Skocz do zawartości

The Best of Ósma Generacja, runda 4.

Która lepsza? 114 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dishonored 2 vs. Hollow Knight

2. 2. South Park: The Fractured But Whole vs. Red Dead Redemption II

• South Park: The Fractured But Whole
    • Red Dead Redemption II
  3. 3. God of War (2018) vs. Cyberpunk 2077

• God of War (2018)
    • Cyberpunk 2077
  4. 4. Sekiro: Shadows Die Twice vs. Ori and the Will of the Wisps

• Sekiro: Shadows Die Twice
    • Ori and the Will of the Wisps
  5. 5. Metro Exodus vs. Alien Isolation

6. 6. Resident Evil 7: Biohazard vs. It Takes Two

• Resident Evil 7: Biohazard
    • It Takes Two
  7. 7. Wiedźmin 3: Dziki Gon vs. Gears 5

8. 8. The Legend of Zelda: Breath of the Wild vs. Forza Horizon 4

• The Legend of Zelda: Breath of the Wild
    • Forza Horizon 4
  9. 9. Devil May Cry 5 vs. Bloodborne

10. 10. The Last of Us: Part II vs. Doom (2016)

• The Last of Us: Part II
    • Doom (2016)
  11. 11. Metal Gear Solid 5: Phantom Pain vs. Mad Max

• Metal Gear Solid 5: Phantom Pain
    • Mad Max
  12. 12. Ghost of Tsushima vs. Resident Evil 2 (2019)

• Ghost of Tsushima
    • Resident Evil 2 (2019)
  13. 13. Death Stranding vs. Resident Evil 3 (2020)

• Death Stranding
    • Resident Evil 3 (2020)
  14. 14. Uncharted 4: A Thief's End vs. Control

• Uncharted 4: A Thief's End
    • Control
  15. 15. Crash Bandicoot 4: It's About Time vs. Marvel’s Spider-Man

• Crash Bandicoot 4: It's About Time
    • Marvel’s Spider-Man
  16. 16. Driveclub vs. Days Gone

Ankieta została zamknięta

Ankieta została zamknięta 27.05.2022 o 21:59

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, Pupcio napisał:

Jeśli gra się zupełnie inaczej niż w serie matkę to chyba takie wystarczą :)

Mnie to w żaden sposób nie przekonało, bo jako że gram w Soulsy zawsze zwinnymi, lekkimi postaciami to vibe był identyczny. No może w BB ciut łatwiej, bo leczonko nie było tak ograniczone.

Nie zrozum mnie źle, nie nazywam BB słabą grą, ale kompletnie nie pojmuję fenomenu. Ot, kolejne soulsy w innym settingu i z przyjemnością zagłosowałem na DMC V które wciąga dupą gameplay Soulsów.

• Odpowiedzi 328
  • Wyświetleń 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

no i ku,rwa nuda i pustka, jak w życiu

• Od czytania postow teddyego i ogladania ofert pracy ktorej nikt ci nie zaproponuje to juz ten orzeszek w czaszce kompletnie odbija ci sie od lysiejacego lba. Chocby w tym glosowaniu wybralem cyberpunk

• Tak będzie 

Opublikowano

No pewnie mogłeś tak grać ale jednak srolsy są zaprojektowane inaczej, i blokowanie tarczą ciosów jak pisda to naturalna kolej rzeczy w tej grze. Natomiast w grze bloodborne musisz być zwinny i mieć kocie ruchy? Jesteś lamusem który w momencie gdy powinien napyerdalać bestie kleryka cofa się bo boi się że umrze? No to pewnie umrze bo to nie soulsy żeby się wycofywać turlankiem jak lamus! Cudowna gra. Wiedźmin w sumie też. Nie chciałbym być w skórze kogoś kto w 2022 roku wciąż nie ma ogranej tej generacji :)

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał:

Bloodborne Eldenik boży najlepsze Soulsy w historii więc dupa cicho co :daddy:

fixed

Opublikowano
23 minuty temu, Pupcio napisał:

No pewnie mogłeś tak grać ale jednak srolsy są zaprojektowane inaczej, i blokowanie tarczą ciosów jak pisda to naturalna kolej rzeczy w tej grze.

aha, w sensie nie da się gry przejść inaczej niż blokując? Uniki exem dla BB, good to know :)

Opublikowano

Dobra c0rwa nie będę z wowowcem o dobrych grach dyskutował bo się tylko wc0rwie :sonkassie:

Opublikowano

No wezyr to pogubił się okrutnie.. Xd

Przede wszystkim to Bloodborne był przed DS3 i wtedy poniekąd wniósł świeżości do serii. 

Ale to i tak huj bo Sekiro najlepsze

Opublikowano

Bloodborne to bog.

Kazdego ranka budze sie z tylko jednego powodu. Ze nareszcie zobacze oficiali anołced bloodborne 2.  

Opublikowano

Bloodborne, no gdzieś tam obok DS2 jeśli chodzi o soulsy. Gra mocno uboga jeśli chodzi o gameplay wzgledem bardziej rozbudowanych braci ale i tak fajna gierka. 

Opublikowano
W dniu 25.05.2022 o 18:31, Ukukuki napisał:

Bloodborne, no gdzieś tam obok DS2 jeśli chodzi o soulsy. Gra mocno uboga jeśli chodzi o gameplay wzgledem bardziej rozbudowanych braci ale i tak fajna gierka. 

najman-marcin.gif

Opublikowano

soulsy jak soulsy, moze kiedys sie postaraja i zrobią grę tak dobrą jak surge

Opublikowano

Resident Evil 2 szkoda :rayos: tak sie powinno odgrzewac stare gierki

Opublikowano

No ja na RE2 głosowałem, bo to remake praktycznie idealny.

Od lat żadna inna gra nie dała mi takiej frajdy i namiastki powrotu do lat młodzieńczych, co właśnie ten tytuł.

Ghost of Tsushima też zajebiste, ale tutaj Residencik zdecydowanie.

Opublikowano

Że najgorszy MGS w historii zajdzie tak daleko to się nie spodziewałem. Jakim cudem gracze głosują na nieukończonego bubla, z wyciętym całym rozdziałem i płatnym demem?

Opublikowano

Ja już pisałem że fantastycznie się gra w MGS5, tylko tyle i aż tyle. 

Kurwa no ten Re2 to szkoda, ale kto nie grał ten musi zagrać. Nieprawdopodobnie grywany tytuł. 

Dla mnie z potencjałem na top4

Opublikowano

Oddanie głosu na mesjasza skradanek to nie obowiązek, to przyjemność :fsg:

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał:

Oddanie głosu na mesjasza skradanek to nie obowiązek, to przyjemność :fsg:

Przecież SC:Convition nie ma na liście. *???*

Mocno szkoda Oriego, nie wiem co robi tam Mad 6/10 Max czyli w sumie kwintesencja ubigierek, a Gears 5 to chyba miało jakiś ogórków po drodze, że doszło tak daleko.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Przecież SC:Convition nie ma na liście. *???*

Ty już naprawdę przyhamuj z tym trollingiem, bo zaczynam się o Ciebie martwić ziomek.

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał:

Ty już naprawdę przyhamuj z tym trollingiem, bo zaczynam się o Ciebie martwić ziomek.

:(

Co ja poradzę, że z racji sterowania, słynnej d y n a m i k i oraz legendarnych już scen tortur tak przyjemnie wspominam przedostatnią grę z Fischerem? Eh, cudowna to byłą gierka, ale i na Blacklist przyjdzie czas.

Opublikowano

Chłopie, Conviction to nawet skradanka nie jest. Gdybyś podstawił tam Chaos Theory to byłoby jakieś pole do dyskusji, ale Conviction dla SC to to samo co Absolution dla Hitmana - idziemy w ekstremalnie liniowe pif-paf i czasami schowaj się za winklem. Nie mówię, że Conviction jest złe, ale skradanka, a tym bardziej mesjasz skradanek z niej taki jak ze mnie informatyczek yebany na kontrakcie 30k/miesiąc, czyli żaden.

Opublikowano

Conviction to byłla ta cześć gdzie sobie oznaczałem trzech wrogów z daleka i odpalałeś scenke jak Sam ich wykańcza? 

Opublikowano

Tak, ta sama. Dobra gierka, efektowna, fajny był coop, ale stealth w niej to solidne 2/5 w skali szkolnej.

Opublikowano
4 minuty temu, Bzduras napisał:

Gdybyś podstawił tam Chaos Theory to byłoby jakieś pole do dyskusji, ale Conviction dla SC to to samo co Absolution dla Hitmana - idziemy w ekstremalnie liniowe pif-paf i czasami schowaj się za winklem.

i chyba to było dla mnie najbardziej spoko - to coś jak Forza Motorsport czy TLOU - gry które można uznać za symulatory czy skradanki na tyle angażujące żeby czerpać z nich przyjemność, ale też na tyle proste aby nie trzeba było rozkminiać trasy z kartką w ręku  i tuningu pod deszcz czy bacznie obserwując wrogów przez kilka minut, analizując możliwe scenariusze gdy strażnik zauważy, że brakuje jego kolegi