snejk04 420 Opublikowano 7 maja 2022 Opublikowano 7 maja 2022 Ale rozumiesz założenia felietonu, prawda? Jeszcze zrozumiałbym czepianie się odklejonych recenzji, ale felieton jest z założenia "luźniejszą" formą, i wolałbym żeby nikt nie "ogarniał" felietonistów tylko dlatego że się z nimi nie zgadzam Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 7 maja 2022 Opublikowano 7 maja 2022 Zax z tego co pamietam jezdzi na motorze wiec dla niego days gone pewnie kozak bo tam tez sie jezdzi na motorze. A te 40h to pewnie dlatego ze wtedy motur nie staje w polu po 2min jazdy. Cytuj
LeifErikson 1 114 Opublikowano 7 maja 2022 Opublikowano 7 maja 2022 58 minut temu, snejk04 napisał: Ale rozumiesz założenia felietonu, prawda? Jeszcze zrozumiałbym czepianie się odklejonych recenzji, ale felieton jest z założenia "luźniejszą" formą, i wolałbym żeby nikt nie "ogarniał" felietonistów tylko dlatego że się z nimi nie zgadzam Bingo. A jak felieton wzbudza jakąś dyskusję, to tym lepiej. Byłoby strasznie nudno jakby wszyscy mieli taki sam gust i się wszyscy ze wszystkimi zgadzali. Po to sa felietony, żeby spojrzeć na jakieś zagadnienie innymi oczami. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 7 maja 2022 Opublikowano 7 maja 2022 Akurat przypadek Days Gone potraktowano w mediach niesprawiedliwie. Gra jest naprawdę dobra. Generyczność mamy wszędzie, nawet w takim Elden Ring. To już schorzenie wszystkich otwartych światów. Cytuj
Shen 9 674 Opublikowano 7 maja 2022 Opublikowano 7 maja 2022 Gracze docenili te perełke, gorzej z recenzentami z kijami w dupach. Coś tam bugi wytykali, co im pozniej nie przeszkadzało dawac 10/10 cyberpunkowi 1 Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 7 maja 2022 Opublikowano 7 maja 2022 Dla mnie TOP 10 gier AAA które warto mieć na płycie jako posiadacz PS4. Grałem rok po premierze więc już po patchach. Ale grało się przyjemnie, a o to chodzi. Nie o odkrywczość, bo w kolejnym sandboxie koła nie wynaleziono na nowo. 1 Cytuj
K.Adamus 687 Opublikowano 7 maja 2022 Opublikowano 7 maja 2022 A mi się znowu podobała struktura opowieści. Od początku wrzuceni w akcje; sami jako gracz musimy rozgryzac motywację i przeszłość bohatera, retrospekcje z żoną wyjaśniają wczesniejsze nieoczywiste dla nas z perspektywy siedzącego za padem decyzje. No i Deacon to w końcu bohater z własnym charakterem a nie niesprecyzowana kukła w którą można wlać postać gracz. Dla mnie bardzo przyjemne doświadczenie choć fakt - nieco generyczne, gameplayowo tylko poprawne i technicznie mieszczące się gdzieś pośrodku wyścigu. No ale krewetek nie da się jeść codziennie, czasami jest chęć na zwyklego burgera. Mniej wykwintny, niekoniecznie mniej smaczny Cytuj
michal 558 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 Jestem już wiekowy i kupując ostatni PSX EXTREME mimo dość wysokiej (jak na moje standardy życia) ceny muszę w końcu to sobie wykrzesać. BARDZO DZIEKUJE A w szczególności tym osobom: -Kali -->za tak wysokie ocenianie gier z serii ROTTK, Kessen, Dynasty Warriors, Armored Core, Front Mission -Mazzi -->za bardzo rzetelne (wręcz maniackie) podejście do kwestii Japonii, publicystyki i co tu dużo mówić - zajebistego gustu growego. -Dzujo -->świetny przekrój gier no i praktycznie bezbłędny zmysł oceniania. Jego 8 wazy więcej niż 9 u co poniektórych zgredow. -Zax -->specjalista jRPGow imający się bardzo niszowych gatunków, który bardzo pragmatycznie podchodzi do branży gier. -HIV -->unikatowy humor i odważny w wystawianiu niekiedy mocno dyskusyjnych not. Cytuj
łom 2 012 Opublikowano 13 maja 2022 Opublikowano 13 maja 2022 Nie wiem czy był ten temat poruszany ale jaki jest sens wrzucania artu na całą stronę? Jeszcze zrozumiem jak jest jakiś wstęp na nim czy cytat ale ten rozmazany ryj Hugo ze strony 79 to dla mnie zmarnowanie strony. Już lepiej było dać jakiś kolaż screenshotów z gier czy coś. Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 13 maja 2022 Opublikowano 13 maja 2022 W dniu 7.05.2022 o 20:14, K.Adamus napisał: No ale krewetek nie da się jeść codziennie (...) Niby czemu? Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 13 maja 2022 Opublikowano 13 maja 2022 Samo kredo się nie najesz. Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 Nie wiem co jest w tym numerze ale chyba czytało się go najlepiej z wszystkich jakie wyrywkowo kupiłem w ostatnich 2 latach. Aż kupię następny. Cytuj
LeifErikson 1 114 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 Ja mam ostatnio takie wrażenie z każdym kolejnym numerem. Wydaje mi się, że udało się zgredom wypracować formułę, która fajnie balansuje wszystkie elementy pisma, w sensie kombinację informacji o grach, publicystyki okologrowej, felietonów. Tak trzymać. 1 Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 A możliwe, poprzedni numer kupowałem jakiś niecały rok temu i było słabiutko. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 Każdy aktywny forumowicz powinen kupować pisemko:) Bez gazetki nie byłoby forumka. 1 Cytuj
maciucha 11 647 Opublikowano 22 maja 2022 Opublikowano 22 maja 2022 No i git, przynajmniej nie marnowałbym tyle czasu od 15 lat. 1 Cytuj
Shen 9 674 Opublikowano 24 maja 2022 Opublikowano 24 maja 2022 @Konsolite skad ta recka Coromon, skoro gra znowu została przesunieta i nie ma jej w eshopie? Cytuj
Konsolite 563 Opublikowano 24 maja 2022 Opublikowano 24 maja 2022 5 godzin temu, Shen napisał: @Konsolite skad ta recka Coromon, skoro gra znowu została przesunieta i nie ma jej w eshopie? Z kodu dostarczonego od wydawcy, nie wiem czemu przesunęli premierę 1 Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 3 czerwca 2022 Opublikowano 3 czerwca 2022 o, widzę @LeifErikson wygrał plusa dopiero nadrabiam zaległy numer. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 3 czerwca 2022 Opublikowano 3 czerwca 2022 7 godzin temu, grzybiarz napisał: o, widzę @LeifErikson wygrał plusa dopiero nadrabiam zaległy numer. Co chwilę wygrywa PE te plusy. Już chyba z trzeci czy któryś tam raz. Cytuj
LeifErikson 1 114 Opublikowano 3 czerwca 2022 Opublikowano 3 czerwca 2022 Czasem się zdarzy. Zachęcam do pisania, bo jak widać wiele nie trzeba. Cytuj
kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 13 czerwca 2022 Opublikowano 13 czerwca 2022 Dopiero nadrabiam numer i tylko na szybko: panowie, strona wizualna pisma momentami to jest dramat. Kartkuję sobie pismo, widzę "art" z wielką, rozmazaną mordą Hugo w rozdziałce chyba 800x600 i sobie myślę, co tu się odwala xD. Podobnie z Freddy Kruegerem. I takie kwiatki są od jakiegoś czasu regularne. Jednocześnie są działy/strony, gdzie zupełnie nic nie da się zarzucić oprawie (chociażby art o anime). Trochę, jakby różne osoby się tym zajmowały. I sorry, ale nie przyjmuję argumentu, że "materiał źródłowy był słaby", przy takim efekcie końcowym lepiej by było po prostu zrezygnować i wrzucić na stronę coś innego. Dosyć dyskusyjny jest też często dobór grafik/screenów do arta. Taki tekst o emulacji na Xboxie: lepiej, niż jakieś nieco randomowe arty ze starych gierek, prezentowałyby się choćby screeny z odpalonych gierek. To tylko przykład, ale ogólnie mam czasami wrażenie, że artykuł sobie, a wrzucone nieco randomowo obrazki, sobie. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 30 czerwca 2022 Opublikowano 30 czerwca 2022 W dniu 13.06.2022 o 22:32, kotlet_schabowy napisał: Kartkuję sobie pismo, widzę "art" z wielką, rozmazaną mordą Hugo w rozdziałce chyba 800x600 i sobie myślę, co tu się odwala xD. Podobnie z Freddy Kruegerem. I takie kwiatki są od jakiegoś czasu regularne no to odpal 299 numer (już można pobierać) i przeskroluj na stronę 72. Aż mi się czasy modemu 56kbps przypomniały... Cytuj
kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 10 lipca 2022 Opublikowano 10 lipca 2022 Zerknąłem, bo nie rzuciło mi się wcześniej w oczy, ale w druku nie wyszło jakoś tragicznie, zdecydowanie bywało gorzej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi