Pupcio 18 779 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 Masakra z Tobą Figaro ostatnimi czasy A więc tacy robią się lewacy na starość sieczka Cytuj
Figaro 8 323 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 Tobie pupcio wybaczam, nie miałeś szans, zostałeś zradykalizowany przez forumowych głąbów jak byłeś mały. Bardziej winię siebie, że Cie przed tym nie uchronilem Cytuj
Pupcio 18 779 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 Nie będę słuchał dla gościa który dał 8 zeldzie botw Cytuj
Figaro 8 323 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 Nie dałem zeldzie 8, Ty parówczaku Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 (edytowane) Mam dziwne przeczucie że to będzie dobra gra, takie 8/10, ale wiedźminkowi trzeciemu Bożego do pięt nie będzie dorastać. Edytowane 23 grudnia 2024 przez GSPdibbler Cytuj
Bartolinsky 1 802 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 10 godzin temu, Homelander napisał(a): “What's also funny is that most of the loudest Tolkien ‘fans’ online constantly tell on themselves You've read the books, yeah? Cool, so you know Sam has dark skin. How accurate was it to cast Sean Astin then? What's that? Speak up please, I can't hear you — where are you going?” ?? W książkach nie ma nic o kolorze skóry Sama, ani sam Tolkien nigdy go nie opisywał jak ciemniejszej skory. Skąd ten pretensjonalny ton u tego dzbana? Bo jest ogrodnikiem ciężko pracujący na słońcu, a jego nazwisko bierze się bezpośrednio z nazwy gatunku bawełny w Shire więc może mu się od razu kojarzyć z amerykańskim niewolnictwem? Za takie rasistowskie uprzedzenie powinien być już wyjebany z firmy Relacje Sama i Frodo są zdecydowanie bardziej pokazane w książkach jako pan i sługa, ale to nie różni się specjalnie od innych popularnych tytułów z choćby jeszcze wcześniej dekad gdzie bohaterowie to duet gościa z wyższej klasy i jego pomagiera, ale tutaj na koniec zostaje to kompletnie wymazane przez historię jaką przebyli. Dodatkowo gdyby iść dalej w te nieszczęsne niewolnictwo to czy Sam mógłby ożenić się z uwaga uwaga Rosie Cotton, której rodzina posiadała bogate przedsiębiorstwo bawełny? Mógłby zostać majorem Shire na bodajże 50 lat? No nie wydaje mi się. Pierdolnięty typ. Cytuj
Homelander 2 317 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 5 minutes ago, Bartolinsky said: ?? W książkach nie ma nic o kolorze skóry Sama, ani sam Tolkien nigdy go nie opisywał jak ciemniejszej skory. Skąd ten pretensjonalny ton u tego dzbana? Bo jest ogrodnikiem ciężko pracujący na słońcu, a jego nazwisko bierze się bezpośrednio z nazwy gatunku bawełny w Shire więc może mu się od razu kojarzyć z amerykańskim niewolnictwem? Za takie rasistowskie uprzedzenie powinien być już wyjebany z firmy Relacje Sama i Frodo są zdecydowanie bardziej pokazane w książkach jako pan i sługa, ale to nie różni się specjalnie od innych popularnych tytułów z choćby jeszcze wcześniej dekad gdzie bohaterowie to duet gościa z wyższej klasy i jego pomagiera, ale tutaj na koniec zostaje to kompletnie wymazane przez historię jaką przebyli. Dodatkowo gdyby iść dalej w te nieszczęsne niewolnictwo to czy Sam mógłby ożenić się z uwaga uwaga Rosie Cotton, której rodzina posiadała bogate przedsiębiorstwo bawełny? Mógłby zostać majorem Shire na bodajże 50 lat? No nie wydaje mi się. Pierdolnięty typ. Przy opisie Sama jest wprost napisane, że ma jasne włosy. Ale trzeba książkę przeczytać żeby wiedzieć Cytuj
Observer 10 563 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 Nie czyta książek? Nienawidzi graczy? Wszędzie widzi murzynów? Idealny kandydat na lore designera nowego Wiedźmina. Cytuj
jimmy 1 404 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 5 minut temu, Observer napisał(a): Wszędzie widzi murzynów? No jest tu taki jeden Cytuj
Shankor 1 653 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 Trzeba zrozróżnić dwie kwestie. Jedna jest taka, że koleś ma swoje (dla mnie dosyć dziwne i oderwane od rzeczywistości) i się z nimi nie kryje. Druga jest taka, czy koleś jest w stanie przeskoczyć własne ograniczenia i napisze coś dobrego w klimacie Wiedźmina. Cytuj
Observer 10 563 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 Może go tam przyhamują. Ale zastanów się - poszedłbyś do restauracji, w której kucharz mówi że ludzie chodzący do restauracji to najgorsze kurwy i trzeba ich otruć? Oddałbyś dziecko do przedszkola, gdzie jedna opiekunka pisze na twitterze że nienawidzi dzieci i ma ochotę je kopać po mordach? Kupiłbyś samochód od korpo którego pracownicy mówią że kierowcy to odpady i trzeba zrobić wszystko żeby zginęli w męczarniach? Bo tu mamy typa co pracuje w firmie robiącej gry i mówi że gracze są najgorsi i on chce ich napierdalać po mordach. W CDPR powinni dobrze przemyśleć dla kogo oni te gry robią, bo wyzwiska i groźby wobec klientów docelowych nie brzmią jak dobry model biznesowy. 1 Cytuj
