Bigby 4 742 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 No mam nadzieję, że da się ukończyć. Po 20 godzinach nie miałem ani jednego crasha więc jest szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Pamiętacie te czasy jak za dzieciaka/nastolatka grało się w takie tytuły, jak pierwszy Tomb Raider, Half-Life, Jak & Dexter, czy God of War 2 i było się autentycznie tym graniem ZAFASCYNOWANYM? W dorosłym życiu mam tak, że najczęściej jednak robię to dla zajęcia się czymś, gry mi się podobają, ale już mało która wzbudza takie odczucia. No więc Survivor, nie cały, ale ma takie momenty. Takie, że czuję się jak za dawnych lat, oczarowany grając w powyżej wymienione tytuły. Fuck 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Miałem z początku obawy, czy znacznie większe lokacje nie będą działały na szkodę metroidvaniowej struktury gry, ale zostały one kompletnie rozwiane. Miejscówki bardzo fajnie się ze sobą łączą, dużo jest wind, lin, platform do wall jumpa, punktów zaczepień dla kotwiczki. Pojawiły się różnego typu wierzchowce, w tym jeden służący za paralotnię. Zdobyłem kilka upgrade'ów Cala i BD-1, jak np. dash z możliwością przenikania przez energetyczne bariery. Tak jak po około 20 godzinach kończyłem już Fallen Order, tak tutaj ma się wrażenie, że ciągle dochodzi coś nowego, trafiamy do kolejnego zaskakującego miejsca albo napotykamy postać, którą możemy zwerbować do miasteczka na Koboh. Potem gdy tam wracamy możemy z nimi wszystkim porozmawiać, poznać ich historie czy opinie na dany temat, przyjąć nowe side questy itd. Jeden z takich npców daje nam właśnie zlecenia na bounty hunterów, inny umożliwia rozwinięcie naszego ogrodu. Ostatnio też trafiłem na parę postaci, których uratowałem z łap pewnej bestii. Jak się okazało, rozstawili później na piętrze w barze stół do Holotaktyki - gry taktycznej, w której wystawiamy do walki jednostki z wcześniej zeskanowanych przeciwników. Survivor jest też przesiąknięte sporą dawką humoru. Po prostu nie sposób nie uśmiechać się na rozmowy pomiędzy bandytami, szturmowcami czy droidami. Szczególnie ci ostatni to prawdziwe perełki. Czasami aż szkoda ich zabijać. Albo zmanipulowany przez nas stormtrooper, który potem staje się bossem o jakże wiele mówiącym imieniu "Rick, specjalista ds. otwierania drzwi". Dużo sytuacyjnej komedii, której warto doświadczyć samemu. W grze są swego rodzaje imitacje kapliczek z BOTW. Otwieramy je specjalnym kluczem, następnie winda w dół, jakieś zagadki do rozwiązania a na końcu nagroda. Są również ukryte po świecie gry rifty z wyzwaniami - polegają na pokonaniu fal przeciwników w jak najszybszym czasie (np. 150 droidów) albo przejściu nie tak łatwych sekcji platformowych, w których liczą się wszystkie wcześniej zdobyte umiejętności, precyzja i timing. Ciekawe urozmaicenie i na szczęście nie ma ich aż tak wiele żeby się nużyły. W ogóle w Jedi Survivor ciężko się nudzić. Tak jak napisał @Brolin gra ma momenty, w których można poczuć pewną magię, a kolejne godziny lecą jak szalone. I tylko szkoda kwestii technicznych, bo gdyby i tu wszystko zagrało, nie miałbym wątpliwości że to poważny kandydat do GOTY. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Bigby napisał: No mam nadzieję, że da się ukończyć. Po 20 godzinach nie miałem ani jednego crasha więc jest szansa. Ciul Wie komu wierzyc, jednym crashuje ciagle wszędzie, innym na PC, innym się skaluje do 200p na konsoli. Ja tam poczekam na patche, ta gra pewnie dostanie ich dziesiątki w bliskim okresie czasu, sprzedaż będzie i tak kolosalna i znowu problemy gry na premierę pojdą w niepamięć. Najważniejsze, że sama gra dowozi, bo gameplay loop ciężko jest naprawić, a tutaj wychodzi, że to najlepszy mix z Uncharted, Zeldy i pierwszego Fallen Order :). Ale mogli jednak trochę ją dopiec, to byłby prawdziwy diament i meta 90+. Edytowane 1 Maja 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Szkoda że wg recek sama walka nie jest właśnie jakoś bardziej dopracowana, poprawnie jak w 1. Mogli się pokusić o jakieś komba przy zmianie postaw jak w Nioh. Też się wstrzymuję z zakupem do konkretnych paczy, bo zagrać trzeba będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Godzinę temu, messer88 napisał: Szkoda że wg recek sama walka nie jest właśnie jakoś bardziej dopracowana, poprawnie jak w 1. Mogli się pokusić o jakieś komba przy zmianie postaw jak w Nioh. Każda postawa ma swój wachlarz ciosów, trików. Dodatkowo w takim blasterze możesz zdecydować czy chcesz naładowany strzał, rykoszet itp. Mają też unikalne finiszery. A jak jesteś z towarzyszem, to możesz skorzystać z pomocy ich umiejętności. W duecie również wykończenia są inne. Walka jest jak najbardziej spoko, chociaż jeśli komuś nie podeszła w jedynce to raczej zdania nie zmieni. edit: @Pupcio Coś dla Ciebie 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Jest Arthurek Mam nadzieje że w wersji goty dodadzą możliwość pofarbowania rudego kmiota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 10 godzin temu, messer88 napisał: a jak sobie XSS radzi z gierką? Wywalili RT i w miarę trzyma 30 FPS przy 864p. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Na steam wyszedł jakiś patch, mam nadzieję, że poprawi mi fpsy, bo momentami przez chwilę obraz rwie. Gram na laptopie z kartą RTX 3050, na wysoko - średnich ustawieniach, w sumie całkiem przyjemna gra, gdyby nie ta optymalizacja, która daje w kość pozostałym blacharzom. W sumie jest dość masywny, bo łata aż 116 GB gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 23 godziny temu, ASX napisał: Te spadki do 17 klatek w trybie 30 FPSow Natywna rodzialka na PS5: 972p-1242p w trybie 30fps 648p-864p w trybie 60fps Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 + Merrin jako bonus. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 713 Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Teksty droidów robią banana na ryju Kuźwa, wszystko tutaj lepiej, więcej, fajniej.. To musieli zjebać z tą optymalizacją. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Tak z ciekawości za ile macie te piece, ze jesteście w stanie grać na dobrych ustawieniach? Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 17 minut temu, Starh napisał: Tak z ciekawości za ile macie te piece, ze jesteście w stanie grać na dobrych ustawieniach? Nje kazdy pewnie gra w 120 fps :). Wczoraj chyba wyszedł fajny paczyk, cośtam lepiej działa. Dzisiaj będzie na konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Jest jakieś ubranko z kapturem? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Ten jaki nietolerancyjny dla „fałszywego” Jedi Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 nie no normalnie zapytałem nie w celu beki z fałszywych skoro więcej jest ubranek w tej części a nie tylko pelerynki to mogli dać coś bardziej dżedajowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 3 minuty temu, messer88 napisał: nie no normalnie zapytałem nie w celu beki z fałszywych skoro więcej jest ubranek w tej części a nie tylko pelerynki to mogli dać coś bardziej dżedajowego. Hehe, e tam ja bym z chęcią zakrył rude włosy. Nie trzeba się z tym kryć Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 713 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 W sumie te ubranka albo komiczne, albo nie pasują do dżedaja. Taki outfit z kapturem, najlepiej czarny byłby idealny. Sam chyba do końca będę śmigał w tej kurtce: Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Jest strój który nazywa się Jedi, ale kaptura niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Finito. Zajęło mi to 33 godziny (70% ogólnego ukończenia). Czas na resztę side questów. Historia pełna widowiskowej akcji i twistów, emocjonalnych momentów, ekscytujących walk, nawiązań do Wysokiej Republiki oraz pokusy ciemnej strony mocy. Mam nadzieję, że w następnej części pójdą dalej w kwestii moralności naszego bohatera. Fenomenalna gra. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
gemcia99 0 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 patch dostepny na ps5 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 713 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Mniej niż 2GB, wersja gry 1.kilka zer.3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 I co poprawił coś ten patch? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lochu 58 Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Przebiegłem się po mieście w Koboh i widać poprawę (według mnie) ale na 60 FPS to nie ma co liczyć. Pograłem tylko chwilę ale rozrywania obrazu też nie zauważyłem Wysłane z mojego moto g(50) przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi