Skocz do zawartości

Dragon Age: Veilguard

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Figaro napisał(a):

nie wspieram, Bioware jest dla mnie martwy od czasu Andromedy. Ale nie będę dołączał do bezmózgich małpiszonów jadących tę grę z nieprawidłowych powodów. Ale dalej, wklej jeszcze raz zdjęcie reżysera gry, bo to ma taaaakie znaczenie. 

Już chooj w te woke, to jest najmniejszy problem tej gry. Wystarczy poczytać opinie osób które już grały. Ta gra jest skierowana do 10 Latków. Prosta do bólu, z debilnymi dialogami, stylistyka gry mobilnej. Czaicie że są w grze miejsca czasowo niedostępne co informuje nas o tym chmura z kłódka wisząca w powietrzu. No kurwa wczutka na maksa.

obecnie sam początek za mną (ok 2h) i szczerze, żadnych wokeizmów nie było, kobiece postacie na swój sposób atrakcyjne, walka przyjemna mimo iż za dużo skilli nie posiadam, podoba mi się to nowe podejscie do walki. 

Grafika trochę nierówna, czasem naprawdę ładna a czasem bardzo średnia, stylistyka lokacji bardzo w klimacie DA natomiast postacie (szczegolnie varrick) kojarzą mi się z postaciami z the walking dead od telltale i tu już kwestia gustu, natomiast reszta postaci wyglada już w miarę jak postacie z inkwizycji. Obecnie największy zarzut mam do scieżki dzwiękowej gry która jest taka jakaś.... no w ogóle nie spina mi się z tym co widzę na ekranie, rozczarowanie i widac, że chyba wygrało tu nazwisko kompozytora a nie jego umięjętność wpisania się w klimat DA. 

Na tą chwilę mocne 7, zobaczymy jak to będzie gdy trochę fabuła się rozkręci. 

• Plusik 1
6 hours ago, Josh said:

mój brat jest biseksualny, zarówno z nim, jak i z jego facetem fajnie się dogadujemy (nie ruchamy się, ale na pleju czasem pykniemy i piwko też wypijemy), oni sami to zupełnie normalne typki, które raczej stronią od uczestnictwa we wszelakich paradach, nie wywieszają tęczowej flagi za oknem, nie obchodzą miesiąca dumny, bo jak sami mówią "to tylko orientacja, więc z czego tu być dumnym"

Kurwa nawet memiczne "ja znam gejow co nie sa za tym calym lgbt" sie pojawilo xD

ale serio, gra na fragmentach wyglada zenujaco, ale wykorzystywac to do takich wysrywow jadu i anty- monologow to serio trzeba miec jakis problem. trzymajcie sie coponiektorzy.

• Plusik 1
  • Minusik 1
13 godzin temu, Pupcio napisał(a):

Masakra w co teraz gra młodzież

No szybciej idzie ściągnąć grę z torków i odpalić, niż te yebane shadery zainstalowac. Sama gra dokładnie taka jak na tym filmiku - teksty jak dla 10 latków, wszędzie róż z fioletem - taki Saints Row RPG!

W sumie nawet ciosy są podobne - jak np. wrestlingowy wykop potworów. 

17 godzin temu, Mejm napisał(a):

Nie wiem czy jakis swiadomy gracz w ogole kierowal sie kiedykolwiek tamtejszymi ocenami (moze w pierwszym roku dzialalnosci). Jedyne zastosowanie tego portalu to amunicja dla wszelkich CW.

Średnia na meta bardzo przydatna do wyszukiwania dobrych indyczków na deku deals. Wpisujesz określoną liczbę i wyskakują gierki od tej wartości w górę, także ma swoje zastosowanie. Indyków jest po prostu zbyt wiele żeby tracić czas sprawdzając każdy tytuł

• Minusik 1
13 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

To Ty nie mieszkasz czasami w Paryżu? Wyszedłeś kiedyś z piwnicy xD?

Panie ja mieszkam 350 km od Paryża na spokojnej wsi. Ten cały świat to ja tylko w internecie widzę, a czarnego w pracy. Wieś przypominajaca lata 1990 - 2000 w Polsce. Krótki koniki traktorki itp. Życie jak w Madrycie. 

Teraz, Donatello1991 napisał(a):

Panie ja mieszkam 350 km od Paryża na spokojnej wsi. Ten cały świat to ja tylko w internecie widzę, a czarnego w pracy. Wieś przypominajaca lata 1990 - 2000 w Polsce. Krótki koniki traktorki itp. Życie jak w Madrycie. 

A to przepraszam. 

Ale też czuję chuć do Veilguard, podróż w nieznane klimaty, coś nowego. Kusi wejście w przycisk kup teraz, ale chyba poczekam na świąteczne gifty, na pewno ktoś z forum zrobi zrzutę. 

• Plusik 1
4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

A to przepraszam. 

Ale też czuję chuć do Veilguard, podróż w nieznane klimaty, coś nowego. Kusi wejście w przycisk kup teraz, ale chyba poczekam na świąteczne gifty, na pewno ktoś z forum zrobi zrzutę. 

Bierz bo te dwie popierdółki, które ograłeś w tym roku przegrały z potężnym Veilguardem

image.thumb.jpeg.e2d43e59e67f946022d2fa2cc28b7749.jpeg

image.thumb.jpeg.406fa2920363c7dd726e37ced113e53f.jpeg

image.thumb.jpeg.3e9bb82356df5a8c27a19ce082f127ac.jpeg

• Haha 2
  • Minusik 1
12 godzin temu, GearsUp napisał(a):

Bierz bo te dwie popierdółki, które ograłeś w tym roku przegrały z potężnym Veilguardem

image.thumb.jpeg.e2d43e59e67f946022d2fa2cc28b7749.jpeg

image.thumb.jpeg.406fa2920363c7dd726e37ced113e53f.jpeg

image.thumb.jpeg.3e9bb82356df5a8c27a19ce082f127ac.jpeg

No trzeba przyznać, że ta gra jest po prostu sukcesem. Takie liczby kroi mało multiplatform bez opcji multiplayer, które mają jednocześnie premiery na PC/Xbox/PS5 i jeszcze w abo typu EA Play. To co Bioware i EA zrobiło dobrze, to odcięcie się od EA Clienta i natywna wersja na Steam dnia pierwszego, te rzeczy są w sumie nie związane wprost proporcjonalnie z jakością gry, ludzie po prostu uwielbiają kupować gry na Steam... :).

6 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

No trzeba przyznać, że ta gra jest po prostu sukcesem. Takie liczby kroi mało multiplatform bez opcji multiplayer, które mają jednocześnie premiery na PC/Xbox/PS5 i jeszcze w abo typu EA Play. To co Bioware i EA zrobiło dobrze, to odcięcie się od EA Clienta i natywna wersja na Steam dnia pierwszego, te rzeczy są w sumie nie związane wprost proporcjonalnie z jakością gry, ludzie po prostu uwielbiają kupować gry na Steam... :).

Z tym steam coś jest. Wolę Stalkera 2 tam kupić niż się bawić w gp. To samo chyba sobie FM tam kupię.

Poczytałem recenzje graczy na steam odnośnie Veilguard i kurde nie jest źle. Jest dobrze bym powiedział. No bo chyba ponad 10 tys recenzji to nie pracownicy bioware.