KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zawsze na premierę trzeba się liczyć z problemami. Coś za coś. A będzie gorzej, czekam na info, że za testy e2e odpowiadał chatgtp w wersji 4.0 xD i twórcy nie wiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 029 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Just now, KrYcHu_89 said: Zawsze na premierę trzeba się liczyć z problemami. Coś za coś. A będzie gorzej, czekam na info, że za testy e2e odpowiadał chatgtp w wersji 4.0 xD i twórcy nie wiedzieli. A niby dlaczego miałbym się liczyć na premierę z problemami? Premierowe problemy to patologia i powinna być piętnowana, a nie traktowana jak norma. Nie po to czekam czasem latami na premierę żeby potem czekać kolejne miesiace na łatki Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 3 minuty temu, Donatello1991 napisał: Podobno znowu na XSX najgorsza wersja. serio czy bekę teraz toczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał: serio czy bekę teraz toczysz? A czy on kiedyś coś serio albo mądrego napisał? 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 A myślałem, że odcięcie się od PS4 I XBONE zapewni jakość na premierę. Tymczasem jest beczunia, Panowie w garniturach zadecydowali. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 594 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 33 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Tymczasem jest beczunia, Panowie w garniturach zadecydowali. Beczunia to jest z tego, że jakby nie byli pewni, że przejdzie, to by nie zadecydowali. Jebać nas. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 137 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 9 godzin temu, łom napisał: I standardowo jakimś cudem tylko u Ciebie jest w miarę ok Ukryj zawartość Z racji, że jak ktoś zarzuca mi ściemę to lubię temat wyjaśnić do końca, proszę, 4K, max ustawienia, RT on, max FOV Moje Ten koleś na filmiku Moje Koleś Na górnym u mnie 62 fps, u niego 36fps, na dolnym u mnie 79, u niego 53. Sprawdziłem dłużej w 4K, tak jak pisałem, ani razu poniżej 60 fps nie spada, większość czasu koło 70-80. Także jak następnym razem się weźmiesz za internetowe teoretyzowanie i zarzucanie komuś walenia ściemy (dodatkowo nie mając ani sprzętu, o którym piszesz, ani gry) proponuję znaleźć filmik kogoś kto nie ma 4090 i 13900KS z Biedronki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 594 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Z doświadczenia wiem, że mimo, iż komputery nie są tak skomplikowane jak kiedyś, to pierdoły potrafią wpłynąć na ogólną wydajność. Co kto ma poinstalowane na kompie, jaki system, ustawienia biosu, jak wersja tego systemu, wersja sterowników, czy nie używa jakichś registry cleanerów, które mieszają w programach W samym panelu Nvidii jest optymalizacja wątkowa, tryb niskiego opóźnienia, wstępne renderowanie klatek (dwa ostatnie to wybór między płynnością, a input lagiem). Najwięcej problemów mają ludzie, którzy się nie znają, a grzebią, albo ściągają jakiś syf do optymalizacji, ale są też nieliczne przypadki (nowe gry, bo stare to wiadomo), że po prostu trzeba coś przestawić i dla kogoś oblatanego to jest chwila, ale nie każdy musi i chce się tym intersować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 378 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: serio czy bekę teraz toczysz? 2 godziny temu, ASX napisał: A czy on kiedyś coś serio albo mądrego napisał? Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
złoty 4 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Ale chore czasy zamiast opisywać tutaj na forum wrażenia z gierki to każdy pisze o błędach Ehh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 137 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) @łom dobra, już wiem o co biega okazuje się, że RT jest oczywiście zbugowane i po włączeniu gry, mimo, że masz na on to i tak jest wyłączone, trzeba wejść w menu, dać jeszcze raz z on na off i jeszcze raz na on, wtedy się załącza Z włączonym RT wygląda to tak W najgorszych momentach pod 60 fps, większość czasu 60-70. Co nie zmienia faktu, że i tak ten koleś z filmiku chyba to nagrywał przed patchem, bo to i tak jest 36 fps vs 57 fps i 53 vs 67, a on niby ma KSa. 21 minut temu, złoty napisał: Ale chore czasy zamiast opisywać tutaj na forum wrażenia z gierki to każdy pisze o błędach Ehh Ograłem teraz jeszcze raz prolog, o wiele lepiej niż w jedynce, głównie przez responsywniejszą walkę co już pisałem, ale mogło się zgubić w gąszczu odwiecznego sporu PC vs konsole W jedynce walka była trochę drewniana, zamulona, tu jest o wiele płynniej i bardziej dynamicznie. Poza tym widać, że to będzie more badass jedynka, już w prologu masę tych "drabinek" do wspinania, trochę przeciskania się przez szczeliny, mocny vibe prologu z jedynki, ale z większym rozmachem. Poza technikaliami jest naprawdę dobrze. Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 2 minuty temu, tjery napisał: W najgorszych momentach pod 60 fps, większość czasu 60-70. Co nie zmienia faktu, że i tak ten koleś z filmiku chyba to nagrywał przed patchem, bo to i tak jest 36 fps vs 57 fps i 53 vs 67 Czyli klasycznie, u ciebie bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 46 minutes ago, Donatello1991 said: Tak. Faktycznie Xbox wymiata, 45 fps Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 137 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 1 minutę temu, balon napisał: Czyli klasycznie, u ciebie bez problemów Raczej nie u mnie, tylko u każdego z takimi podzespołami koleś z filmiku łoma miał albo wersję przed patchem albo coś nie tak z kompem Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 4 minuty temu, tjery napisał: dobra, już wiem o co biega okazuje się, że RT jest oczywiście zbugowane i po włączeniu gry, mimo, że masz na on to i tak jest wyłączone, trzeba wejść w menu, dać jeszcze raz z on na off i jeszcze raz na on, wtedy się załącza A co nie jest zabugowane? Jak by ten RT dobrze działał to była by większa różnica u Ciebie niż te 5 fps a z resztą ja nie widzę RT na tych screenach (może AO?), no i czemu po włączeniu RT masz mniejsze zużycie GPU? Szkoda strzępić klawiaturę, patrzyłem parę testów i nikt nie miał pozytywnego słowa na temat optymalizacji, jest to kolejna gra która wyszła o te dwa miesiące za wcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 no wychodzi na to, ze jedyna wersja warta uwagi to PS5. Tam gra choicaz trzyma w miare te 60 klatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 5 minut temu, easye napisał: no wychodzi na to, ze jedyna wersja warta uwagi to PS5. Tam gra choicaz trzyma w miare te 60 klatek. @tjery chyba tego tak nie zostawiasz? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 11 minut temu, easye napisał: no wychodzi na to, ze jedyna wersja warta uwagi to PS5. Tam gra choicaz trzyma w miare te 60 klatek. Co robi? Przecież w trybie 60 są spadki poniżej 30. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 137 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) 20 minut temu, łom napisał: A co nie jest zabugowane? Jak by ten RT dobrze działał to była by większa różnica u Ciebie niż te 5 fps a z resztą ja nie widzę RT na tych screenach (może AO?), no i czemu po włączeniu RT masz mniejsze zużycie GPU? Szkoda strzępić klawiaturę, patrzyłem parę testów i nikt nie miał pozytywnego słowa na temat optymalizacji, jest to kolejna gra która wyszła o te dwa miesiące za wcześnie. Z tego co widziałem to jest RT odbić na pewno (np. 18 sekunda filmiku - te odbicia SSR to jest żart w tej grze), a użycie GPU spada, bo zapewne RT obciąża CPU i robi większego bottlenecka. 13 minut temu, balon napisał: @tjery chyba tego tak nie zostawiasz? No jeżeli przedział 30-60 fps to w miarę stabilne 60 to co się czepiać Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 W obecnej sytuacji trudno dyskutować która wersja jest najlepsza, można jedynie dyskutować która wersja jest najmniej zjebana 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Pojebani jesteście, większość postów to jakieś technikalia. No kurwa, chciałem poczytać wrażenia o grze, a tu chuj w dupę. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 A sorry zasugerowalem się wasza gadka że gra chodzi najsłabiej na xboxie bo ma spadki do 45 fpsow. A jebau ich pies. 3 minuty temu, Faka napisał: Pojebani jesteście, większość postów to jakieś technikalia. No kurwa, chciałem poczytać wrażenia o grze, a tu chuj w dupę. Ale o czym chcesz czytać jak gra jest wręcz niegrywalna na wszystkich platformach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 1 minutę temu, easye napisał: A sorry zasugerowalem się wasza gadka że gra chodzi najsłabiej na xboxie bo ma spadki do 45 fpsow. A jebau ich pies. Ale o czymchcesz czytać jak gra jest wręcz niegrywalna na wszystkich platformach. No właśnie widzę, a moja gierka siedzi w ME i zastanawiam się czy nie brać, ale widzę, że lepiej odczekać i pograć w inne gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 12 terafanków w pełnej krasie Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 5 minut temu, Faka napisał: Pojebani jesteście, większość postów to jakieś technikalia. No kurwa, chciałem poczytać wrażenia o grze, a tu chuj w dupę. Za godzinę zacznę, trochę pogram i coś może skrobnę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi