Skocz do zawartości

The Best of Ósma Generacja, runda 4.

Która lepsza? 114 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dishonored 2 vs. Hollow Knight

2. 2. South Park: The Fractured But Whole vs. Red Dead Redemption II

• South Park: The Fractured But Whole
    • Red Dead Redemption II
  3. 3. God of War (2018) vs. Cyberpunk 2077

• God of War (2018)
    • Cyberpunk 2077
  4. 4. Sekiro: Shadows Die Twice vs. Ori and the Will of the Wisps

• Sekiro: Shadows Die Twice
    • Ori and the Will of the Wisps
  5. 5. Metro Exodus vs. Alien Isolation

6. 6. Resident Evil 7: Biohazard vs. It Takes Two

• Resident Evil 7: Biohazard
    • It Takes Two
  7. 7. Wiedźmin 3: Dziki Gon vs. Gears 5

8. 8. The Legend of Zelda: Breath of the Wild vs. Forza Horizon 4

• The Legend of Zelda: Breath of the Wild
    • Forza Horizon 4
  9. 9. Devil May Cry 5 vs. Bloodborne

10. 10. The Last of Us: Part II vs. Doom (2016)

• The Last of Us: Part II
    • Doom (2016)
  11. 11. Metal Gear Solid 5: Phantom Pain vs. Mad Max

• Metal Gear Solid 5: Phantom Pain
    • Mad Max
  12. 12. Ghost of Tsushima vs. Resident Evil 2 (2019)

• Ghost of Tsushima
    • Resident Evil 2 (2019)
  13. 13. Death Stranding vs. Resident Evil 3 (2020)

• Death Stranding
    • Resident Evil 3 (2020)
  14. 14. Uncharted 4: A Thief's End vs. Control

• Uncharted 4: A Thief's End
    • Control
  15. 15. Crash Bandicoot 4: It's About Time vs. Marvel’s Spider-Man

• Crash Bandicoot 4: It's About Time
    • Marvel’s Spider-Man
  16. 16. Driveclub vs. Days Gone

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 27.05.2022 o 21:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Bzduras napisał:

Ja bym upatrywał przyczyny raczej w wielkości fanbazy na forum. Gry to niezwykle popularne, często bardzo dobre, ale na forum raczej nie mają większej siły przebicia w starciu z innymi, popularniejszymi gierkami. No i nie oszukujmy się, na słabeuszy nie trafiły.

To gdzie się podziała przez dekady budowana fanbaza Residentów? Dlaczego przerosła ją fanbaza nowych IP (It Takes Two, Tsushima, Death Stranding), fanbaza od lat martwego Tonego Hawka (reanimowana dopiero ostatnio i to ledwie remakiem), SotC (jak poprzednio), czy z czym tam jeszcze ten cykl przegrał? 

Bo jak chcesz mi powiedzieć, że te gry mają na forum większą fanbazę (It Takes Jebane Two xd) niż potężna seria Residentów, to wychodzi, że RE są świetnymi grami, ale niszowymi xd

• Odpowiedzi 328
  • Wyświetleń 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

no i ku,rwa nuda i pustka, jak w życiu

• Od czytania postow teddyego i ogladania ofert pracy ktorej nikt ci nie zaproponuje to juz ten orzeszek w czaszce kompletnie odbija ci sie od lysiejacego lba. Chocby w tym glosowaniu wybralem cyberpunk

• Tak będzie 

Opublikowano
2 minuty temu, Mejm napisał:

A jak jeszcze karzesz starej zwiazac sobie jedna reke za plecami i bedziesz glodzil sie 3 dni to w ogole bedzie survival experiance z gierki.

Residenty od czesci drugiej na szaraka to strzelanki zabijanki, bardzo dobre strzelanki swoja droga. Nie wiem jak mozna mowic o grze survival gdzie ilosc broni w stosunku do poprzedniej czesci sie podwoila.

Tak, tylko Ty piszesz o poziomie trudności i poziomie trudności tego survivalu. Nie zmienia to faktu że gra jest w tym gatunku a zmieniło się tylko podejście do poziomu wyzwania. 

Inna sprawa że mając setki godzin praktycznie w każdym residencie regularnym (plus kilka spin offów) naprawdę się za pierwszym razem męczyłem na hardzie w RE2R. 

Opublikowano

Na It Takes Two sam zagłosowałem bo RE7 najmniej mi się podobał z nowych części (ale na VR wymiata) i sądziłem że jeden reprezentant (RE2) w kolejnej rundzie wystarczy.

A teksty Mejma że RE to nie survival horror to kek, w RE2 i 7 nawet na normalu przez pierwszą połowę gry nie można wesoło strzelać na lewo i prawo, i tak samo jak od zawsze jak oszczędza się ammo i zbiera wszystkie przedmioty to ma się z czasem ich coraz większy zapas.

Opublikowano
27 minut temu, Kmiot napisał:

To gdzie się podziała przez dekady budowana fanbaza Residentów? Dlaczego przerosła ją fanbaza nowych IP (It Takes Two, Tsushima, Death Stranding), fanbaza od lat martwego Tonego Hawka (reanimowana dopiero ostatnio i to ledwie remakiem), SotC (jak poprzednio), czy z czym tam jeszcze ten cykl przegrał? 

Bo jak chcesz mi powiedzieć, że te gry mają na forum większą fanbazę (It Takes Jebane Two xd) niż potężna seria Residentów, to wychodzi, że RE są świetnymi grami, ale niszowymi xd

Niestety coś w tym jest. To raczej nie przypadek, że nagle przestali robić polskie napisy. 

Opublikowano

Survival horrory, czy skradanki to zawsze była pewna nisza, nawet w swoim najlepszym czasie. No może te Residenty i MGS jakoś wyszły przed szereg, ale są zakorzenione w swoim gatunku od odpowiednio 25-35 lat.

Alien Isolation/The Evil Within(dwie części) były hitami sprzedażowymi? No nie bardzo, choć w swoim czasie nic lepszego od nich nie było na rynku. Dead Space nie wiem jak, ale bez powodu nie poszli w strzelankę od drugiej części.

Hitman też skradanka i napisy zniknęły z 3 części. Nawet ten wyczekiwany SH nigdy jakoś mocno nie kosił, miał i ma swoich fanów, ale to garstka w porównaniu do innych gier. Tylko Kojima jest w stanie wykręcić duże liczby w tym przypadku, a tak to będzie co najwyżej znośnie.

Opublikowano
18 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

sc0rwensyny wy jedne :)

Opublikowano
44 minuty temu, Kmiot napisał:

To gdzie się podziała przez dekady budowana fanbaza Residentów?

Siedzi na redditach, pejsbukach i innych twiterach? Polska nigdy nie była zagłębiem RE, bo choć wspomnień czar u naszych rodzimych rodaków często gdzieś przeplata się z tą serią to jednak nie zdobyła ona tak dużego grona oddanych i śledzących ją fanów w Polsce, a tym bardziej na forumku. Dokładnie tak, jak napisałeś - z jakiegoś powodu przestali robić polskie wersje językowe.

Żeby nie było, dupa po głosowaniu mnie nie piecze i nie będę piszczeć, że zagrajmery znów się nie znają czy TO FORUM NIE ZMIENIAJCIE SIE XDDDDDD. Ale RE2 trochę szkoda, bo gierka wybitna to jest.

Opublikowano

Szkoda tej OG muzyki w DLC i brak faktycznych, dwóch zazębiających się scenariuszy.

Opublikowano

Brać udział w głosowaniu the best of i nie wyzywać później ludzi że nie znają się na grach bo odpadła gra x?

Opublikowano

Nie kupuje absolutnie tego ze seria RE (a juz w szczegolnosci 2ka czy to oryginal czy remake) nie zdobyla popularnosci na forumie. Co innego nie grac w serie a co innego nie kojarzyc co to wogole za gierki. No nie wiem czy jest tu chociaz jedna osoba co nie umie nic powiedziec o residentach. Odpadniecie z it takes two czy tsszima moze wynikac po prostu stad, ze gracze wybrali tytuly w jakims stopniu oryginalne a nie 10 odslone strzelanki zabijanki z ladna graficzka.

Opublikowano

Ale w czym ghost of tsushima jest oryginalny? Bo zamiast strzałki do znacznika prowadzi cie wiaterek? Mejmisz tu dla nas

Opublikowano

Trudno się nie zgodzić bo taki GoT chociaż w znanej formule jest jedyny i to nowe IP. Tak samo ITT. Ja może troche patrze n a Residenty przez okulary sentymentu jednak twierdzenie że ta seria oraz jej niektóre wybitne odsłony to fals messiah jest po prostu ...... głupie. 

Opublikowano

Czy musi byc oryginalny? Wystarczy, ze ma swietna walke, super grafike, dobry klimacik i fajna historyjke.

Opublikowano
1 minutę temu, Plugawy napisał:

Czy musi byc oryginalny? Wystarczy, ze ma swietna walke, super grafike, dobry klimacik i fajna historyjke.

Nie musi być, ale mejm stawia twierdzenie, że REmake2 poległ przed oryginalnym GOT, a GoT nie jest oryginalny w najmniejszym stopniu.

Opublikowano

Mi się zdaję że niektóre gry nie dostają głosów ze względu na to że ktoś kiedyś grał w poprzednią część która mu się nie spodobała (np. RE CV czy 6) więc po prostu olał inne części myśląc że to przecież to samo bo i w RE6 i RE2R są zombiaki.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie wiem co oryginalnego jest Tsushimie, po prostu świetnie wykonane rzemiosło.

1 minutę temu, Pupcio napisał:

Ale w czym ghost of tsushima jest oryginalny? Bo zamiast strzałki do znacznika prowadzi cie wiaterek? Mejmisz tu dla nas

Seting. Ile jest teraz gier o feudalnej japonii i samurajach a ile o strzelaniu sie miedzy budynkami albo w biurach? 

Ja nie mowie, ze to dlatego resident odpadl, to tylko jedna teza. Inna moze byc taka, ze to po prostu ch.ujowa gierka :kaz: Ale generalnie post Kmiota tak bardzo w punkt, bo tlumaczenie, ze topowa i rozpoznawalna przez kazdego zagrajmera seria nie istnieje w swiadomosci foruma jest mocno naciagane.

Opublikowano

Dobra, kij z tym residentem. Kiedy następna runda w której TLOU2 znowu rozwieje wątpliwości odnośnie swojego jestestwa?

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie no, trzeba mówić o tym głośno. Jak ktoś się nie zna to się nie zna, dla przykładu taki schabek głosuje zawsze na exy PS albo przeciw MSowi to po chuj taki człowiek w ogóle głosuje? xd Jaki sens tu?

Od czytania postow teddyego i ogladania ofert pracy ktorej nikt ci nie zaproponuje to juz ten orzeszek w czaszce kompletnie odbija ci sie od lysiejacego lba. Chocby w tym glosowaniu wybralem cyberpunka zamiast god of war czy horizon 4. No ale zeby to wiedziec to przydaloby sie uzywac oczu do czegos poza sprawdzaniem odcienia moczu na metacritic w sztosach z gejmpasa.

Jak chcesz szukac spisku to sprawdz sobie glosy swojego chlopaka deep throata ktorego zgrzytanie zebami kiedy musi wybrac cos z pary ex na sonke vs ex na sonke zaglusza nawet ruskie bomby spadajace na ukrainska czesc podlasia

Opublikowano
1 minutę temu, schabek napisał:

Od czytania postow teddyego i ogladania ofert pracy ktorej nikt ci nie zaproponuje to juz ten orzeszek w czaszce kompletnie odbija ci sie od lysiejacego lba. Chocby w tym glosowaniu wybralem cyberpunka zamiast god of war czy horizon 4. No ale zeby to wiedziec to przydaloby sie uzywac oczu do czegos poza sprawdzaniem odcienia moczu na metacritic w sztosach z gejmpasa.

Jak chcesz szukac spisku to sprawdz sobie glosy swojego chlopaka deep throata ktorego zgrzytanie zebami kiedy musi wybrac cos z pary ex na sonke vs ex na sonke zaglusza nawet ruskie bomby spadajace na ukrainska czesc podlasia

może zadzwonię po lekarza, bo dostałeś wylewu gówna do mózgu

Opublikowano

O i takie posty tu powinny latac.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

może zadzwonię po lekarza, bo dostałeś wylewu gówna do mózgu

No to dzwon i podpytaj czy ma cos na powiekszenie jajec kiedy trzeba przyznac sie do bledu ze pierdolilo sie glupoty i nie mialo racji :)