KrYcHu_89 2 403 Opublikowano 30 grudnia 2024 Opublikowano 30 grudnia 2024 Po 80h dobiłem do prawdziwego końca tej Warhammerowej epopei. Końcówka może już tak fabularnie nie dowoziła i była dosyć liniona (z pierdyliardem zakończeń, a raczej ich permutacji). Mi wpadł jakiś jak się okazuje secret ending, bardzo ciekawy, dobry, jak na Warhammera dobry, czyli tylko pół świata rozpierdolona . No gra zachwyciła mnie, gdyby, nie to, że to tytuł z 2023, byłby w top3 roku nawet. Fantastyczny RPG. Owlcat wziął Warhammera i rozkurwił, za pierwszym podejściem. Jedyne co bym się mógł przyczepić to, że pod koniec mój statek i każda postać, a szczególnie main byli takimi bogami, że nikt nie mógł im podskoczyć, nawet finalny zły, ale było mi z tym dobrze, wbiłem też maksymalny 55 level gracza, a 13 statku i grałem na normal, więc jak ktoś robi wszystkie questy i bitwy statkami, warto podbić na harda. 9/10. Taki Power Armorek miałem na końcu kozacki <3. ---- Wśród wRPG turówek non-fantasy? RT > Wasteland 3, to na pewno, potem długo długo nic. 3 Cytuj
Sedrak 828 Opublikowano 30 grudnia 2024 Opublikowano 30 grudnia 2024 Trzeba było brać kiedy ostatnio była obniżka ceny, a tak to jak na złość teraz na konsolach nie ma, a na PC jest Cytuj
mugen 1 981 Opublikowano 30 grudnia 2024 Opublikowano 30 grudnia 2024 Jest. https://store.playstation.com/pl-pl/concept/10008102/ 1 Cytuj
Sedrak 828 Opublikowano 31 grudnia 2024 Opublikowano 31 grudnia 2024 9 hours ago, mugen said: Jest. https://store.playstation.com/pl-pl/concept/10008102/ Na XSX nie ma Cytuj
Snake_Plissken 948 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu W dniu 30.12.2024 o 20:40, KrYcHu_89 napisał(a): Po 80h dobiłem do prawdziwego końca tej Warhammerowej epopei. Końcówka może już tak fabularnie nie dowoziła i była dosyć liniona (z pierdyliardem zakończeń, a raczej ich permutacji). Mi wpadł jakiś jak się okazuje secret ending, bardzo ciekawy, dobry, jak na Warhammera dobry, czyli tylko pół świata rozpierdolona . No gra zachwyciła mnie, gdyby, nie to, że to tytuł z 2023, byłby w top3 roku nawet. Fantastyczny RPG. Owlcat wziął Warhammera i rozkurwił, za pierwszym podejściem. Jedyne co bym się mógł przyczepić to, że pod koniec mój statek i każda postać, a szczególnie main byli takimi bogami, że nikt nie mógł im podskoczyć, nawet finalny zły, ale było mi z tym dobrze, wbiłem też maksymalny 55 level gracza, a 13 statku i grałem na normal, więc jak ktoś robi wszystkie questy i bitwy statkami, warto podbić na harda. 9/10. Taki Power Armorek miałem na końcu kozacki <3. ---- Wśród wRPG turówek non-fantasy? RT > Wasteland 3, to na pewno, potem długo długo nic. Dzięki za opinię, ostatnio mam znowu niezłą fazę na uniwersum W40k (dzięki Space Marine 2 xD) i tak się zastanawiałem nad Rogue Trader. Skuszę się w takim razie na najbogatszą edycję Cytuj
AdiCarrion 125 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Jak wygląda sprawa z językiem w grze? 40k ma specyficzną formę narracji wieloma wyrazami o zmienionej wymowie -czy potrzebny jest perfect english, aby nic nie stracić z fabuły? Cytuj
Gregorius 504 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 3 godziny temu, AdiCarrion napisał(a): Jak wygląda sprawa z językiem w grze? 40k ma specyficzną formę narracji wieloma wyrazami o zmienionej wymowie -czy potrzebny jest perfect english, aby nic nie stracić z fabuły? Angielski musi być na ogólnym poziomie co najmniej dobrym bo przed Tobą ściany tekstu do przeczytania oraz, na szczęście, wysłuchania. Nie jest to pitu pitu tylko rozbudowane tektu w stylu klasycznych rpg-ów, ale na spokojnie do ogarnięcia, tym bardziej, że znasz już ten świat. Gra dodatkowo pomaga w wejściu w świat, tłumacząc "na nasz" co ważniejsze terminy z uniwersum (klikasz w odnośniki do specyficznych słów na tekście w oknie dialogowym). Wypowiadam się po około 5h gry, gdzie nie natknąłem się póki co na żadne problemy. Przy okazji pozałem parę nowych słów czy zwrotów co normalne przy tak rozbudowanych tekstach. Śmiało. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi