Skocz do zawartości

Star Wars Jedi Survivor

20inchDT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Wredny napisał:

A ktoś tu gra na konsolkach może?

Day one patch coś poprawia, czy czekamy na remaster? :philosoraptor:

Patcha żadnego nie było na PS5, u mnie wersja 1.00.002. W prologu jest chujnia ~40 fps, ale już na drugiej planecie 60 fps z niedużymi spadkami. Zobaczę jak dużej pogram bo może ze 30min grałem na tej planecie. Jescze wkurwiający jest tearing (rozrywanie obrazu czy jak to nazwać, pojawia się dosyć często)

Opublikowano
2 godziny temu, easye napisał:

Inna sprawa, że jak już złożysz swój 1 komputer to te upgrady naprawde nei wychodza aż tak kosmicznie, jak niektorzy myslą.  Tylko 1 wydatek boli, gdy nic nie masz, a pozniej juz wymiana procka, czy karty - mniej niż przejscie z PS4 na PS5.

Dzisiaj, dosłownie przed chwilą podmieniłem leciwe 1660Ti na RTX 4070. Miało być 4060/4060Ti, bo nie mam świra na punkcie wyżyłowanej grafiki, no ale specyfikacja tych kart to jakiś żart, regres względem poprzedniej generacji RTX 30. Cała reszta została tak jak jest, czyli 16GB 3200Mhz i Ryzen 3600. Będę grał w 2K, jak trzeba będzie to zejdę z ustawieniami, bo priorytetem jest dla mnie betonowe 60 klatek. Dopłaciłem parę stówek i nie żałuję, wydałem 2900 zł.

Opublikowano
14 minut temu, krzysiek923 napisał:

Dzisiaj, dosłownie przed chwilą podmieniłem leciwe 1660Ti na RTX 4070. Miało być 4060/4060Ti, bo nie mam świra na punkcie wyżyłowanej grafiki, no ale specyfikacja tych kart to jakiś żart, regres względem poprzedniej generacji RTX 30. Cała reszta została tak jak jest, czyli 16GB 3200Mhz i Ryzen 3600. Będę grał w 2K, jak trzeba będzie to zejdę z ustawieniami, bo priorytetem jest dla mnie betonowe 60 klatek. Dopłaciłem parę stówek i nie żałuję, wydałem 2900 zł.

Za 150-200 zł wymieniłbym Ryzena 3600 na 5 5600 (Zen 3 - tyle pewnie Ci wyjdzie sprzedając 3600) i masz nowa generacje w całości.

Idealny procek pod 4070, da na pewno mocnego boosta, a i najtajszy Fortis go spokojnie schłodzi.

24 minuty temu, łom napisał:

:kekw:

Az takiego dramatu się nie spodziewałem...

• Dzięki 1
Opublikowano

To nieporozumienie jak wygląda dzisiaj branża gier. Wychodzi duża gra, która przecież została opóźniona (teoretycznie celem dostarczenia najlepszej, najbardziej dopracowanej wersji), zbiera świetne oceny, a potem okazuje się że jej optymalizacja to jakaś porażka i gra ma olbrzymie problemy techniczne. Coś tu jest bardzo nie tak na wielu poziomach, gra która kosztuje słynne 3 i pół bomby nie powinna wychodzić w takim stanie, a recenzje powinny odzwierciedlać stan techniczny produktu 

• Plusik 1
  • This 6
Opublikowano
12 minut temu, ASX napisał:

To nieporozumienie jak wygląda dzisiaj branża gier. Wychodzi duża gra, która przecież została opóźniona (teoretycznie celem dostarczenia najlepszej, najbardziej dopracowanej wersji), zbiera świetne oceny, a potem okazuje się że jej optymalizacja to jakaś porażka i gra ma olbrzymie problemy techniczne. Coś tu jest bardzo nie tak na wielu poziomach, gra która kosztuje słynne 3 i pół bomby nie powinna wychodzić w takim stanie, a recenzje powinny odzwierciedlać stan techniczny produktu 

Boże dobrze, że tak nie było w czasach premiery GTAIV bo chyba to tej pory nie było jej na PlayStation :yao:

Wracając do meritum, to mega się cieszę, że oduczyłem się kupować gierek na premierę, nawet jak to jest gierka z mojego prawie naj uniwersum. Polecam ten styl.   

Opublikowano

Dla mnie takie premiery to jest jakieś prowo XDDD

• wydają chujnię na płycie aby dać do zrozumienia, że i tak potrzebny jest internet więc po co ci pudło
  • podkopują pozycję gier single-player które się nie zwrócą bo przecież nikt nie kupił na premierę

:rotfl:

także pamiętajcie robić jak najwięcej preorderów, wydawcy i marketingowcy to lubią :) 

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:
  • wydają chujnię na płycie aby dać do zrozumienia, że i tak potrzebny jest internet więc po co ci pudło
  • podkopują pozycję gier single-player które się nie zwrócą bo przecież nikt nie kupił na premierę

No ale części graczyków, to przecież win-win. 

Opublikowano
8 minutes ago, balon said:

Boże dobrze, że tak nie było w czasach premiery GTAIV bo chyba to tej pory nie było jej na PlayStation :yao:

Wracając do meritum, to mega się cieszę, że oduczyłem się kupować gierek na premierę, nawet jak to jest gierka z mojego prawie naj uniwersum. Polecam ten styl.   

W punkt. Na premierę to można kupić grę od Nintendo na Switcha. Ewentualnie kilka od Sony. I to wszystko. Ubi, EA? No mało śmieszny żart

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Wredny napisał:

Remake Dead Space od EA na premierę był na konsolach bez zarzutu :notbad:

Dobry żarcik :)

poprawionymi teksturami i efektami cieszyłem się dopiero na drugim przejściu. 

Edytowane przez Rtooj
Opublikowano
2 minuty temu, Homelander napisał:

W punkt. Na premierę to można kupić grę od Nintendo na Switcha. Ewentualnie kilka od Sony. I to wszystko. Ubi, EA? No mało śmieszny żart

Ano, w tamtym roku jedna duża gra na premierę (nie liczę indyków) GoW Ragnarok. W tym max dwie (Zelda i SM2).

Czekam spokojnie na patcha i kupuje. Jedynaczka cymesik. 

Opublikowano
2 minuty temu, Wredny napisał:

Nie no serio piszę, grałem na PS5 i zero problemów.

Ja również, od premiery. To są fakty a nie odczucia. Dziesiątki videł o tym było.

Inna sprawa czy przeszkadzalo czy nie przeszkadzalo.

Opublikowano
2 minutes ago, balon said:

Ano, w tamtym roku jedna duża gra na premierę (nie liczę indyków) GoW Ragnarok. W tym max dwie (Zelda i SM2).

Czekam spokojnie na patcha i kupuje. Jedynaczka cymesik. 

Ja w tamtym roku na premierę kupiłem Gran Turismo i The Last of Us. Nie zawiodłem się na żadnej. W tym roku prawie na premierę Advance Wars no i Zelda wpada. Spider-Mana 2 chyba też wezmę. To chyba wszystko.