balon 5 336 Opublikowano 9 maja 2022 Opublikowano 9 maja 2022 Wiadomo, że to prowo, jednak pytanie co jest bardziej obleśne, ta mortadela, czy kuchenka i te obrzygane palniki? Cytuj
krupek 15 480 Opublikowano 9 maja 2022 Opublikowano 9 maja 2022 Ten performens to spójna kompozycja. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 9 maja 2022 Autor Opublikowano 9 maja 2022 Wrzucam jedno z moich ulubionych dań. Mega proste danie chińskie. Można dać niemal dowolne mięsko, ale w tym wypadku jest to "pork belly". Mało popularny w Polsce brzuch wieprzowy - w UK bardzo powszechny i lubiany. Najtłustsza chyba część. Ja kupuję ze skórą, którą uwielbiam. Podsmażam mięso i pod sam koniec smażenia dodaję wybrane warzywa i kapustę pekińską (lub dowolną inną). Całość zalewam odrobiną sosu sojowego. Oczywiście nie należy przesadzać z ilością mięsa. Dajemy więcej kapusty i ryżu dla redukcji kosztów. Gotowe danie mieszam z ryżem bezpośrednio w miseczce przed spożyciem. Każdy z domowników/gości może sam dobrać stosunek ilości ryżu do reszty dania. Tutaj ponownie zareklamuję maszynkę do ryżu, bo jest tańsza, niż się może wydawać. Cena podobna do czajnika elektrycznego, czy tostera, a nie thermomixa. Ryż wychodzi pyszny i zupełnie inny od mokrej glutowej kulki z torebki. Oszczędność czasu i kasy. Samo danie jest pyszne, niedrogie i robi wrażenie znacznie droższego. Dla podkręcenia efektu luksusu i wykwintności polecam spożycie przy użyciu pałeczek. Smacznego Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 Kurła a jeszcze niedawno cateringi, dziwki i szampan w UK a teraz co taniej na patelnię i zasmażka. Cytuj
adi 189 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 Wy tu piszecie jak zaoszczędzić 5 pln w sosie do makaronu, a wystarczy zamiast obiadu "U Fukiera " Magdy Gessler iść do Soul Kitchen albo Pańskiej i zapłacić dwie dyszki taniej za schabowego. Jedząc tam regularnie na samych obiadach można zaoszczędzić kilkaset złotych miesięcznie.Jeśli chodzisz tam z rodziną to mówimy naprawdę o dużych oszczędnościach. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 maja 2022 Autor Opublikowano 10 maja 2022 1 godzinę temu, adi napisał: Wy tu piszecie jak zaoszczędzić 5 pln w sosie do makaronu, a wystarczy zamiast obiadu "U Fukiera " Magdy Gessler iść do Soul Kitchen albo Pańskiej i zapłacić dwie dyszki taniej za schabowego. Jedząc tam regularnie na samych obiadach można zaoszczędzić kilkaset złotych miesięcznie.Jeśli chodzisz tam z rodziną to mówimy naprawdę o dużych oszczędnościach. Serio sugerujesz zmianę restauracji, by oszczędzić? Też chyba zmienię kawior i szampana na tańsze. Cytuj
adi 189 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 3 minuty temu, C1REX napisał: Serio sugerujesz zmianę restauracji, by oszczędzić? Też chyba zmienię kawior i szampana na tańsze. Oczywiście,że serio-przecież nawet podałem jak wielkie są to oszczędności. Trochę zbaczając z tematu dobrym sposobem jest założenie LPG w dużo palącym aucie typu Maserati. Np takie Quatroporte pali 20 w mieście.Ludzie śmieją się jak podjeżdzam pod dystrybutor z gazem a ja jeżdzę za pół darmo.Jestem z natury oszczędny i wolę wydać pieniądze na spłacenie pożyczki na ubiegłoroczne wakacje niż "prestiżowo" jeżdzić na benzynie. Cytuj
_Red_ 12 019 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 Cytat spłacenie pożyczki na ubiegłoroczne wakacje Cytat Quatroporte W sensie jeździsz Maserati ale bierzesz chwilówki na urlop? 1 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 20 godzin temu, grzybiarz napisał: Robie tak jak mitra ale jeszcze ser żółty daję już przy wyłączeniu „ognia” i przykrywam na koniec by się „uparowało” i ser był ciągnący w sumie da się tym zapchać a i pozbywam się rzeczy z lodówki, jak np makaronu sporo zostanie z dnia poprzedniego. W sumie z ryżem też można tak robić więc jest szerszy wybór. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 19 godzin temu, 20inchDT napisał: Ja polecam burgerki z mortadelki. Właśnie sobie robię, miam Jak mortadela to w panierce jak schabowy. Bieda lat 90 to był rarytas. O albo prażoki, to jest żarcie! Ziemniaki, mąka, skwarki i lub skwarki z cebulą. Dla bogaczy jako dodatek, kapusta kiszona z kośćmi wędzonymi. Znaczy opierdolić mięsko z tych kości i siup do kapuchy. Prażoki w takim wydaniu mógłbym napierdalać non stop. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 maja 2022 Autor Opublikowano 10 maja 2022 Mi babcia za dzieciaka smażyła czasem talarki. Patelnia ziemniaków pokrojonych w talarki i usmażonych. Takie okrągłe frytki, ale lepsze, bo od babuni. Jeden składnik, ale nie jest łatwo je zrobić dobrze, by się dobrze upiekło, ale też nie wyszła z tego papka z rozpadających się ziemniaków. 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 Babunia smazyla najlepsze placuszki ziemniaczane na świecie. Ja jestem teamcukier zamiast teamsmietana jakby co. Cytuj
adi 189 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 2 godziny temu, _Red_ napisał: W sensie jeździsz Maserati ale bierzesz chwilówki na urlop? Jaka chwilówka??Wziąłem większy kredyt hipoteczny na mieszkaniue i "nadwyżkę" przeznaczyłem na wakację.Przy 30 latach, trochę w te czy wewte nie robi róznicy. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 W sensie jeździsz Maserati ale bierzesz kredyt na mieszkanie? Cytuj
adi 189 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 2 godziny temu, Figaro napisał: adi, a spłaciłeś już wesele? Każdy sprytny wie,że na weselu można zarobić ;)Wystarczy odpowiednio zbilansować kwotę "talerzyka" w stosunku do oczekiwanej sumy w kopercie No i po weselu masz jedzenia na tydzień,a napojów na miesiąc ale to już taki miły efekt uboczny. Teraz, Mejm napisał: W sensie jeździsz Maserati ale bierzesz kredyt na mieszkanie? Dobre wrażenie na sąsiadach można zrobić tylko raz Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 Nie wyemigrowales przypadkiem do uk po 2004? Cytuj
adi 189 Opublikowano 10 maja 2022 Opublikowano 10 maja 2022 5 minut temu, Mejm napisał: Nie wyemigrowales przypadkiem do uk po 2004? Na sprowadzaniu aut biznes lepszy.Troszkę plaka, troszkę zabawy z komputerem (wiadomo o co chodzi )i cyk -auto od starego niemiaszka jeżdzone w niedzielę czeka na szczęśliwca. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 16 maja 2022 Autor Opublikowano 16 maja 2022 Dzieciaki dziś na śniadanie + do szkoły dostali sushi. Ja też teraz sobie jem. Kupione wiadomo - malutkie i drogie. Domowe za to w normalnej cenie (jak na danie z rybą) i można do oporu się najeść. Raczej nie wcisnę tego na raz. Na zdjęciu krążki wydają się mniejsze. W rzeczywistości są większe od sklepowych. 1 1 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 16 maja 2022 Opublikowano 16 maja 2022 Ten na dole to chyba dla taty, bo tak bardzo lubi ryż Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 16 maja 2022 Autor Opublikowano 16 maja 2022 Godzinę temu, 20inchDT napisał: Ten na dole to chyba dla taty, bo tak bardzo lubi ryż Ten na dole to ten prawidłowy - więcej ryżu, a mniej ryby, by wyszło taniej. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 maja 2022 Opublikowano 16 maja 2022 Aż taka bida w UK i zaciąganie pasa? Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 16 maja 2022 Opublikowano 16 maja 2022 Pany, jak Boris ma wywalić 90 tys. urzędasów to faktycznie nie dzieje się za dobrze w Ingliszowie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi