Skocz do zawartości

The Best of Małe Ekraniki, 1/8 finału.

Która lepsza? 71 użytkowników zagłosowało

1. 1. Killzone Mercenary [PSV] vs. Patapon [PSP]

• Killzone Mercenary [PSV]
    • Patapon [PSP]
  2. 2. Steamworld Dig [3DS/PSV] vs. Syphon Filter: Dark Mirror [PSP]

• Steamworld Dig [3DS/PSV]
    • Syphon Filter: Dark Mirror [PSP]
  3. 3. Grand Theft Auto: Vice City Stories [PSP] vs. Resident Evil: Revelations [3DS]

• Grand Theft Auto: Vice City Stories [PSP]
    • Resident Evil: Revelations [3DS]
  4. 4. Wipeout Pure [PSP] vs. Crisis Core: Final Fantasy VII [PSP]

• Wipeout Pure [PSP]
    • Crisis Core: Final Fantasy VII [PSP]
  5. 5. Daxter [PSP] vs. Persona 4 Golden [PSV]

• Daxter [PSP]
    • Persona 4 Golden [PSV]
  6. 6. Silent Hill: Origins [PSP] vs. Phoenix Wright Ace Attorney [NDS]

• Silent Hill: Origins [PSP]
    • Phoenix Wright Ace Attorney [NDS]
  7. 7. God of War: Ghost of Sparta [PSP] vs. LocoRoco [PSP]

• God of War: Ghost of Sparta [PSP]
    • LocoRoco [PSP]
  8. 8. Metal Gear Solid: Peace Walker [PSP] vs. Hotline Miami [PSV]

• Metal Gear Solid: Peace Walker [PSP]
    • Hotline Miami [PSV]

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 22.04.2022 o 21:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Nintendo w odwrocie. Jak zwykle. Na 16 zawodników, tylko dwie gry pochodzą z konsoli Wielkiego N (+1 muliplatforma). Pozostałe to PSP/PSV. Taki obraz.

Skrócona drabinka:

hh4r.thumb.jpg.410eb03788ace9254ca4fe7678f126c7.jpg

Pełna drabina TUTAJ.

• startowało 128 gier. Lista powstawała według dość chaotycznego klucza, więc jest dość "specyficzna". Ale zawiera w sobie gry ważne dla wielu użytkowników forum, choć obiektywnie nie są one uznawane za najlepsze tytuły. Są na niej również gry uznawane ogólnie za gry "z dużych konsol", ale są tam z dobrych powodów i będę tego bronił.
  • domyślnie funkcjonował limit dwóch gier na cykl, ale zrobiliśmy parę wyjątków i jeśli obie gry były bliźniaczo podobne gameplayowo, to dopuszczaliśmy tylko jedną. Nie wyszło to do końca konsekwentnie, ale w jakimś sensie rozsądnie.
  • głosowanie w tej rundzie potrwa standardowo do piątku (22.4.2022) do godziny 23:59.
  • w przypadku remisu zliczane będą głosy Senior Memberów oraz Adminów. Wygra gra, która zbierze więcej tych szanowanych użytkowników po swojej stronie.
  • jeśli również w tym aspekcie będzie remis, to organizuję Turbo Dogrywkę trwającą około 12 godzin (i zazwyczaj kończącą się w sobotnie południe). Osobny temat i ankieta w dziale.
  • drabinka wygenerowana zostało losowo.
  • był czas i pora na podawanie kandydatur oraz decyzje co do wyglądu listy, więc ewentualne pretensje teraz będą ignorowane.

Gameplaye i wciąż żywi zawodnicy:

• Odpowiedzi 29
  • Wyświetleń 531
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dlatego na forum plejsztejszyn w 2017 roku pomimo ogromnej wtedy konkurencji GOTY wygrał zielony kubraczek. Wtedy, to było, miarodajne głosowanie, a teraz nie chodzi o jakość, tylko popularność.

• No cześć. Jedno, co należy temu plebiscytowi oddać, to fakt, że dostarcza chyba najbardziej wyrównane starcia ever. Wystarczy spojrzeć na wyniki, gdzie głosy potrafią rozkładać się niezwykle równo, a

• Okie from Muskogee
    Okie from Muskogee

Was przypadkiem nie przerosła zabawa w głosowanie na gierkę? 

Opublikowano
3 godziny temu, Kmiot napisał:

Nintendo w odwrocie. Jak zwykle. Na 16 zawodników, tylko dwie gry pochodzą z konsoli Wielkiego N (+1 muliplatforma). Pozostałe to PSP/PSV. Taki obraz.

Stawianie gier z 3DS obok Killzone Mercenary czy Persony 4 jest niepoważne, pewnie dlatego.

Opublikowano

Współczuję residentowi, no ale mocny przeciwnik.

Opublikowano

Revelations w wersji na 3DSa to powinien być z marszu finał :(

Opublikowano

No szkoda że tak trafił residencik bo jest super ale mojego wspomnienia z odpalenia prawdziwego gta pod kołderką to chyba już nic w życiu nie pobije.

Co tam jeszcze na dzień dzisiejszy, innowacyjne, piękne i kochane patapony ledwo wygrywają z setną strzelanką zabijanką a najlepszy jrpg w historii remisuje z jakimś wiewiórcem, dzień jak codzień na forum ANTYGRACZY :[

Opublikowano

ten MGS może namieszać.

Coopik w tej grze był cudowny i singiel mial dużo mięska o historii Potężnego Szefa

Opublikowano
  • Autor

No cześć. Jedno, co należy temu plebiscytowi oddać, to fakt, że dostarcza chyba najbardziej wyrównane starcia ever. Wystarczy spojrzeć na wyniki, gdzie głosy potrafią rozkładać się niezwykle równo, a decydują pojedyncze decyzje.

• Patapon kontynuuje pochód po wygraną i zmiata z planszy całkiem poważnych zawodników. O ile Killzone można tak określić.
  • kieszonkowy Syphon radzący sobie w tym plebiscycie to chyba jakaś oznaka głębszej tęsknoty za złotym okresem tej serii. Mojej tęsknoty na pewno.
  • zderzyły się dwie potężne serie GTA i RE. Zakotłowało się, zabulgotało, a RE się zesrało.
  • a Wipeoucik nawet nie myśli, by zwalniać na wirażu. Wajcha, boczny hamulec i dzida do ćwierćfinałów, a Crisis Core dupa cicho tam z tyłu.
  • Daxter wygrywa z Personą 4 xd I tak długo wytrzymała w stawce, bo jrpgi na tym forum mają równie trudno, co Nintendo.
  • a propos Nintendo, to właśnie pożegnaliśmy ostatnią grę na konsolkę tej firmy. Phoenix Wright niby zgłaszał jakiś sprzeciw, ale #nikogo.
  • byłoby śmiesznie, gdyby turlające się dropsy pokonały Kratosa. Byłoby, bo gracze nie znają się na żartach.
  • MGS odsyła do domu Hotline Miami i cykl jest na dobrej drodze po trzecie zwycięstwo w całych plebiscytach. Pan Hideo będzie musiał dokupić gablotę na te wszystkie trofea.
Opublikowano

Ile gier z Vity/PSP:) Nintendo dalej w dupie na tym forum 

Edytowane przez drozdu7

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał:

Ile gier z Vity/PSP:) Nintendo dalej w dupie na tym forum 

Na forum PlayStation Extreme wygrywają gry z PlayStation. No kto by się spodziewał. :rotfl: Pamiętajcie drodzy zagrajmerzy, PlayStation wygrywa dlatego, że jest tak dobrze, a nie dlatego, że to konsola z wyboru (i często jedyna) dla mnóstwa głosujących.

Jeszcze tylko czekam na balona który napisze mi, że mam ból dupy, gram w WoWa albo to wina CW.

Opublikowano
21 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Na forum PlayStation Extreme wygrywają gry z PlayStation. No kto by się spodziewał. :rotfl: Pamiętajcie drodzy zagrajmerzy, PlayStation wygrywa dlatego, że jest tak dobrze, a nie dlatego, że to konsola z wyboru (i często jedyna) dla mnóstwa głosujących.

Jeszcze tylko czekam na balona który napisze mi, że mam ból dupy, gram w WoWa albo to wina CW.

No ale ty masz o to bol doopy i grasz w Wowa :yao:

Myślisz że jak 100 razy napiszesz o tym, że to forum playststion to ludzie przestaną głosować na gry które chcą głosować?

Masz jakąś misje, aby to głosić co 3 posty? Ktoś ci za to płaci? Chcesz uprzedzać świeżych userow jak tu jest niesprawiedliwie, czy co? 
Jest jak jest, na huj drążyć co chwilę temat? Tak cię to boli, to bujaj wora stąd (może czas najwyższy na stworzenie  własnego forum Wzerumextrem?) zamiast płakać co chwilę jak jest źle. Dorosłych chłop, jeez…

Opublikowano

Dlatego na forum plejsztejszyn w 2017 roku pomimo ogromnej wtedy konkurencji GOTY wygrał zielony kubraczek. Wtedy, to było, miarodajne głosowanie, a teraz nie chodzi o jakość, tylko popularność.

Opublikowano
27 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Akurat tylu botów co tu to w polskim growym internetowym światku to nie widziałem.

Opublikowano
2 minuty temu, SlimShady napisał:

Dlatego na forum plejsztejszyn w 2017 roku pomimo ogromnej wtedy konkurencji GOTY wygrał zielony kubraczek. Wtedy, to było, miarodajne głosowanie, a teraz nie chodzi o jakość, tylko popularność.

A w top 3 goty 2021 dwie gierki od XGS…

Opublikowano

Balon jak w zegarku, a że klap to mu na rękę takie wyniki. :banderas:

@SlimShady tu rzekomo wybieramy najlepsze gry na handheldy z czterech roznych sprzętów i dwóch różnych platform, a nie z jednego roku. Nie ta skala. :lapka:

edit: no ale racja, poniosło mnie. Wciąż zapominam, że to nie plebiscyt na najlepszą, a na najpopularniejszą grę wśród forumowiczów. Sorki, nie będę drążył. :lapka:

Opublikowano

Jak to są klapy to czemu nie głosowali na najlepszego exa ps vity? :nosacz2: Problem na tym forum jest taki że tylko ja się znam na grach komputerowych a reszta z was już nie bardzo :czezky:

Opublikowano

Szczerze to nawet nie sprawdzałem jakie są wyniki XD ale tak masz racje.

Jestem klap, gram tylko w PlayStation i głosuje tylko na ich gry. 

Normalnemu userowi bym tego nie polecał, ale wiem, że jesteś zdolny do tego. Możesz  sprawdzić wszystkie moje głosowania, może dostaniesz odp na pewne, jak widać gryzące cię tematy. 

5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Balon jak w zegarku, a że klap to mu na rękę takie wyniki. :banderas:

@SlimShady tu rzekomo wybieramy najlepsze gry na handheldy z czterech roznych sprzętów i dwóch różnych platform, a nie z jednego roku. Nie ta skala. :lapka:

Opublikowano
1 minutę temu, Okie from Muskogee napisał:

Was przypadkiem nie przerosła zabawa w głosowanie na gierkę? 

Co generację jest gorzej. Już widzę co to będzie w 8 XD  Będą ostre wyparcia i płacze. 

Aż sobie zapisze ten post. 

Opublikowano

To chyba dobrze że jesteśmy zaniepokojeni małą świadomością polskich zagrajmerów o dobrych grach :smutas: uncharted 2 w finale przejdzie do mrocznych kart historii forumka

Opublikowano

Zaniepokojony to możesz być inflacją, albo tym czy cię Putin nie dojedzie, a nie wynikami konkursu gierkowego. 

To jest

Spoiler

Z A B A W A

Opublikowano

To mamy tylko oddać głos i czekać na post z podsumowaniem kmiota czy możemy jeszcze pisać że kogoś poyebało głosując na jakiegoś wiwiórca zamiast na najlepszego przenośnego jrpga? :nosacz3: