Skocz do zawartości

The Best of Siódma Generacja, Grande Finale!

Finał! 110 użytkowników zagłosowało

1. 1. The Last of Us vs. Uncharted 2: Among Thieves

• The Last of Us
    • Uncharted 2: Among Thieves

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 22.04.2022 o 21:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
12 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Z top 10 najlepszych gier życia może jedną wyróżnia się fabularnie, reszta była po prostu wyjebistymi grami, gdzie fabuła stanowiła pretekst do wydarzeń.

Widzisz, a ja mam odwrotnie, jak nie ma ciekawego settingu/fabuły/postaci itp to szybko odbijam się od pozycji.

edit - a co do tego rankingu, każdy kto myślał ze ten temat nie zrobi się szybko drugim CW albo kłamie, albo głupi. Tutaj jest CW w wersji plebiscytowej.

Edytowane przez aph

• Odpowiedzi 160
  • Wyświetleń 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No kurwa, co ja tutaj będę, skoro skład finału i jego wynik mówią wszystko. Według forumka siódma generacja konsol to totalna dominacja Naughty Dog, fama poszła w świat, jutro Twitter będzie na t

• WoW niesamowite. W finale gierka z 96 na meta, z mnóstwem nagród, bardzo dopracowana z mega przywiązaniem do detali, bez jebanych drzewek rozwoju, skilli. O ja ale beka, o ja, o ja. He he he.   

• Esencja grywalności i gra kompletna - przezajebisty singiel i mega grywalne multi, które nie było tylko chujowym dodatkiem, jak to często przy drugich częściach bywało (Bioshock, Dead Space). No fak

Opublikowano
11 minut temu, oFi napisał:

Nie mejmuj mi tutaj, bo u4 > wszystkie poprzednie części. I tutaj akurat większość forumka się z tym zgadza. 

było przeciągane przez co w chuj nudne, jak RDR i czekanko na mityczny meksyk czy tam madagaskar, to samo z Tlou 2 jakieś 10h za długie

Opublikowano
3 godziny temu, XM. napisał:

finał tlou vs bio to bym nie dał rady oddać głosu

no za ciężki wybór, wiadomo że Joel by wygrał ale dwie gry wybitne. RDR tlou chyba jednak by poszedł głos na tlou  

Opublikowano
19 minut temu, Figuś napisał:

to samo z Tlou 2 jakieś 10h za długie

wszystko co po

Spoiler

farmie to do wyjebania

to moze wtedy by byla gierka na takie 8/10

Opublikowano
51 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Plus miliard. Na 3/4 gier porządny scenarzysta by się nie wysrał, a co dopiero nakręcił o nich film. :rotfl: Z top 10 najlepszych gier życia może jedną wyróżnia się fabularnie, reszta była po prostu wyjebistymi grami, gdzie fabuła stanowiła pretekst do wydarzeń.

No i w U2 właśnie tak jest, a że przy okazji postacie są fajnie wykreowane i jeszcze lepiej odegrane to się o gierce pamięta. Plus jeszcze zajebiście odmierzone proporcje pomiędzy skakankiem, strzelankiem, łamigłówkami i epickimi akcjami - idealne żonglowanko, ani chwili nudy i powtarzalności, jak w schematycznej jedynce.

40 minut temu, oFi napisał:

Nie mejmuj mi tutaj, bo u4 > wszystkie poprzednie części. I tutaj akurat większość forumka się z tym zgadza. 

No ni ch#ja! Tylko fabularnie najwyżej, bo U2 jest ogólnie lepszym tytułem. U4 mocne drugie miejsce w serii, a może nawet i trzecie, bo The Lost Legacy całościowo, jako szpil, lepiej wyważone. Przy U4 widać było rękę duetu Druckmann/Straley i naleciałości z TLoU, które do przygód Drake'a niezbyt pasowały i zaburzały tempo rozgrywki.

Opublikowano

Głos na TLOU, dla mnie zwyczajnie lepsza gra od Uncharted 2. 

Może gdyby był tu właśnie Bioshock czy tam Red Dead to byłaby chwila zastanowienia. 

W sumie trochę nie rozumiem tego kultu U4, które tak jak zauważyli niektórzy było dość nudne i przeciągnięte miejscami. Właśnie dlatego dwójka jest najlepsza i najuczciwsza. Wszystkie elementy ma idealnie wyważone, jebanka, chwila skakania, jakas scenka, lamiglowka i jedziemy dalej. Człowiek się nie nudził. 

Po The Last of Us gdy ludzie stawiali pomniki Naughty Dog za cudowną fabułę i napisane postaci, Ci postanowili trochę przenieść do U4. "hej zobaczcie, ja też mam charakter, uczucia, też targają mną emocje". No spoko, nadal to bardzo dobra gra(chociaż gameplayowo nadal w 2009r). Ale ucierpiało na tym trochę tempo zabawy, za które fani pokochali głównie dwójkę 

Edytowane przez drozdu7

Opublikowano

W U4 przyjemniej mi się eliminaowało wrogów, z U2 nie pamietam nic poza tymi falami minionów do odwalenia, zadnych zagadek czy fabuły, a ogrywałem trylogie miesiac przed premiera czwórki.

Opublikowano
Godzinę temu, oFi napisał:

Ofi osmiesza sie po raz trzeci.

Opublikowano
3 minuty temu, Mejm napisał:

Jak juz przejdziesz z ps3 na ps4 i ograsz U4, to zrozumiesz, ze jest lepsze od całej trylogii razem wzietej.

Opublikowano

Jak mejm nie wyłączy uncharted 4 w szkocji to nie nazywam się pawciokratos. Lost legacy  jest o wiele lepsze niż 4ka

Opublikowano

Nie zrozumiem bo nie bede gral w 2 i 3 a tym bardziej 4, w ktora zagralem chwile i zrzygalem sie od tego kitrania w trawie.

Takze ciekawy jestem tym "wiekszosc forumka".

Opublikowano

Czyli kolejny teoretyk, mozna sie rozejść.

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał:

Jak mejm nie wyłączy uncharted 4 w szkocji to nie nazywam się pawciokratos. Lost legacy  jest o wiele lepsze niż 4ka

szczególnie ten pseudo-sandboksowy etap z jeżdżeniem samochodem i szukaniem jakichś guwien żeby zbudować kolejne guwno do szukania innych guwien :yao: Zmęczyłem, ale prawie przy tym wysiadłem jak się okazało, że całe to szukanie ma się nijak do fabuły. Kapiszon ma jechać po szynach.

U4 > U2 > U3 > U1 >>>>>>>>> dwie baby

Opublikowano
Teraz, Shen napisał:

Czyli kolejny teoretyk, mozna sie rozejść.

No nie gram w ch.ujowe gry bo potrafie je wyczuc na odleglosc, wyhodujesz kiedys dobry gust to zrozumiesz.

Opublikowano
7 minut temu, messer88 napisał:

tomb raider > drejk 

Nie wywołujcie wezyra z lasu

Opublikowano
4 minuty temu, messer88 napisał:

tomb raider > drejk 

Tylko trójeczka, pierwsze dwa to tez głównie napierdalanie z łuku i kapiszonów.

Opublikowano
19 minut temu, Mejm napisał:

11 minut temu, Mejm napisał:

Nie zrozumiem bo nie bede gral w 2 i 3 a tym bardziej 4, w ktora zagralem chwile i zrzygalem sie od tego kitrania w trawie.

Takze ciekawy jestem tym "wiekszosc forumka".

Zamknij juz mordę w tematach o których nie masz pojęcia, bo znowu się kompromitujesz nie ogrywając żadnej z w/w gier. 

Teorotyk, który ma zawsze najwięcej do powiedzenia. 

Opublikowano
1 minutę temu, oFi napisał:

Zamknij juz mordę w tematach o których nie masz pojęcia, bo znowu się kompromitujesz nie ogrywając żadnej z w/w gier. 

Teorotyk, który ma zawsze najwięcej do powiedzenia. 

Przeciez to ty dzisiaj napisales dzbanie, ze nie grales w Dead Space (kek) ale to wg ciebie mesjasz.

Takze od dzisiaj zanim napiszesz cos do kogos o teoretyzowaniu to radze sie zastanowic i zatkac puzon.

Po raz czwarty. Niesamowity typ.

Opublikowano

Ofi ty nie doradzałeś dziś ziomkowi w zakupach growych żeby zamiast mario brał kirbiego??? Chociaż nie zagrałeś w te gry nawet przez minute??? SIECZKA

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał:

Ofi ty nie doradzałeś dziś ziomkowi w zakupach growych żeby zamiast mario brał kirbiego??? Chociaż nie zagrałeś w te gry nawet przez minute??? SIECZKA

Skąd wiesz, że nie gralem? Doradzam tylko to co mam ograne i nie latam po wszystkich tematach jako teorotyk. 

Opublikowano

To daj screena switcha z odpalonym różowiakiem :nosacz3: Seniorowi kłamać?  oj ofi, ofi

Opublikowano
3 godziny temu, Mejm napisał:

Cos czuje, ze kazda gra rozstawiona z horizonem w 8 generacji bedzie przegrywac walkowerem.

Przecież Horizon to 8/10, może 8 generacja nie poraża ale bez przesady :)