Bartolinsky 1 802 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 11 minut temu, Shankor napisał(a): Druga jest taka, czy koleś jest w stanie przeskoczyć własne ograniczenia i napisze coś dobrego w klimacie Wiedźmina. https://ie.linkedin.com/in/cian-maher-8b0255165 Edukacja i doświadczenie sugeruje że to jakiś nołnejm co dostał robotę po znajomości. Cytuj
Homelander 2 317 Opublikowano 23 grudnia 2024 Opublikowano 23 grudnia 2024 18 minutes ago, Shankor said: Trzeba zrozróżnić dwie kwestie. Jedna jest taka, że koleś ma swoje (dla mnie dosyć dziwne i oderwane od rzeczywistości) i się z nimi nie kryje. Druga jest taka, czy koleś jest w stanie przeskoczyć własne ograniczenia i napisze coś dobrego w klimacie Wiedźmina. Gość twierdzący, że twórcy netflixowego Wiedźmina szanują i kochają książki Sapkowskiego? No sam sobie odpowiedz Cytuj
lukas_k96 334 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 Trochę z opóźnieniem, ale dużo się działo u mnie w ostatnim czasie Generalnie jaram się niesamowicie, Ciri jako główna bohaterka? Spoko, nie przeszkadza mi, jej wygląd też jakoś tragiczny nie jest, a może w finalnej wersji różnić się od tego zaprezentowanego na zwiastunie. Czekam na więcej szczegółów, a przede wszystkim jakiś zarys fabularny plus przede wszystkim datę premiery. Choć i tak wiadomo, że perspektywa wyjścia gry na rynek jest odległa... Cytuj
SebaSan1981 3 656 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 Ja też się nie mogę doczekać Wiedźmaka Czwartego. Tym bardziej że światło dzienne ujrzały materiały jak będzie wyglądał Geralt w 4tej części: 1 Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano czwartek o 14:39 Opublikowano czwartek o 14:39 Oby nie. U tych "na lewo" jest "narracja", że cały czas biedne (dobre) kobiety miały źle, a mężczyźni (wszyscy) mieli raj na ziemi. Cytuj
oFi 2 516 Opublikowano czwartek o 14:42 Opublikowano czwartek o 14:42 Ogólnie tłumaczenie redów nt. czegokolwiek z fabuły i historii jest dla mnie bardzo dziwne. W3 był owiany tajemnicą do samego końca i nie było dywagacji na tematy kto z kim i po co (jak tutaj juz potwierdzili próbę traw). Zespół W3 nic nie tłumaczył, internet sobie dywagował, a na koniec dostaliśmy grę generacji. Bardzo dziwne rzeczy się wokół tej gry zaczynają dziać. Zaraz będą tłumaczyć jakich zaimków używa główna protagonistka i czy dzisiaj sobie wyczarowała benisa czy może od razu dwa identyfikując się przed questem jako RU a po queście jako CHACZ. Cytuj
PiotrekP 1 943 Opublikowano czwartek o 15:01 Opublikowano czwartek o 15:01 Ostatnie 13 stron tematu to pisanie tylko o tym. Do premiery się to pewnie nie zmieni. No dobra, jak wypuszczą pierwszy "gameplay" to będzie trochę "czekamy na downgradre żeby konsole kalkulatory mogły ogarnąć w 720p i 30 klatek" Cytuj
Homelander 2 317 Opublikowano czwartek o 15:05 Opublikowano czwartek o 15:05 Nie podobają mi się takie komentarze i wywiady. Po co to? Jaki ma cel? Przemoc i seksualizacja były poruszane i w książkach i pozostałych grach. Jak Wiedźmin 4 ma polegać na tym, że Ciri będzie lżona i wyśmiewana za bycie kobietą gdzie tylko się pojawi, a ona z pianą na pysku się odszczekiwać i udowadniać męskim kmiotom to możemy mieć problem z Wiedźminem. Oby nie Cytuj
Bzduras 12 819 Opublikowano czwartek o 15:13 Opublikowano czwartek o 15:13 7 minut temu, Homelander napisał(a): Po co to? Jaki ma cel? Pewnie żeby się resetpenery cieszyły, bo przy Cyberpunku mieli wściekliznę. Cytuj
Homelander 2 317 Opublikowano czwartek o 15:30 Opublikowano czwartek o 15:30 16 minutes ago, Bzduras said: Pewnie żeby się resetpenery cieszyły, bo przy Cyberpunku mieli wściekliznę. A to nie zorientowali się jeszcze, że coś takiego gier nie sprzedaje, a wręcz przeciwnie? Cytuj
Bzduras 12 819 Opublikowano czwartek o 15:32 Opublikowano czwartek o 15:32 No nie wiem, raz ugięli kolanko po fakcie to może teraz działają prewencyjnie. Nie wiem, też nie rozumiem po co takie komunikaty skoro świat Wiedźmina jest pełen nierówności i każdy odbiorca który skończył podstawówkę wyłapie to od razu bez specjalnego komunikatu hej, nasz twór podejmuje WAŻKIE KWESTIE SPOŁECZNE. Cytuj
Pupcio 18 779 Opublikowano czwartek o 15:37 Opublikowano czwartek o 15:37 No właśnie taki świat ma o wiele większy potencjał na poruszenie różnych kwestii niż takie post apo tlou 2 netflix edition ale czy oni to dobrze wykorzystają? Nie wiem. Pod względem technicznym po w3 i cyberpunku nie wierze tym ludziom za grosz. ale przy innych kwestiach daje im kredyt zaufania bo do tej pory zwyczajnie w świecie mnie nie zawiedli (no może troche wiedźminem 2, ale nie było aż tak źle) Cytuj
Homelander 2 317 Opublikowano czwartek o 15:38 Opublikowano czwartek o 15:38 No chcą działań misyjnych to proszę bardzo. Ich sprawa. Ja w każdym razie prymitywnej propagandy w stylu Dragon Age nie wspieram w żaden sposób i jeżeli Wiedźmin pójdzie tą drogą to trudno 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi