Bigby 4 743 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 4 godziny temu, bebbop napisał: Koncowka daje rade jak ta z pierwszej czesci? Sam koniec jest w porządku. Standardowo walka z bossem. To co się dzieje w ostatnich powiedzmy 5 godzinach fabuły jest zajebiste i przebija nawet wiadomo jaki moment z jedynki. 3 1 Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 Czy coś wiadomo na temat poprawek wydajności na PC? Chce ograć normalnie bez stutterow i w dobrym klatkarzu. Poprawili? @tjery pomożesz? Cytuj
KrYcHu_89 2 372 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 Dzisiaj chyba kolejny patch na konsole, PC w późniejszym terminie. Cytuj
tjery 1 261 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 46 minut temu, mozi napisał: Czy coś wiadomo na temat poprawek wydajności na PC? Chce ograć normalnie bez stutterow i w dobrym klatkarzu. Poprawili? @tjery pomożesz? Mają znacznie poprawić w tej nowej łatce traversal stutter, czekam do tej łatki, niby w tym tygodniu. 1 Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 Czytam właśnie ze dopiero planują ogarnąć wydajność prockow z ecore w łatce https://www.ea.com/games/starwars/jedi/jedi-survivor/patch-notes?isLocalized=true Cytuj
Wredny 9 695 Opublikowano 9 maja 2023 Opublikowano 9 maja 2023 Ciekawe, co poprawią, bo nie ukrywam, że miałem straszny hype na ten tytuł i w oczekiwaniu na jakąś poprawę, odświeżam sobie jedyneczkę na PS5. Fajnie, że jest darmowy next-gen patch - zajebista gierka, świetnie zaprojektowane lokacje (ze strasznie nieczytelną mapą - fakt), masa sekretów i zakamarków, uwielbiam 2 1 2 Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Albo mam zwidy, albo na PS5, po patchu 0.4 jakby płynniej chodziło. Co nie zmienia faktu, że momentami gierka i tak słabo wygląda. Ktoś ustawił jakoś sensownie HDR? Cytuj
KrYcHu_89 2 372 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 40 minut temu, PiotrekP napisał: Albo mam zwidy, albo na PS5, po patchu 0.4 jakby płynniej chodziło. Co nie zmienia faktu, że momentami gierka i tak słabo wygląda. Ktoś ustawił jakoś sensownie HDR? HDR na PS5 też już lepiej? W patchnotes była o tym wzmianka. Kilka tygodni i można odpalić prawdziwy release 1.0 xD. Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Ja ustawiałem hdr według tego i jest dobrze Cytuj
Qbon 369 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Ostatecznie kupiłem na ps5 i nie licząc tej nieszczęsnej optymalizacji to gierka sztos, bardzo przyjemnie się gra, fajna eksploracja, walka, historia wciaga, w niektórych elementach sporo podobienstw do God of war, w sumie gameplayowo taki trochę mix soulslikow z GoWem właśnie. Dla mnie póki co najlepsza gra pierwszych 5 miesięcy tego roku. Z płynnością najwiekszy problem jest w niektórych miejscach na Koboh, graficznie nierówno, czasami robi duże wrażenie, zwłaszcza struktury skalne a czasem wygląda średnio. Cytuj
Wredny 9 695 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Ja teraz odświeżam jedynkę i oprócz prologu, którego nie powstydziłaby się żadna część Uncharted to właśnie też mam skojarzenia z God of War (plus oczywiście souls-like'owy motyw z "ogniskami"). Przypuszczam, ze Survivor, z racji swojego rozbudowania, jeszcze bardziej kojarzy się z nowymi odsłonami przygód Kratosa. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 W dniu 9.05.2023 o 19:01, Wredny napisał: Ciekawe, co poprawią, bo nie ukrywam, że miałem straszny hype na ten tytuł i w oczekiwaniu na jakąś poprawę, odświeżam sobie jedyneczkę na PS5. Fajnie, że jest darmowy next-gen patch - zajebista gierka, świetnie zaprojektowane lokacje (ze strasznie nieczytelną mapą - fakt), masa sekretów i zakamarków, uwielbiam To jest temat dwójce, po co wrzucasz tutaj te screeny? Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 @Tomek P. ale to było na wersję premierową. Podobno coś tu poprawili już. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 18 minut temu, Rozi napisał: To jest temat dwójce, po co wrzucasz tutaj te screeny? Pewnie bo może. Tak zgaduje tylko. Cytuj
Wredny 9 695 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Dokładnie tak, więc zm grubasie tam wyżej 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 W każdym temacie o kontynuacji gier (bądź remaku, jak w przypadku Dead Space) spamujesz łysolu postami nie na temat, zastanów się nad sobą, albo zrobi to moderacja. Jakbym chciał czytać o Fallen Order, to bym kurwa wszedł do tematu o Fallen Order. Cytuj
Qbon 369 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 1 godzinę temu, Wredny napisał: Ja teraz odświeżam jedynkę i oprócz prologu, którego nie powstydziłaby się żadna część Uncharted to właśnie też mam skojarzenia z God of War (plus oczywiście souls-like'owy motyw z "ogniskami"). Przypuszczam, ze Survivor, z racji swojego rozbudowania, jeszcze bardziej kojarzy się z nowymi odsłonami przygód Kratosa. Tak, jest w mojej ocenie sporo podobieństw w różnych mechanikach, w samej strukturze także, nie będę pisał co, bo to niejako by był spoiler a jestem już mniej wiecej w połowie gry. Zresztą już w Fallen order było widać zbliżone motywy. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 10 maja 2023 Opublikowano 10 maja 2023 Po 4 godzinach stwierdzam że miodność jest zachowana tak samo jak w jedynce tylko tutaj wszystko jest dopracowane w kwestii gameplay’u No jest lepiej. Natomiast technicznie trochę bugów się pojawia i spadki framerate rudy to jednak klątwa Cytuj
KrYcHu_89 2 372 Opublikowano 11 maja 2023 Opublikowano 11 maja 2023 BTW gra sprzedała się zajebiście day1, więc performance nie przeszkodził zupełnie w zebraniu milionów, możliwe, że będą to wartości na poziomie Hogwart's. https://www.forbes.com/sites/paultassi/2023/05/10/star-war-jedi-survivor-performing-very-strongly-against-ea-expectations-and-fallen-order/amp/ 1 Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 11 maja 2023 Opublikowano 11 maja 2023 17 minutes ago, KrYcHu_89 said: BTW gra sprzedała się zajebiście day1, więc performance nie przeszkodził zupełnie w zebraniu milionów, możliwe, że będą to wartości na poziomie Hogwart's. https://www.forbes.com/sites/paultassi/2023/05/10/star-war-jedi-survivor-performing-very-strongly-against-ea-expectations-and-fallen-order/amp/ Smutny obraz branży AD2023 Jednak jak tu na forumku przewidywaliśmy, Cyberpunk nic nikogo nie nauczył, a wręcz onieśmielił, że można wydać, a potem się zobaczy. Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 11 maja 2023 Opublikowano 11 maja 2023 Zgaduje że gdzieś z 3/4 jak nie więcej to kupują ludzie co nawet nie słyszeli o tym ze gra ma jakieś problemy i nie śledzą takich rzeczy. 3 Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 11 maja 2023 Opublikowano 11 maja 2023 Najważniejsze, że najbardziej świadomi gracze się wstrzymali. Ja kupię dopiero około sierpnia, więc to da do myślenia producentom. 1 3 1 Cytuj
Dalhi 209 Opublikowano 12 maja 2023 Opublikowano 12 maja 2023 21 godzin temu, Donatello1991 napisał: Najważniejsze, że najbardziej świadomi gracze się wstrzymali. Ja się wstrzymałem prawie dwa tygodnie trzeba mieć zajebiście silną psychikę jak @Donatello1991 żeby pociągnąć rekord do sierpnia. Zagrałem wczoraj wieczorem jakieś półtora godziny, przyznam że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Owszem gra chrupie i nie trzyma 30 fps, ale jest tak dobra że wybaczam. Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 12 maja 2023 Opublikowano 12 maja 2023 Ktoś gra na ps5 to jak haptyka? Coś fajnie zrobili czy olewka? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi