ASX 14 596 Opublikowano 8 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 7 minut temu, Sedrak napisał: A oni dalej robią to jako grę multiplayer? taa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 8 lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 nie nie nie, to jest gra społecznościowa Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 8 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 13 godzin temu, Figaro napisał: bez kitu, patrzę na ten obrazek i mam ochotę sprzedać wszystko związane z grami video. Mam ochotę zwymiotować. Żeby jeszcze ten HUD był odpowiednio stylizowany, a nie wyglądał jak z typowej mobilki... Mam nadzieję, że nikt tego nie wesprze swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 8 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 8 godzin temu, Dr.Czekolada napisał: Ubisoft od ponad dekady zbiera laury za takie piękne hudy. Bez kitu, ich gry jako tako ratują mody na PC, gdzie można to wszystko powyłączać, plus te wszystkie świecenia/błyski/poświaty podczas walki, wtedy to trochę poważniej wygląda i nawet coś tam można się wczuć, a nie jakaś dyskoteka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 8 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 No pamiętam jeszcze kilka lat temu jak obsmarowywany był hud Division i rzuciłem argumentem, że w SC:Conviction jeszcze jakoś potrafili zachować minimalizm (oczywiście, że to inny rodzaj gry od piratów) i tak zostałem wybrechtany ile rzeczy jest na ekranie xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 8 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 Tak by zapewne wyglądał Elden Ring gdyby maczali w nim palce. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 8 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 No conviction miał bardzo fajny patent z tymi napisami na elementach otoczenia. Swoją drogą gra była jebana za to że zrobiła z Sama Jasona Bourne, ale z perspektywy trochę tęsknie za takim Ubisoftem, kiedy potrafili zrobić coś innego niż ubi-openworlda zajebanego tysiącem znaczników. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 8 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 Ubi z czasów Raymana, Prince Of Persia, Splinter Cellów? Cudowna firma nobrainer. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 8 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 i Beyond Good & Evil 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 12 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2022 Ale z tym UI nie powinno być problemu, bo w ostatnich grach Ubi jest duża swoboda w dostrajaniu go do własnych potrzeb, więc jestem pewien, że cały ten niepotrzebny szajs z ekranu będzie można wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 455 Opublikowano 12 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2022 W dniu 7.07.2022 o 23:13, ASX napisał: Swoją drogą UI też prezentuje się okropnie, niczym najgorszy wzorzec gier AAA Ostatnio nawet była z nich beka na twitterze, jak jeden z ich developerów skrytykował minimalistyczny HUD w Elden Ring (że gracze się pogubią itp). To właśnie mu tym poniższym obrazkiem odpowiedzieli: W dniu 8.07.2022 o 14:15, Bigby napisał: Tak by zapewne wyglądał Elden Ring gdyby maczali w nim palce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 724 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2022 Po zapowiedzi w nowym PSX moje zainteresowanie spadło do "olać ten twór". Zrobić grę o piratach bez pojedynków na szpady i pistolety (czy jak się to fachowo nazywa), to jak star warsy bez mieczy świetlnych i blasterów. Od czasów ich Black Flaga nadal nie doczekamy się dobrej gry o piratach. Postacie i historie są gotowe i jest ich pełno, Ubi ma od cholery gotowych assetów i mechanik- ale nie chcą tego poskładać do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2022 28 minut temu, PiotrekP napisał: Od czasów ich Black Flaga nadal nie doczekamy się dobrej gry o piratach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2022 Nie no bądźmy poważni, żeby napisać że od czasów przyzwoitego Black Flag nie było żadnej dobrej gry o piratach to trzeba być totalnym ignorantem. No chyba że chodziło o to że nie było żadnej dobrej gry na PlayStation lub Switcha, wtedy można się zgodzić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2022 a co jeszcze wyszło? edit: aaa ok, chodziło o sea of thieves Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 sierpnia 2022 Wcześniej to był tylko Sid Meier's i Sea Dogs (dwójka nawet wyszła u nas na licencji Piratów z Karaibów. W tamtych latach to właśnie ta gra robiła wrażenie jeżeli chodzi o wodę i żeglugę). To drugie dalej dostaje nawet jakieś nowe odsłony ale to mega, mega niszowy temat i robiony przez bodajże ruskich na PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 5 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2022 Ale w singlu nic nie wyszło w sumie. Bo SoT to chyba tylko multiplayer? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 5 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2022 no jest ale jakie ma to znaczenie? dobra gra o piratach, to po prostu dobra gra o piratach Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 5 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2022 Nie neguje absolutnie, że to dobra gra. Po prostu chciałem dopytać, bo ja głównie single gram i z chęcią bym zagrał. Stąd po prostu chciałem doprecyzować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 361 Opublikowano 5 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2022 16 minut temu, ASX napisał: ale jakie ma to znaczenie? No właśnie, jak chcesz sobie usiąść i pograć sam na czillerze to jakie ma znaczenie, że grasz z ekipą w zupełnie inny rodzaj gry? Nie rozumiem kompletnie. Jak masz ochotę na truskawki to jakie ma znaczenie, że pod ręką masz tylko mandarynki? I to owoc, i to owoc, nie marudź. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 5 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2022 no dla mnie to nie ma większego znaczenia, czy gra jest singlowa czy multi, czy akcja prezentowana jest zza pleców czy z oczu bohatera, albo czy ma stylizowaną oprawę graficzną czy celuje w realizm. Dla mnie liczy się przede wszystkim to żeby była po prostu dobrą grą o piratach. Te wszystkie powyższe kwestie to tylko narzędzia, które służą osiągnięciu tego celu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 361 Opublikowano 5 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2022 18 minut temu, ASX napisał: no dla mnie to nie ma większego znaczenia, czy gra jest singlowa czy multi Fajnie, ale akurat w tym poglądzie jesteś w mniejszości, przynajmniej na forum. Z moich nieoficjalnych i nieprofesjonalnych obserwacji wynika, że jednak ludzie mają jakieś swoje preferencje i jeśli chcą singielka to szukają gierki z singlem, a jeśli chcą grać w multi to szukają gierki z multi. Nie odmawiam nikomu prawa do funu i nie twierdzę, że SoT jest kiepskie ze względu na swoją konstrukcję czy nastawienie na granie z fumflami, ale taka gra nie wypełnia luki, o której wspomniał @PiotrekP. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 5 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2022 tylko że Piotrek nic nie pisał o multi, napisał po prostu, że 11 godzin temu, PiotrekP napisał: Od czasów ich Black Flaga nadal nie doczekamy się dobrej gry o piratach. co było po prostu nieprawdą. A teraz ty dorabiasz do tego teorię że SoT się nie liczy i nie wypełnia luki "dobrej gry o piratach" bo to gra multiplayer. EOT Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 361 Opublikowano 5 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2022 No dobra, to nie Piotrek, a @Sedrak. Ale widzę, że srogo wjechała obrona Częstochowy, bo zarzucasz mi jakieś "teorie, że coś się nie liczy". Nigdzie tak nie napisałem, nigdy tak nie twierdziłem, mówię tylko, że z moich obserwacji w skali forumowej wynika, że jak ktoś chce gry w singlu to nie sięga po grę multiplayer. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 5 sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2022 (edytowane) Zgadzam się z Bzdurasem. Jasne można powiedzieć, że SoT jest najlepszą gra piracka od czasów AC4 tylko, że dla mnie jako gracza single mogła by ona nie istnieć i nic by to nie zmieniło. Edytowane 5 sierpnia 2022 przez Sedrak Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi