Opublikowano 9 maja 20222 l Wiadomo, że to prowo, jednak pytanie co jest bardziej obleśne, ta mortadela, czy kuchenka i te obrzygane palniki?
Opublikowano 9 maja 20222 l Autor Wrzucam jedno z moich ulubionych dań. Mega proste danie chińskie. Można dać niemal dowolne mięsko, ale w tym wypadku jest to "pork belly". Mało popularny w Polsce brzuch wieprzowy - w UK bardzo powszechny i lubiany. Najtłustsza chyba część. Ja kupuję ze skórą, którą uwielbiam. Podsmażam mięso i pod sam koniec smażenia dodaję wybrane warzywa i kapustę pekińską (lub dowolną inną). Całość zalewam odrobiną sosu sojowego. Oczywiście nie należy przesadzać z ilością mięsa. Dajemy więcej kapusty i ryżu dla redukcji kosztów. Gotowe danie mieszam z ryżem bezpośrednio w miseczce przed spożyciem. Każdy z domowników/gości może sam dobrać stosunek ilości ryżu do reszty dania. Tutaj ponownie zareklamuję maszynkę do ryżu, bo jest tańsza, niż się może wydawać. Cena podobna do czajnika elektrycznego, czy tostera, a nie thermomixa. Ryż wychodzi pyszny i zupełnie inny od mokrej glutowej kulki z torebki. Oszczędność czasu i kasy. Samo danie jest pyszne, niedrogie i robi wrażenie znacznie droższego. Dla podkręcenia efektu luksusu i wykwintności polecam spożycie przy użyciu pałeczek. Smacznego
Opublikowano 10 maja 20222 l Kurła a jeszcze niedawno cateringi, dziwki i szampan w UK a teraz co taniej na patelnię i zasmażka.
Opublikowano 10 maja 20222 l Wy tu piszecie jak zaoszczędzić 5 pln w sosie do makaronu, a wystarczy zamiast obiadu "U Fukiera " Magdy Gessler iść do Soul Kitchen albo Pańskiej i zapłacić dwie dyszki taniej za schabowego. Jedząc tam regularnie na samych obiadach można zaoszczędzić kilkaset złotych miesięcznie.Jeśli chodzisz tam z rodziną to mówimy naprawdę o dużych oszczędnościach.
Opublikowano 10 maja 20222 l Autor 1 godzinę temu, adi napisał: Wy tu piszecie jak zaoszczędzić 5 pln w sosie do makaronu, a wystarczy zamiast obiadu "U Fukiera " Magdy Gessler iść do Soul Kitchen albo Pańskiej i zapłacić dwie dyszki taniej za schabowego. Jedząc tam regularnie na samych obiadach można zaoszczędzić kilkaset złotych miesięcznie.Jeśli chodzisz tam z rodziną to mówimy naprawdę o dużych oszczędnościach. Serio sugerujesz zmianę restauracji, by oszczędzić? Też chyba zmienię kawior i szampana na tańsze.
Opublikowano 10 maja 20222 l 3 minuty temu, C1REX napisał: Serio sugerujesz zmianę restauracji, by oszczędzić? Też chyba zmienię kawior i szampana na tańsze. Oczywiście,że serio-przecież nawet podałem jak wielkie są to oszczędności. Trochę zbaczając z tematu dobrym sposobem jest założenie LPG w dużo palącym aucie typu Maserati. Np takie Quatroporte pali 20 w mieście.Ludzie śmieją się jak podjeżdzam pod dystrybutor z gazem a ja jeżdzę za pół darmo.Jestem z natury oszczędny i wolę wydać pieniądze na spłacenie pożyczki na ubiegłoroczne wakacje niż "prestiżowo" jeżdzić na benzynie.
Opublikowano 10 maja 20222 l Cytat spłacenie pożyczki na ubiegłoroczne wakacje Cytat Quatroporte W sensie jeździsz Maserati ale bierzesz chwilówki na urlop?
Opublikowano 10 maja 20222 l 20 godzin temu, grzybiarz napisał: Robie tak jak mitra ale jeszcze ser żółty daję już przy wyłączeniu „ognia” i przykrywam na koniec by się „uparowało” i ser był ciągnący w sumie da się tym zapchać a i pozbywam się rzeczy z lodówki, jak np makaronu sporo zostanie z dnia poprzedniego. W sumie z ryżem też można tak robić więc jest szerszy wybór.
Opublikowano 10 maja 20222 l 19 godzin temu, 20inchDT napisał: Ja polecam burgerki z mortadelki. Właśnie sobie robię, miam Jak mortadela to w panierce jak schabowy. Bieda lat 90 to był rarytas. O albo prażoki, to jest żarcie! Ziemniaki, mąka, skwarki i lub skwarki z cebulą. Dla bogaczy jako dodatek, kapusta kiszona z kośćmi wędzonymi. Znaczy opierdolić mięsko z tych kości i siup do kapuchy. Prażoki w takim wydaniu mógłbym napierdalać non stop.
Opublikowano 10 maja 20222 l Autor Mi babcia za dzieciaka smażyła czasem talarki. Patelnia ziemniaków pokrojonych w talarki i usmażonych. Takie okrągłe frytki, ale lepsze, bo od babuni. Jeden składnik, ale nie jest łatwo je zrobić dobrze, by się dobrze upiekło, ale też nie wyszła z tego papka z rozpadających się ziemniaków.
Opublikowano 10 maja 20222 l Babunia smazyla najlepsze placuszki ziemniaczane na świecie. Ja jestem teamcukier zamiast teamsmietana jakby co.
Opublikowano 10 maja 20222 l 2 godziny temu, _Red_ napisał: W sensie jeździsz Maserati ale bierzesz chwilówki na urlop? Jaka chwilówka??Wziąłem większy kredyt hipoteczny na mieszkaniue i "nadwyżkę" przeznaczyłem na wakację.Przy 30 latach, trochę w te czy wewte nie robi róznicy.
Opublikowano 10 maja 20222 l 2 godziny temu, Figaro napisał: adi, a spłaciłeś już wesele? Każdy sprytny wie,że na weselu można zarobić ;)Wystarczy odpowiednio zbilansować kwotę "talerzyka" w stosunku do oczekiwanej sumy w kopercie No i po weselu masz jedzenia na tydzień,a napojów na miesiąc ale to już taki miły efekt uboczny. Teraz, Mejm napisał: W sensie jeździsz Maserati ale bierzesz kredyt na mieszkanie? Dobre wrażenie na sąsiadach można zrobić tylko raz
Opublikowano 10 maja 20222 l 5 minut temu, Mejm napisał: Nie wyemigrowales przypadkiem do uk po 2004? Na sprowadzaniu aut biznes lepszy.Troszkę plaka, troszkę zabawy z komputerem (wiadomo o co chodzi )i cyk -auto od starego niemiaszka jeżdzone w niedzielę czeka na szczęśliwca.
Opublikowano 16 maja 20222 l Autor Dzieciaki dziś na śniadanie + do szkoły dostali sushi. Ja też teraz sobie jem. Kupione wiadomo - malutkie i drogie. Domowe za to w normalnej cenie (jak na danie z rybą) i można do oporu się najeść. Raczej nie wcisnę tego na raz. Na zdjęciu krążki wydają się mniejsze. W rzeczywistości są większe od sklepowych.
Opublikowano 16 maja 20222 l Autor Godzinę temu, 20inchDT napisał: Ten na dole to chyba dla taty, bo tak bardzo lubi ryż Ten na dole to ten prawidłowy - więcej ryżu, a mniej ryby, by wyszło taniej.
Opublikowano 16 maja 20222 l Pany, jak Boris ma wywalić 90 tys. urzędasów to faktycznie nie dzieje się za dobrze w Ingliszowie.