Skocz do zawartości

Star Wars Jedi Survivor

Featured Replies

Opublikowano

Dobra skończyłem. Bez rozkładania na czynniki pierwsze i szukania na siłę wad powiem wam, że bardzo mi się podobało. No ale jestem fanem jedynki, a tym bardziej SW. Pytanie czemu dopiero teraz? Czekałem aż naprawią problemy techniczne i aby ograć w abonamencie, po coś za nie płacę co nie?! :nosacz3:
Co do samej gry to w trybie płynności chodzi już naprawdę spoko (XSX) grafika? Może rozdzielczość jest niższa (tak? :) ), ale szczerze nie gram z nosem w ekranie, a sam design miejscówek (+ SW vibe) powodował, że grafika mi się bardzo podobała.
Rozgrywka to taki mix Force Unleashed (walka mieczykiem, moce - przyciąganie i odpychanie mmm), nowych Tomb Raiderów (trochę podobna struktura, „ogniska” metroidvania) i Uncharted (niektóre akcje, ujęcia kamery, czasami efekciarstwo czy elementy „wspianczkowe”)
Czekam mocno na trójkę. 

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 109,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Taa, dobrze, że na konsolach jest superrr za to   Resident - jakość obrazu ze Switcha, spadki do 40 fps w trybie performance Dead Space - to samo co powyżej Hogwarts Legacy - każdy

• Miałem z początku obawy, czy znacznie większe lokacje nie będą działały na szkodę metroidvaniowej struktury gry, ale zostały one kompletnie rozwiane. Miejscówki bardzo fajnie się ze sobą łączą, dużo j

Opublikowano

Też skończyłem w piątek i podobało mi się, ale mniej niż jedynka. Nie chodzi tylko o efekt świeżości, które dały nam pierwsze przygody Cala ale tamte były po prostu bardziej napakowane dynamiczną akcją no i fabuła była lepsza. Tutaj historia mnie porwała. Technicznie jest elegancko na XSX w trybie wydajności. W oczy rzucają się świetne tekstury no ale gra swoje waży. Testowałem przez moment tryb jakości ale gra mocno chrupie a nie widzę różnicy w grafice.

Jeśli chodzi o problemy to gra raz mi się zawiesiła na samym końcu gdzie wywaliło mnie do dasha i nie chce mi wskoczyć achievement za personalizację bohatera.

Opublikowano

No obiektywnie też mi się jedynka bardziej chyba podobała, ale raczej przez efekt „zaskoczenia” i świeżości. W sumie ciężko stwierdzić, bo tu i tu bawiłem się naprawdę dobrze. 

Opublikowano
14 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Potwierdzono konwersję na PS4/XO, ciekawe jak to będzie wyglądać i działać :sadkek:

I mają być usprawnienia na PC. Może wreszcie na stimdeczku zagram.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Tylko gdzie to włożyć? :beka:

Spoiler

dobrze że zostawiłem fata w domu :obama: 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Tytuł pod każdym względem lepszy od pierwszej części. Można powiedzieć, że taka bezpieczne kontynuacja, która nie miała prawa się nie udać. Grało mi się bardzo przyjemnie, jedynie mogę przyczepić się, do zbyt częstych powrotów do wcześniej odwiedzonych lokacji, czego fanem nigdy nie byłem. Otrzymujemy nowe umiejętności, otwieramy nowe, wcześniej zamknięte ścieżki, fajnie, ale trochę było tego za dużo.

Jeszcze jeden minus, to długość gry, która była... za długa. Ukończenie zajęło mi aż 40h, co dla takiego starucha jak ja, mającego niewiele czasu na gry, oznacza sporo dni spędzonych z grą.

Opublikowano

Dla mnie 40 godzin na ukończenie gry jest spoko. Mam ten tytuł gdzieś z tyłu głowy na "za jakiś czas". Niedawno skończyłem (i splatynowałem) Fallen Order, więc naturalnym będzie przysiąść do kontynuacji)

Swoją drogą wielokrotnie ogrywałem molochy na 100+godzin i jakoś nie narzekałemD

Opublikowano

Ja jestem na etapie, że najlepiej jak gra trwa max 20h :)

Są wyjątki, jak np Rebirth, z którym spędziłem pewnie z 150h i bawiłem się bardzo dobrze, ale na to wpływ miał poziom gry i to, że FFVII to jedna z "gier życia".

Opublikowano

No z gier życia na 150h i więcej mogę wymienić choćby rodzimego Wiedźmina 3, czy Skyrima)

W takich grach nie wyobrażam sobie, aby kończyć je po 20, czy 40 godzinach)

Opublikowano

Przecież mozna znacznie szybciej ukończyć tytuł robiąc sama główna ścieżkę fabularny, nikt ze spluwą przy skroni nie stoi żeby robić poboczne aktywności

Opublikowano
Godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

Co tam były za poboczne, poza szukaniem znajdziek?

Polowanie na łowców nagród, zbieranie roślin + były jakieś misje plotki od npc

Opublikowano
10 minut temu, bebbop napisał(a):

A jak koncowka? Tez daje rade jak w jedynce?

nie, totalnie bez emocji

peak odbywa się wcześniej

17 minut temu, messer88 napisał(a):

To z łowcami nagród zajebiste, w sensie końcówka dla fanów SW bardzo fajnie zrobiona.

ta, ale wkurzało to wracanie po każdej eliminacji po nowe zlecenie

Opublikowano

W jedynce wpadła platyna za pierwszym przejściem. Obecnie gram w RoboGlinę ale po przejściu zamierzam odpalić Jedi Survivor. Czy również za pierwszym podejściem da się wbić platynę? W sumie w pierwszej części to sama wpadła, a wracanie do starych miejsc i zdobywanie pierdół nie było aż tak męczące jak sama mapa, która była dosyć nieczytelna. Poprawili to?

Opublikowano

Mapa jest ciut lepsza, ale możesz trafić na zglitchowane znajdźki (shardy, które są walutą w sklepie) i wtedy dupa jak u mnie:

Zrzut ekranu 2025-04-14 214446.png

No i gra jest większa i dłuższa, więc to też dorzuca swoje 3 grosze.