Skocz do zawartości

Dragon Age: Veilguard

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Ta gra jest jak wielki, dziewięciosezonowy, dobrze zrobiony, oparty na postaciach, warty obejrzenia serial Netflixa. Ma dobre poczucie tempa i pędu. System walki jest naprawdę genialny (dla mnie to połączenie Xenoblade i Hogwarts [Legacy - przyp. red.], co jest geniuszem poziomu giga-brain). Gra wie, kiedy potrzebuje narracyjnego momentu i wie, kiedy pozwolić ci bawić się swoją klasą i wykorzystać niektóre z jej mocniejszych elementów”.

Cytat

Co więcej, dyrektor wydawniczy Larian stwierdził, że Straż Zasłony jest „pierwszym Dragon Age, które naprawdę wie, czym chce być”. Douse podkreśla, że jego ulubioną odsłoną jest Dragon Age: Początek, a Veilguard diametralnie różni się od Początku, ale „przynajmniej jest czymś, czym chce być, a nie mieszanką wszystkiego”.

ok

Cytat

Po średnio udanym Mass Effect: Andromeda i tragedii, jaką było Anthem, BioWare musiało znaleźć sposób na ponowne wkupienie się w łaski graczy. Los chciał, że rola obrońcy honoru studia przypadła Dragon Age: The Veilguard.

:kekw:

Edytowane przez Josh
  • Haha 1
Opublikowano

"Chcieliśmy się wkupić w łaski graczy, więc z dark fantasy zrobiliśmy Fornite, z taktycznego systemu walki tępą rąbankę z nieśmiertelnymi kompanami, a z dojrzałej i poważnej fabuły jakieś pierdoły z kłócącymi się transami przy stole"

Z pewnością fani poprzednich odsłon będą zachwyceni kierunkiem jaki obrał deweloper. Czekamy teraz na jakieś oficjalne wyniki sprzedaży, a później robimy zakłady co się zamknie szybciej: ten temat czy Bioware. 

• Lubię! 2
Opublikowano (edytowane)

„Ta gra jest jak wielki, dziewięciosezonowy, dobrze zrobiony, oparty na postaciach, warty obejrzenia serial Netflixa"

To jest chyba najlepszy wniosek jaki każdy może sobie z tego wyciągnąć - dla ludzi którym się ta gra podoba, "serial Netflixa" jest największym wyznacznikiem jakości jaki przychodzi im do głowy. 

Chociaż to w sumie pewnie tylko takie międzykorporacyjne lizanie się po fjutach z nadzieją na rewanżyk, można jednym postem zapunktować u Bioware, EA i Neflixa.    

Edytowane przez Observer
Opublikowano
1 godzinę temu, Josh napisał(a):

"Chcieliśmy się wkupić w łaski graczy, więc z dark fantasy zrobiliśmy Fornite, z taktycznego systemu walki tępą rąbankę z nieśmiertelnymi kompanami, a z dojrzałej i poważnej fabuły jakieś pierdoły z kłócącymi się transami przy stole"

Z pewnością fani poprzednich odsłon będą zachwyceni kierunkiem jaki obrał deweloper. Czekamy teraz na jakieś oficjalne wyniki sprzedaży, a później robimy zakłady co się zamknie szybciej: ten temat czy Bioware. 

jestem fanem DA od pierwszej częsci no i cholera, przeciez w DA było tyle cringe momentów, że nie przesadzałbym z tą poważną fabułą, zresztą w recenzjach duzo osób mimo wszystko chwali fabułę.

Smieszy też ciągłe wrzucanie tych samych dwóch screenow z woke tekstami. Osobiscie cieszy mnie bardziej akcyjniakowa rozgrywka, stary jestem nie mam czasu by grę przechodzić przez 130h jak to mialo miejsce przy ostatnim BG3. 

Czekam na premiere i sam ocenię, czuje w kosciach, że ten cały bojkot okaże się przesadzony a sama gra okaze się taką lepszą inkwizycją.

Opublikowano
16 minutes ago, oFi said:

Dobrze ze się dowiedział. Niech jeszcze zaimek przedstawi, bo ja wciąż nie jestem pewien tożsamości.

No taka prawda. Wie czym chce być. Chce być queerową opowieścią dla skrajnych lewaków i bojujących zajmkowców (bo zwyczajni geje, lesbijki czy osoby po zmianie płci mają inne problemy, jak wszyscy ludzie tego świata, niż bieganie po ulicach i pokazywanie swoich "preferencji"). Więc powodzenia w szukaniu graczy w tej niszy. Co prawda już inne tytuły zrobiły ten research, ale co tam, niech próbują

Opublikowano
6 godzin temu, szurubur napisał(a):

Smieszy też ciągłe wrzucanie tych samych dwóch screenow z woke tekstami.

To mam dla Ciebie nie lada gratkę - dwie minuty scenki przepraszania po tym jak zmisgenderujesz postać lub użyjesz złych zaimków. Mam nadzieję, że wyłamie się to ze schematu dwóch screenów z woke tekstami :)

:dynia:

• Haha 9
  • WTF 4
  • Smutny 1
Opublikowano

I do kogo takie dialogi są kierowane? Lewaki ze sraczką w mózgu przecież to wiedzą, normalni ludzi złapią się za głowę i będa musieli się przejść po pokoju. Kto kurwa jest targetem tych bezdetów?

• Lubię! 1
Opublikowano
1 minute ago, Rooofie said:

I do kogo takie dialogi są kierowane? Lewaki ze sraczką w mózgu przecież to wiedzą, normalni ludzi złapią się za głowę i będa musieli się przejść po pokoju. Kto kurwa jest targetem tych bezdetów?

IGN, Kotaku i inne takie. Przecież nie gracze, a tym samym udziałowcy

Opublikowano

Ale jaja, nie spodziewałem się, że dożyje czasów gdzie będzie odpierdalana taka chała na scenie gier video .

Jedyny DA to origins który ograłem. Pamiętam że nawet spoko był.

To co zrobili z tą serią to jawny samobój 

Opublikowano

Ale z was płatki śniegu chłopaki z powodu jakieś cutscenki w grze na 100h. Więcej luzu bo zejdziecie z tego świata zanim wyjdzie GTA 6. :) 

• Plusik 2
  • beka z typa 2
  • Minusik 2
Opublikowano
8 godzin temu, Bzduras napisał(a):

To mam dla Ciebie nie lada gratkę - dwie minuty scenki przepraszania po tym jak zmisgenderujesz postać lub użyjesz złych zaimków. Mam nadzieję, że wyłamie się to ze schematu dwóch screenów z woke tekstami :)

:dynia:

obejrzałem i poza trochę takim naiwnym  klimacikiem nic mnie w tej scenie nie rusza, serio jezeli tego typu rzeczy was bolą to strasznie wrażliwi jesteście. 

• Minusik 1
Opublikowano
46 minut temu, szurubur napisał(a):

obejrzałem i poza trochę takim naiwnym  klimacikiem nic mnie w tej scenie nie rusza, serio jezeli tego typu rzeczy was bolą to strasznie wrażliwi jesteście. 

To będziesz się fantastycznie bawił ;)

Wielokrotnie w grach RPG nazywałem kogoś skurwysynem albo gorzej i nie dostawałem kilkuminutowego wykładu że źle zrobiłem ;) DA jednak wyznacza nowe standardy