Maksiu spadł z rowerka. Unsuccessful troll is unsuccessful

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

No bądźmy poważni, Hiroski 3 to jest god tier gier.

• Widzicie, fan wowa i szur od teorii tomb raider>uncharted Tylko potwierdza że to max payne jest lepszy! 

Opublikowano

Koniki to w finale byly do przewidzenia, maxiu juz mniej.

Opublikowano

Zagłosowałem na Maxa, myślałem, że będzie miał mniej głosów. Ot, mnie Hirosi nie wciągnęły, pewnie nie załapałem o co biega, próbowałem grać ponad 20 lat temu i to był mój ostatni raz.

Za to Max Payne, przyjemna strzelanka, która wprowadziła bullet-time. Ale żeby aż to była najlepsza gra na pecety, no chyba nie.

Opublikowano

Zwlaszcza ze to multipatformer. Ale glosowanie dopiero sie zaczelo.

Opublikowano

Max klasa, hirosy dobre dla polskich dzieci którym nie chodziły gry nowe i dobre :)

Opublikowano

Głosowanie na Payne to jakaś prowokacja?

PIF PAF MATI PA JAKI BULET TAJM PA JAK STRZELAM PIF PAF

aqxNjwxn_700w_0.jpg

vs. kurwa mać jezusie to :banderas:

Ile ja w to godzin przegrałem :obama: Do tej pory gra jest rozwijana o nowe mapy, miasta, mechaniki, mój boże. Definicja gry idealnej? No jest bardzo blisko.

Opublikowano

Jak dobrze, że wersja z GoGa ma calutki soundtraczek ze sobą do pobrania :banderas:

Opublikowano
58 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

No bądźmy poważni, Hiroski 3 to jest god tier gier.

Widzicie, fan wowa i szur od teorii tomb raider>uncharted Tylko potwierdza że to max payne jest lepszy! :nosacz3:

Opublikowano

Prawym przyciskiem myszki, o tu, wbijasz do gry, o options, pa options nie? słuchaj gościu options Hirołs classic control zaznaczasz, konsolke zaznaczasz tutaj kurwa o jedzenie masz, zakładasz mieczywko jak jesteś rycerzem full atak włączasz tutaj, biegniesz przed siebie utevo lux kurwa. I tak klikasz myszkiem, chuj, że nic nic widać, zaraz pożyczę od dziadka lupę, którą przypalałem mrówki, no i tera pa, o kurwa, nawet lupa nie pomaga, ale se i tak klikam i to się nazywa granie w grę, a ja jestem graczem i jest fajnie, fajniusio.

Opublikowano

Ludzie, jak już szkalujecie prawdopodobnie najlepszy stosunek przystępności do strategii to nie ma dla was ratunku, serio.

Czasem starać się powstrzymywać, ale jak wam nie pokaże co jest tdobre co złe to się gubicie jak dzieci. :/

Opublikowano

MP w finalne to największa prowokacja i próba wyprowadzenia mojej osoby z równowagi od kiedy jestem na forum, a to dobre 15 lat już.

Opublikowano

Max Payne? Przełomowy storytelling oraz gameplay, do tego niezła fabuła i świetny klimat. Więc nie pierdolcie mi tu, prowokacją to mogło być co najwyżej Half Life 2 w półfinałach. 

Opublikowano

Gra na 8 godzin czyli jedno posiedzenie czy gra na 80+ godzin? Prosty wybór

ds4fgfdg.jpg.edab9b40a568927109cf88f6c455190f.jpg

sdc3fdfdgfh.jpg.af5a2e7bb283efe81bc25aa60527914f.jpg

Opublikowano

Oczywiście, ze gra na 8 godzin lepsza, kto chce marnować 60 godzin na jeden tytuł.

Opublikowano

duzo dej, dej duzo, dej duzo zamkow, duzo dales zamkow? dobrze, dej duzo jednostek, musi byc duzo, najwincyj, i dej duzo godzin, godzin musi byc duzo bo ja place rozumisz, ja plce i duzo musi byc, dej duzo.

Opublikowano

Ja dałem na Max Payne bo w Heroesy 3 mało grałem, więcej w czwórkę. Ale obiektywnie patrząc to zasługują na zwycięstwo chyba. 

Będę myślał nad swoim głosem 

Opublikowano
1 godzinę temu, SlimShady napisał:

XM uprzedzony, bo grał na Xboxie, gdzie miał cztery kierunki.

Grałem kolego legancko na PC blisko premiery - i w jedynkę i dwójkę, NIE UDALO CI SIE.

Opublikowano

Max Payne grany po premierze na piecu mojego starego :banderas:

A Hirosy 3 to zbyt duża umowność, no po prostu nie czuję takich gier i nie potrafię z nich czerpać przyjemności.

Opublikowano

Max Payne?

Pamiętam, że przeszedłem chyba raz 20 lat temu. No niby spoko było. Postrzelałem trochę do ludzików i odinstalowałem. Nie pamiętam z gry już praktycznie niczego, oprócz zmarszczonych brwi głównego bohatera.

HoMM3?

Spędziłem przy tej grze pewnie więcej czasu, niż z własną rodziną. Choć i z rodziną trochę czasu spędziłem przy HoMM. Klasyk, gra kultowa, świetna do singla, jak i do multi hot-seat. Niesamowity klimat, ponadczasowa oprawa AV. Gra, do której chce się wracać po latach.

Tja, te głosowanie to nie jest trudny wybór.