KrYcHu_89 2 317 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada 19 godzin temu, Sedrak napisał(a): Ja właśnie nie wiem czy kupować teraz jak będzie promka czy czekać na DLC w 2025 i wtedy już pełen komplet kupić Jak nie masz ciśnienia na granie zimą (co w RT pasuje idealnie akurat, bo to srogi RPG na dziesiątki godzin i zima wiadomo sprzyja) to poczekaj. Nie wiem, czy drugie DLC też będzie tak zespolone z początkiem gry, ale na pewno znowu coś doda, więc można jeszcze czekać te kilka następnych miesięcy. Znając Owlcat to jednak dalej nie będzie koniec updejtów. Oni budują te swoje gry kilka lat, ja dlatego już nie czekałem dłużej niż 12 miesięcy, bo wtedy ich gry są już grywalne i popaczowane z 1dnym DLC. 1 Cytuj
Sedrak 782 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada 8 hours ago, KrYcHu_89 said: Jak nie masz ciśnienia na granie zimą (co w RT pasuje idealnie akurat, bo to srogi RPG na dziesiątki godzin i zima wiadomo sprzyja) to poczekaj. Nie wiem, czy drugie DLC też będzie tak zespolone z początkiem gry, ale na pewno znowu coś doda, więc można jeszcze czekać te kilka następnych miesięcy. Znając Owlcat to jednak dalej nie będzie koniec updejtów. Oni budują te swoje gry kilka lat, ja dlatego już nie czekałem dłużej niż 12 miesięcy, bo wtedy ich gry są już grywalne i popaczowane z 1dnym DLC. Do Pathfindera teraz wypuszczają ostatni dodatkowy kontent! Kurczę korci mnie strasznie, a uwielbiam W40k. No nic wejdzie promka to kupie, bo jednak masz rację, mogę tak to odkładać w nieskończoność. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 317 Opublikowano 25 listopada Opublikowano 25 listopada Gra jest przekozacka, ciągle nowe mechaniki wpadają w akcie 2, każdy quest jest co najmniej dobry, ten z opuszczonym stakiem jakiś sidequest nic nie znaczący rulez, jakaś planeta, eksploracja kosmosu lepsza niż w Starfieldzie, skanowanie planet po surowce, wszystko obecne, do tej pory najlepsze 20h cRPGowe tego roku :). Nie spodziewałem się, że to będzie aż tak dobre <3. 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 317 Opublikowano sobota o 09:49 Opublikowano sobota o 09:49 Ehh szkoda, że muszę tutaj pisać sam ze sobą, bo gra jest obecnie prawie na poziomie Baldura 3. Ogrywam naprzemiennie ze Stalkerem i nie mogę się nadziwić, jakie to jest dobre cRPG, poziom dopracowania jest wręcz elitarny po tym roku od wydania, a obecnie po przeszło 30h mocno się wkręciłem w walki statków w kosmosie, dla mnie to nowość, nie kojarzę takich walk kosmicznych w turach w żadnej grze, doskonały pomysł, aczkolwiek długo zajmuje nauczenie się tego ruchu okrężnego statku, jak już się wkręciłem w tą mechanikę to jest poezja. Zdecydowanie dużo dużo lepsze to niż ten system z Herosów i zarządzanie czasem z Pathfinderów. Właśnie co do zarządzania czasem, w Rogue Trader go nie ma, czas przesuwa nam tylko postęp w fabule i questach pobocznych, nie ma tutaj tej mechaniki z Pathfinderów, gdzie mogliśmy przegrać, bo ktoś nam przejął jakiś zamek, postawili na organiczną eksplorację. Na uwagę zasługuje też to, że loadingi zostały znacznie poprawione względem innych gier Owlcat, nie ma już czekania po kilkanaście sekund przy każdej nowej planszy. 3 Cytuj
DarkStar 120 Opublikowano sobota o 11:40 Opublikowano sobota o 11:40 (edytowane) Ja doszedłem do wniosku, że w to nie gram, bo mi się za bardzo nie podoba granie w RT padem. Zrobili co mogli, sterowanie jest ok, ale to taki typ gry gdzie mnie to męczy. Jak kiedyś włączyłem na chwilę na PC z myszkiem, to było zupełnie inne doświadczenie, nawet UI jest inne. Dlatego kupiłem sobie tzw lapdesk, żeby wygodnie się rozłożyć w fotelu i grać w tę superprodukcję na TV z myszką i klawiaturą. Mam nadzieję wkrótce wrócić. Tymczasem nominuję ją do tytułu Gry Roku w plebiscycie na Steamie. Edytowane sobota o 11:41 przez DarkStar 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi