Sebas 1 586 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Prawdą jest to co kiedyś przeczytałem, że trzeba wybrać style zawczasu i nie ma się do wszystkich dostępu w czasie gameplayu? Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Opublikowano 11 kwietnia 2023 @Sebas tak. Stylów ma być 5, 2 wybierasz przy punktach medytacji i je możesz sobie zmieniać w trakcie rozgrywki. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Nawet spoko, najebanych naraz tylu styli to jakaś lipa by była, z resztą znając życie to większość i tak by nie żonglowała wszystkimi stylami lol Cytuj
Sebas 1 586 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Pojebane trochę. Wolałbym, żeby była możliwość trzepania chorych kombosów wszystkimi stylami na raz Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Opublikowano 11 kwietnia 2023 9 godzin temu, messer88 napisał: Z RE4 nawet duże sieci tak miały? No właśnie przede wszystkim - miesiące przed premierą w takim RTV EURO AGD było za te 279, a w dniu premiery już 319. MM za 339 nawet. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Za to Diablo IV to wyjebana cena, bo 349 zł, a też przed premierą złożyłem preordera, mianowicie po ograniu zamkniętej i otwartej bety. Cytuj
KJL 102 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Gdyby ta gra nie była takimi przystępniejszymi soulsami w świecie Gwiezdnych Wojen (nie lubię i nie gram w gry tego typu) to pewnie bym czekał. Najlepiej jakby to był duchowy spadkobierca Knights of the Old Republic - to już w ogóle byłoby świetnie A tak to po tej średniawej jedynce, gdzie wszystkie wybory fabularne były zabronione plus ten cały system ognisk, odradzania się wrogów itd. i przy ogólnym braku klimatu Gwiezdnych Wojen (w mojej opinii oczywiście) to raczej podziękuję. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Opublikowano 11 kwietnia 2023 3 godziny temu, Faka napisał: Za to Diablo IV to wyjebana cena, bo 349 zł, a też przed premierą złożyłem preordera, mianowicie po ograniu zamkniętej i otwartej bety. Akurat gry Blizzarda i w szczególności Diablo zawsze miały "wyjebaną" Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 9 godzin temu, KJL napisał: Gdyby ta gra nie była takimi przystępniejszymi soulsami w świecie Gwiezdnych Wojen (nie lubię i nie gram w gry tego typu) to pewnie bym czekał. Najlepiej jakby to był duchowy spadkobierca Knights of the Old Republic - to już w ogóle byłoby świetnie A tak to po tej średniawej jedynce, gdzie wszystkie wybory fabularne były zabronione plus ten cały system ognisk, odradzania się wrogów itd. i przy ogólnym braku klimatu Gwiezdnych Wojen (w mojej opinii oczywiście) to raczej podziękuję. Nie gram, nie lubię gierek soulslike, ale jestem fanem SW i jedynka mi bardzo weszła. Nie było jakoś trudno, a jeden taki widoczny minus to te zjebane ogniska i respawny wrogów jak się z niego skorzysta. Reszta cymesik. Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Mi to raczej nie przeszkadza w niczym, ale akurat ta soulsowa naleciałość w Jedi to zupełnie z dupy jest, nie pasuje. Dobrze że będzie fast travel między ogniskami, jak trafi się mapka jak te lodowe tunele w 1 to się przyda przy zbieraniu itemków. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Bo te Star Wars mają taki vibe lite souls like, twórcy mieli taki zamiar i tyle. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Zrobili to ze względu na panujące trendy na rynku czy się nam to podoba czy nie. Do rudego mam tylko ten problem, że tranzycje między animacjami są cholernie koślawe. Nioh to to nie jest i czasami nijak się mają do hitboxów - Co doskonale było widać przy walce z pewną żabą, gdzie naprawdę ciężko było wyczuć zasięg jej skoków Z dwójką widzę niestety dalej są takie same. Z jednej strony próbują iść w "realizm" ruchu postaci ale nie radzą sobie w dynamicznych starciach. Moim zdaniem capcom ze swoim Re Engine się postarał np w DMC5, gdzie postacie są bardziej ociężałe i realistyczniej się ruszają, a przy tym w dynamicznych scenach animacje wciąż wyglądają sensownie i nie widać "przeskoków" między nimi. Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 No dobra, a grał ktoś w jedynkę na poziomie trudności very hard? Było ok, czy przegięte? Przymierzałem się do tego trybu, ale ostatecznie poszedłem w zwykły hard i w sumie mogłoby być trudniej. W dwójce chyba od razu rzucę się na maksymalne wyzwanie. Cytuj
Jeez_PS 870 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Grałem od razu na najwyższym na premierę, na początku pamiętam jak mnie żaba w pierwszej lokacji na jednego liza brała, gdzieś tak od planety wookich było w sam raz jak trochę dopakowałem i co najważniejsze kilka apteczek się znalazło. 1 Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Mechanika jest taka dobra, że gracie na wysokim poziomie trudności? Bo taka gra kłóci mi się z universium gdzie Jedi sa wymiataczami, a nie chłopcami do bicia przez żaby czy szturmowców... 2 Cytuj
Jeez_PS 870 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 7 minut temu, Homelander napisał: Mechanika jest taka dobra, że gracie na wysokim poziomie trudności? Bo taka gra kłóci mi się z universium gdzie Jedi sa wymiataczami, a nie chłopcami do bicia przez żaby czy szturmowców... Właśnie nie jest tak dobra, im wyższy poziom tym bardziej czuć niedociągnięcia i drewno jedynki. Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Just now, Jeez_PS said: Właśnie nie jest tak dobra, im wyższy poziom tym bardziej czuć niedociągnięcia i drewno jedynki. To po co się męczyć i psuć grę? Nie wszystkie gry sa lepsze na wysokim poziomie trudności. Taki Wiedźmin, Cyberpunk czy Uncharted sa wręcz o wiele gorsze Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Godzinę temu, Jeez_PS napisał: Grałem od razu na najwyższym na premierę, na początku pamiętam jak mnie żaba w pierwszej lokacji na jednego liza brała, 18 minut temu, Jeez_PS napisał: Nie męczyłem się Dla mnie to jest właśnie męka. Pierwszy sub boss gaszący światło jednym hitem. No niezły Jedi. Spoiler W sumie rudy, to fałszywy Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Ta żaba to pewnie jest łatwa do rozjebania jak się później wraca na planetę. Oczywiście trzeba ja było utłuc zaraz na początku gry Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Ale tą żabę można było olać zupełnie na początku jeśli dobrze pamiętam? Cytuj
messer88 6 580 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Tak żaba opcjonalna. Cytuj
Jeez_PS 870 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 21 minut temu, balon napisał: Dla mnie to jest właśnie męka. Pierwszy sub boss gaszący światło jednym hitem. No niezły Jedi. Pokaż ukrytą zawartość W sumie rudy, to fałszywy Uniki sie wyczuje i lecisz . Z resztą rudy jest - wpierdziel wielokrotny mu się należał. 1 Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 2 godziny temu, Homelander napisał: To po co się męczyć i psuć grę? Nie wszystkie gry sa lepsze na wysokim poziomie trudności. Taki Wiedźmin, Cyberpunk czy Uncharted sa wręcz o wiele gorsze Nom, właśnie dlatego pytałem, czy w jedynce nie było przegięcia. Jak dla mnie to na wysokim poziomie trudności może być momentami frustrująco przez drewno i niedociągnięcia, jasne, ale wolę tak, niż żeby było za łatwo. No i fajnie będzie zobaczyć, czy usprawnili coś walkę w Survivor, czy nie. Cytuj
iluck85 2 947 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Miałem brać, ale jedynki nie ukończyłem nadal. EA to poczekam, wakacje będzie za 149zl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi