Bigby 4 742 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 (edytowane) Recenzje: Najwyższa możliwa nota od Eurogamer. Gamingbolt - 8/10 Sniper Elite 5 is unmissable for anyone with even a passing interest in stealth games. XboxEra - 8/10 IGN - 7/10 Gamesradar -4.5/5 Gry-online - 8/10 PPE - 8/10 Edytowane 25 maja 2022 przez Bigby 2 Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Od Sniper Elite 2 w sumie każda kolejna odsłona wygląda jak mission pack z nieco podciągniętą grafiką, ale widać ma to swoich fanów 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Ja miałem pierwszą styczność za sprawą czwartej części w GP. Grało mi się bardzo dobrze, mapy są spore i każdą misję można ukończyć na wiele sposobów. Do tego fajna sceneria, jak w starych drugowojennych FPSach. Potem sprawdziłem trzecią część i się odbiłem, bo czuć, że w czwartej części posunęli gameplay do przodu, choćby AI i poziom scenerii. Założenie gry pozostaje niezmienne, w czwartej części doszły nowe cele, ale na pewno nie powiedziałbym, że to mission pack, bo postęp jest odczuwalny. W piątkę też na pewno zagram za jakiś czas. Cytuj
messer88 6 507 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Widziałem pełno kustomizacji broni co mi się nie podoba, ale skończę Cyberka to wskakuje tutaj. No i Normandia to będzie klimacik jak trzeba. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 25 maja 2022 Autor Opublikowano 25 maja 2022 Mocno chwalony jest tryb inwazji, jeśli kogoś interesuje multi. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Trzeba będzie ściągnąć na weekendzik. Dzięki Phil. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 W czwartej części jest misja z zabiciem jakiegoś dowódcy w zamku/twierdzy, coś jak na obrazku powyżej. Misję można było zrobić na kilka sposobów, bo cel co jakiś czas wyłaniał się z budynku, a do samego budynku można było dotrzeć górą, albo ukrytym przejściem i lochami Po gameplayach widać, że piątka graficznie zrobiła postęp, jest na pewno ładniej, otoczenie i postaci całkiem fajnie się prezentują. Cytuj
messer88 6 507 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 W czwórce nasz snajper też taki rozgadany był? Oglądam kawałek gameplay z V to taki trochę Blazko ze snajpera. Cytuj
Bzduras 12 646 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 Bardzo optymistyczne podsumowanie: Spoiler For 50 or 60$ I do think this game is worth it, I had some bugs but performance was awesome, the feeling of the game was just super enjoyable and I can see playing this time and time and time again. Cytuj
ASX 14 670 Opublikowano 25 maja 2022 Opublikowano 25 maja 2022 to chyba taki trend we współczesnych grach, że główny bohater cały czas gada by gracz nie czuł się zagubiony i wiedział co ma robić i co myśleć o tym co widzi na ekranie Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 26 maja 2022 Opublikowano 26 maja 2022 poki co kozak szczerze mowiac, ogralem 2 misje na najtrudniejszym poziomie (mam tylko focus) i gra sie fpyte, znacznie lepsze niz sniper elite 4 od ktorego sie odbilem. 1 Cytuj
Bzduras 12 646 Opublikowano 26 maja 2022 Opublikowano 26 maja 2022 Ja ruszyłem tylko pierwszą, ale zanim doszedłem do drugiego celu misji to z godzinka zleciała. Dobry stealth, ładna grafika (modele postaci na minus, te twarze jakieś plastelinowe), dobra wczuwka. Chociaż nadal czuć mniejszy budżet, szczególnie w różnych pomniejszych błędach w detekcji kolizji postaci z otoczeniem czy interakcji z przedmiotami, która potrafi złapać laga na sekundę. Tak czy siak jest fpytę, struktura Hitmanowa w podejściu do misji jest obecna i robi dobrą robotę. Cytuj
messer88 6 507 Opublikowano 26 maja 2022 Opublikowano 26 maja 2022 Ja się pobujałem po pierwszej mapce i bardzo mi się podoba gra. Właziłem też do miejsc bez znaczników np hotel po drodze gdzie można pozbierać dodatkowy Intel. A przy plaży ustrzeliłem ssmanna jak jechał VW z panzerfausta Jest zabawa. Będę miał więcej czasu to muszę tylko potestować ustawienia bo wydaje się że defaultowo za czuła jest kamera. Lornetka i focus pod RS też średnio wygodne. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 26 maja 2022 Opublikowano 26 maja 2022 (edytowane) no przez ten focus i lornetke to mnie pare razy zayebali i musialem save scummowac bo ghostuje xd Edytowane 26 maja 2022 przez Andżej Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 26 maja 2022 Opublikowano 26 maja 2022 no nie powiem, moje pierwsze doświadczenie ze snajperem i tez bardzo mi się podoba, lekkie zaskoczenie miesiąca. Póki co podoba mi się niemal wszystko - otwarte mapy, dowolność realizacji celów, KILLCAM sprawia frajdę, do tego gra się mega przyjemnie! Spodziewałem się raczek crapa, a dostałem całkiem niezłą skradankę, od której ciężko się oderwać. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 26 maja 2022 Autor Opublikowano 26 maja 2022 I graficznie wygląda znacznie lepiej niż SE4. Widać efekty fotogrametrii. Na pierwszej misji spędziłem trochę ponad 2 godziny, ale zwiedziłem mapkę wzdłuż i wszerz, zrobiłem każdy główny i poboczny cel. Cytuj
messer88 6 507 Opublikowano 27 maja 2022 Opublikowano 27 maja 2022 6 godzin temu, Andżej napisał: no przez ten focus i lornetke to mnie pare razy zayebali i musialem save scummowac bo ghostuje xd tak samo, w budynkach czy uliczkach to jest kaplica jak wychodzę z focusa i mi się włączy lorneta jeszcze na maksymalnym zoomie. No i podobnie z sejwami jak mnie zobaczą to wczytuje, w Desperados 3 miałem identycznie. Musi być czyściutkie przejście. 1 Cytuj
Bzduras 12 646 Opublikowano 27 maja 2022 Opublikowano 27 maja 2022 Z tego focusa to najlepiej wychodzić przycelowaniem brońki, tapniesz raz i spokój. Mimo tego najbardziej intuicyjne rozwiązanie, czyli wciśnięcie tej prawej gały przenoszące nas do lornety jest absurdalnie głupie i nie wiem, dlaczego nikt tego nie wyłapał. Parę rzeczy do poprawki w paczach się znajdzie. Cytuj
messer88 6 507 Opublikowano 27 maja 2022 Opublikowano 27 maja 2022 Dzięki sprawdzę. Rozumiem zamysł że to trzeba przytrzymać żeby wyjść no ale chyba za bardzo tego nie testowali na konsolach bo 3/4 przypadków wychodząc z fokusa odpalam właśnie lornetkę i sam z tym nie jestem. Cytuj
Bzduras 12 646 Opublikowano 27 maja 2022 Opublikowano 27 maja 2022 Przytrzymanie prawej gały wrzuca w lornetkę, więc chyba to nie to. Już wyrobiłem sobie nawyk quick scope żeby wyjść z focusa, chociaż tak po prawdzie to rzadko go używam, co najwyżej w bunkrze. Lornetka ftw, bo można sobie od razu oznaczyć pachołka. Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 27 maja 2022 Opublikowano 27 maja 2022 Mam wrażenie ze jakoś więcej błędów w tej części niż w 4. Spadajac 2 metry z urwiska postać unosiła się w powietrzu machajac kończynami, udało mi się wejść w zamknięte drzwi i to co mnie najbardziej martwi to nie moglem zabic pierwszego celu. Wszyscy wybici a metry cały czas pokazuje do celu. Tak jakby siedział w piwnicy w domu. Pewnie boi się konfrontacji xD Cytuj
messer88 6 507 Opublikowano 27 maja 2022 Opublikowano 27 maja 2022 7 godzin temu, Bzduras napisał: Przytrzymanie prawej gały wrzuca w lornetkę, więc chyba to nie to. Przytrzymanie to focus i tak samo wyjście z niego, muśnięcie RS to lornetka. Gram sobie i mam niezłą wczuwkę, łażę po strychach i napierdalam z pozycji leżącej przez małe okienka. Cytuj
Bzduras 12 646 Opublikowano 27 maja 2022 Opublikowano 27 maja 2022 1 minutę temu, messer88 napisał: Przytrzymanie to focus i tak samo wyjście z niego, muśnięcie RS to lornetka. A faktycznie, wcześniej za krótko trzymałem chyba i dlatego wywalało mnie do lornety. I tak quick scope jest szybszy i wygodniejszy 22 minuty temu, Szymek napisał: Mam wrażenie ze jakoś więcej błędów w tej części niż w 4. Nie wiem jak z czwórką na premierę, ale dziwnostek i rzeczy, które działają nie tak jak powinny jest sporo. Miejmy nadzieję, że szybko połatają i zostanie samo gęste. Z drugiej strony jak na standardy dzisiejszych gierek to i tak te robale są niewielkie raczej (co oczywiście nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla devów i testerów). Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 27 maja 2022 Opublikowano 27 maja 2022 54 minuty temu, Bzduras napisał: Nie wiem jak z czwórką na premierę No właśnie...w 4 grałem długo po premierze no ale to są jakieś takie drobne głupotki, ostatnie szlify które nie mają wpływu na odbiór gry. Poza tym chooykiem w piwnicy xD Cytuj
KarolJanuszGejmingu 476 Opublikowano 27 maja 2022 Opublikowano 27 maja 2022 Jak z SI? Grałem chyba w każdego tego snipera i żadnego nie dałem rady skończyć. Nie można tej serii odmówić immersji ale kretyńska sztuczna inteligencja całkowicie wybija. Chłopy zastrzelą cię z 100 metrów z mp40 aby później nie widzieć cię z metra. Coś w piątce poprawili pod tym względem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi