Skocz do zawartości

Wiedźmin 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez podarki jak na razie zwłaszcza graficzka. Pamiętam pierwsze trailery W3 i to jak gra wyglądała na premierę. A poza tym czuje woke nosem niestety i nie chodzi mi o Ciri jako bohaterkę tylko o ogólna politykę i teczowosc panującą w cdp i to jak się takie zapędy odbija na grze. 

• Plusik 1
  • Haha 1
Opublikowano

Pani czasu i miejsc ma kołek w dupie że nie może się teleportować, czy widły w pośladku?

Trochę się obawiałem że Ciri będzie bohaterką, no i siurek zmiękł.

Opublikowano

Pal licho jak wygląda, ja mam ból zadka że jednak będzie główną bohaterką. Wolałbym kogoś nowego, rozumiem że historia Geralta jest zamknięta i basta. 

Trochę się obawiam że dostaniemy pyskatą gówniarę rodem z TLoU 2 i mnie mierzi na samą myśl o tym. 

Do tego Ciri to potężna, obdarzona mocą postać, trudno mi sobie wyobrazić że nagle ją straciła dostając widłami, albo od dziś żyje według "kodeksu wiedźmińskiego" i pierdole nie teleportuje się. Zawiedziony jestem.

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano

Do gry trzeba zaadoptować  bohaterkę która  zastąpi godnie Geralta na poziomie i to nawet z poziomu ryja, tutaj tego nawet nie widać.Jak dla mnie Ciri wyglada jak z generatora postaci  AI. xd

Opublikowano

Btw gdzie jest kurwa polska wersja trailerka? 

Twórcy wykorzystali do stworzenia zwiastuna „niezapowiedzianą kartę graficzną NVIDIA GeForce RTX." - A to już wiadomo co będzie promować Nvidia przy 5xxx :). 

Opublikowano

Fajny zwiastun, ale jeżeli porównamy go do pierwszego trailera W3, to zupełnie nie ta liga.

Ciekawy jestem czy w grze oprócz mieczy, do walki będziemy wykorzystywać również łańcuch, czy może to tylko zabieg zastosowany pod zwiastun.

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano

Wszedłem tu myśląc, że na forum podjarka nowym Wiedźminem (mi się trailer podoba, szkoda tylko, że CGI, ale tak to już jest)... No i się zaskoczyłem reakcją co poniektórych forumowiczów. Czasem mam ochotę się od hivemindu jednak odłączyć.

1 minutę temu, YETI napisał(a):

Fajny zwiastun, ale jeżeli porównamy go do pierwszego trailera W3, to zupełnie nie ta liga.

Z tym się w pełni zgadzam. Trailer W3 do dziś jest jednym z najlepszych jakie widziałem kiedykolwiek i oglądany w 2024 nadal robi ogromne wrażenie.

• This 1
Opublikowano
1 minutę temu, YETI napisał(a):

Ciekawy jestem czy w grze oprócz mieczy, do walki będziemy wykorzystywać również łańcuch, czy może to tylko zabieg zastosowany pod zwiastun.

Trailer bardzo dobry, aczkolwiek ciężko przebić ten reveal W3 wiadomka. 

Czy nikt nie jest zdziwiony, że jednak Ciri i kontunuacja? Bo ja jestem. 

Opublikowano

Sebastian Kalemba, reżyser gry

Cytat

Długo czekaliśmy, by w końcu móc to ogłosić: rozpoczynamy nową wiedźmińską sagę, a jej główną bohaterką jest Ciri! Od początku byliśmy pewni, że w Wiedźminie IV to właśnie jej historię chcemy opowiedzieć. To naturalny krok naprzód — z jej perspektywy spróbujemy odpowiedzieć na pytanie, co naprawdę znaczy być wiedźminem w tym brutalnym, mrocznym świecie. Teraz zabieramy was do tego świata za pomocą naszego zwiastuna. To, co w nim zobaczycie, to pierwsza zapowiedź wyzwań, jakie staną przed Ciri w naszej nowej grze

Czyli zakończenie z Wiedźmina 3 w którym Ciri zostaje Wiedźminem zostało uznane przez twórców za kanoniczne. Utrata mocy (chwilowy brak lub osłabienie) pewnie będzie wytłumaczona w jednym dialogu - pokonanie Białego Zimna wymagało "poświęcenia" mocy starszej krwi. Czy Ciri jest ładna, kwestia gustów ale już widziałam "brzydsze" bohaterki.

Opublikowano
2 minuty temu, tedi007 napisał(a):

Sebastian Kalemba, reżyser gry

Czyli zakończenie z Wiedźmina 3 w którym Ciri zostaje Wiedźminem zostało uznane przez twórców za kanoniczne. Utrata mocy (chwilowy brak lub osłabienie) pewnie będzie wytłumaczona w jednym dialogu - pokonanie Białego Zimna wymagało "poświęcenia" mocy starszej krwi. Czy Ciri jest ładna, kwestia gustów ale już widziałam "brzydsze" bohaterki.

Dużo się mówiło, że będzie Vesemir i prequel, jak i, że będzie kontuacja z kreatorem Wiedźmina, poszli jednak w dobre i znane. Ciekawe jak dużo będzie Geralta w tym. 

Opublikowano
2 minuty temu, tedi007 napisał(a):

Czyli zakończenie z Wiedźmina 3 w którym Ciri zostaje Wiedźminem zostało uznane przez twórców za kanoniczne.

Nie wiedziałem nawet, że jest takie zakończenie :D (nie czytałem jakoś nigdy). Ja dostałem to najgorsze :( Rozumiem, że w mojej wersji Ciri musiała jednak jakoś wrócić, najgorsze co mogą zrobić twórcy, to wybrać jedno kanoniczne zakończenie i zignorować przygodę tysięcy graczy, którzy podążyli inną ścieżką. Tego nie cierpię. Ale wierzę, że CDP jakoś z tego wybrnie.