Skocz do zawartości

Wiedźmin 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taka duża gra jako gra startowa systemu to też duże ryzyko bo musiałoby wszystko śmigać nienagannie. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić zadowolonych klientów z nową konsolą i grą, która co kawałek wali błędami albo nie da się jej skończyć z różnych względów.

Opublikowano
2 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Ale to przecież pokazali tylko zmontowany cynematyk :) skąd pewność że sama gra będzie wyglądała nie wiadomo jak, że będziemy tu mieli jakiś przeskok graficzny.

w dzisiejszych czasach poziom W3 Next Gen to jest i tak już bardzo dużo a głupio by było zrobić grę brzydszą od poprzedniej dodajmy do tego wspaniałe UE5 i już wiadomo, że na PS5 to będę mógł sobie co najwyżej obejrzeć gameplay w aplikacji YT

Opublikowano
6 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Ale to przecież pokazali tylko zmontowany cynematyk :) skąd pewność że sama gra będzie wyglądała nie wiadomo jak, że będziemy tu mieli jakiś przeskok graficzny.

Mnie raczej chodziło o przecieki od devów Redów, ludzi na górze, sukcesu Lariana i porażki Cybera na pastgenach, że nie opłaca się pakować w release na konsole i PC razem dla akurat tej konkretnej gry, która ma tak gigantyczny rynek PC i myślę, że jest duża szansa, że będzie dokładnie odwrotnie jak w przypadku GTA VI, czyli tylko GOG/Steam/Epic day1. 

///

To tylko gdybanie i być może najpierw ukażą się nowe konsole itd. itp. nikt nie wie. 

Series S? Nie widzę tego, po traumie z Cyberkiem. 

Nie podali poza tym platform w cinematicu. 

Opublikowano

A tutaj to antiwoke zesrańsko jest chyba najśmieszniejsze, bo to zesrańsko nad wyglądem postaci w cinematiku zrobionym przez zewnętrzną firmę Platige Image do gry, której produkcja wystartowała 2 tygodnie temu.

Czaicie? Cinematic. Zrobiony przez Bagińskiego. Do gry której jeszcze długo nie będzie. Nasz kochany Dżosz zdąży jeszcze 4 razy płeć zmienić zanim my zobaczymy finalny wygląd Ciri.

Kibicujmy Redom, bo to nasze oczko w głowie.

• Plusik 1
Opublikowano
19 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

To nie może ukazać się na obecną generację. Już PS5/XSX zaczynają niedomagać, a tu trzeba jeszcze będzie na XSS tworzyć.

Wszystko zależy od daty premiery, jak to będzie 2027 albo później to myślę że X Series zostanie olany (właśnie przez Series S) i wyjdzie PC/PS5/Xbox Series 2 a jak jeszcze później to i PS5 odpuszczą.

• This 1
Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Z drugiej jeśli jest jakaś gra która mogłaby skłonić graczy do przesiadki na nowy sprzęt to byłby to właśnie Wiedźmin.

W tej firmie jedno co wiedzą, to, że trzeba olać starocie i nie patrzeć do tyłu. Dekalog. Do tej pory wiszą nad nimi tabelki zwrotów z PS4 i procesy sądowe xD. 

Opublikowano

Tylko jaki interes mają twórcy by ludzie przesiadali się na nowe sprzęty? Nawet Sony czy MS na tym już specjalnie nie zależy, skoro zarabiają na grających na starych konsolach.

Dlatego o ile będzie się tylko dało to wydadzą to na wszystko, choćby chodziło w 15 fpsach jak Cyberpunk na PS4 i Xboxie One. Najważniejsze to zarobić jak najwięcej, zwłaszcza że produkcja gier AAA swoje kosztuje. 

Wątpię by zrezygnowali z bazy kilkudziesięciu milionów posiadaczy Xboxów Series X/S i PS5. 

Opublikowano

Niby najważniejszy jest zarobek ale jeśli okaże się że wydanie na past-geny mocno przedłuży okres produkcji, nadszarpnie opinie tak jak to zrobił Cyberpunk a do tego da masę błędów które trzeba będzie załatać to myślę że mocno się zastanowią nad wydaniem day 1 na wszystko. Na ten moment nie potwierdzili platform i nie dali specjalnej edycji konsoli jak w przypadku CP2077 więc wszystko jeszcze mogą zrobić.

Opublikowano (edytowane)

Małgorzata Mitręga (producentka wykonawcza) zdradziła, że wioska z trailera "Wiedźmina 4" leży na dalekiej północy tego uniwersum:

Cytat

Myślę, że na tym etapie nie powinniśmy podawać dokładnej lokalizacji. Trzymamy to jeszcze w tajemnicy. Ale tak, planujemy umożliwić graczom odkrywanie nowych krain i regionów świata. I mogę tylko powiedzieć, że jest kilka naprawdę epickich regionów do odnalezienia. 

ℹ IGN 

Edytowane przez ginn
Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Zobaczymy ile będzie prawdy w słowach, że nauczyli się na przykładzie Cymbergaja.

Tyle co nic, bo od w2 przy każdej premierze to gadali i zawsze była skifa na premierę.

Opublikowano

Zesrańsko o wygląd Ciri jest śmieszne w ch#j - obejrzyjcie sobie "Killing Monsters", "A Night to Remember", a później zagrajcie w W3 - trzy różne Geralty.
CGI Trailer to nic innego jak ruchomy concept art - ani tej sytuacji pewnie nie będzie w grze właściwej, ani Ciri nie będzie dokładnie tak wyglądać (zresztą wygląda naprawdę nieźle i na pewno bliżej do Ciri z W3 niż Geralt z W3 miał do swoich poprzednich wcieleń).
Zapominanie mocy itp to też nic nowego w gierkach - Kratos ostatnio chociażby - no chyba większego downgoradu postaci nie było w historii.
Będzie przynajmniej miejsce na rozwój fajnych skillów w miarę postępów fabularnych.

Jedyne, do czego bym się przyczepił (ale to też nie jestem pewien, czy słusznie - póki co miałem takie odczucie, możliwe że wynikające ze zbyt małej ilości próbek, na których mógłbym oprzeć coś solidniejszego) to ton, z jakim Ciri wypowiada ostatnią kwestię i ogólny wydźwięk tej sceny - walka silnej baby z patriarchatem (bo wiecie, zabobonni faceci, wysyłający dziewczynę na rzeź, choć ojciec najwyraźniej się zreflektował, bo wynajął Ciri, ale ten drugi to typowy wieśniak, no i morderca).
Tak jak pisałem - może nadinterpretowuję, bo jestem już przewrażliwiony przez te wszystkie silne, pyskate baby w przemyśle rozrywkowym i nie ma w tym tak podłych intencji (bo sam pomysł na trailer fajny, początek sugeruje nam zamążpójście - to obmywanie, szaty, wianek - super sprawa), ale to się okaże, jak więcej materiałów będzie dostępnych.

No i trailer z polskim dubbingiem dużo słabszy - brak synchronizacji ust z wypowiadanymi kwestiami, dziwnie nieczytelny bełkot przy zabijaniu maszkary (gdzie po angielsku było to niepokojąco przejmujące nawet), ale wiadomo, że Wiesiek to po polsku, bo to jedyna gra, w której nasza wersja jest tą jedyną słuszną.

• Plusik 4