Skocz do zawartości

Dragon Age: Veilguard

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, DarkStar napisał(a):

Zastanawiam się czy to troll na potrzeby forum, a normalny bohater też stworzony ;) Jakby nie było, to szkoda grać takim mutantem (chodzi mi o wygląd). Całkiem możliwe, że da się coś fajnego wykrzesać z tej gry, ale stworzenie takiego bohateru dla beki, a potem granie nim na pewno popsuje grę.

Jakby spędził 2h w kreatorze to by nie mógł zwrócić gry więc całkiem mądre posunięcie

Opublikowano
Godzinę temu, Chewie napisał(a):

Jakby spędził 2h w kreatorze to by nie mógł zwrócić gry więc całkiem mądre posunięcie

Jeszcze szybciej byłoby preset wybrać :)

Opublikowano

Wydaje mi się że gierka szybko wyladuje w abonamencie PlayStation. Wiadomo, nie ma jeszcze oficjalnego info o sprzedaży, ale internetowi spekulanci na steam piszą coś około łącznie 700k sprzedanych kopii na wszystkich platformach (na pewno mniej niz 1 mln). Wszystko okaże się po oficjalnych wynikach. Jeżeli to prawda, to jak na tytul aaa za circa 200 mln $ i do tego znana marka na rynku - totalna finansowa porażka. Z jednej strony jestem niezadowolony, bo bardzo lubiłem serię, która zaorali w paskudny sposób. Z drugiej strony jestem zadowolony, bo ta gra jest kolejnym przykładem, że nie należy ideologii woke wciskać na siłę do gier, "edukować" graczy w tym kierunku. Recenzenci branżowi, którzy próbowali w delikatny sposób pokazać, że widzą problem w nowym Dragon Age'u, nie narażając się, przy tym devsom, mówili/pisali, że woke od dawna był w serii. Ja tak nie uważam, a przynajmniej nie na taką skalę. Jedynie mogłeś sobie zrobić postać geja lub lesbijki i poprowadzić romans z npc tej samej płci. I to wszystko. I tyle wystarczy. No szkoda serii. Ale ofiary muszą być...

Opublikowano

To może Ci się źle wydawać. EA ma własny abonament i gierka trafi tam najwcześniej za pół roku (jeśli okaże się megaflopem) albo za rok. Na PS+ i Game Passa wcześniej bym nie liczył.

Opublikowano

Pomijając całe gender sranie to gra i tak jest słaba. Grający masowo wspominają o dialogach pisanych dla 12 latków, wypowiedzi naszej postaci to tylko słodkie pierdzenie, nie ma w niej krzty charakteru. Co z tego, że trafiają się fajnie zaprojektowane mroczne lokacje, jak cały czar pryska gdy tylko jedna z postaci otworzy gębę. Chyba nie o to tutaj chodzi nawet w ACTION rpg. 

Opublikowano

Moim zdaniem już od pierwszej części gra się stacza. W drugiej struktura gry przypomina Technomancera czyli grę o kilkukrotnie mniejszym budżecie, a w wielu aspektach lepszą, trójka po za fabułą to dramat.

Opublikowano

No właśnie ciekawe jest to, że na psn, jest całkiem sporo ocen tej gry i ma ona sumarycznie prawie 5 gwiazdek. Więc, albo mamy tu do czynienia z jawną manipulacją ( jak w przypadku recenzji z serwisów branżowych), albo tym co kupili gra się podoba. I nie przeszkadza im płytki scenariusz, dialogi etc. Coś tu qrwa jest nie tak. Tylko oficjalne wyniki sprzedaży potwierdzą hit, czy kit. Odcięcie się od robienie dlc też daje do myślenia, pamiętając jak wspierana była Inkwizycja.

Opublikowano

O manipulacji to już wiadomo od dawna. Będąc recenzentem trudno obiektywnie ocenić tę grę bo technicznie jest spoko, gameplay też niby trzyma się kupy chociaż wszystko jest nijakie w chuj. Jeśli ludzie dają dodatkowe punkty za dei to tak samo inni mają prawo z tego samego powodu je odjąć. Wolność słowa. 6 to moim zdaniem najbardziej miarodajna ocena tego potworka.

Opublikowano

https://cdaction.pl/publicystyka/dragon-age-the-veilguard-game-director-rezyserka-rozmawiamy-okreslilismy-na-nowo-czym-jest-ta-seria

Cytat

Powiedziałabym, że to lekko surrealistyczne doświadczenie – robić grę po kimś innym. Wszystko zaczęło się 5 lat temu. Najpierw badaliśmy, jakie są możliwości: od stworzenia niewielkich rozmiarów gry po produkcję online. Ale szybko stało się jasne, czego naprawdę chcieli gracze.

No tak chyba nie bardzo...

Cytat

W wirtualnych romansach podoba mi się to, że można się z nimi utożsamiać, że relacje między postaciami są naturalne. To ty musisz dać jakiś znak, zacząć flirtować, żeby bohaterowie to podchwycili. Sami z siebie nie wyjdą przed szereg.

No tak chyba nie bardzo... Fajnie by było jakby towarzysze się zachowywali naturalnie i np. jeżeli komuś się podoba nasz(a) bohater(ka), to by dali jakiś znak, oczywiście w zależności od charakteru danej postaci. Jak w życiu. A tak to są kukłami i obiektami seksualnymi, które możemy uruchomić poprzez wybranie opcji dialogowej z serduszkiem.

Opublikowano
5 godzin temu, genjuro napisał(a):

Więc, albo mamy tu do czynienia z jawną manipulacją ( jak w przypadku recenzji z serwisów branżowych), albo tym co kupili gra się podoba. I nie przeszkadza im płytki scenariusz, dialogi etc. Coś tu qrwa jest nie tak.

U mnie dwie osoby kupiły na premierę i obie są zadowolone.

• Haha 1
  • Smutny 1
Opublikowano
54 minuty temu, Figaro napisał(a):

U mnie dwie osoby kupiły na premierę i obie są zadowolone

Obie jeżdżą multiplą, słuchają disco polo i jedzą parówki z momu? Co to za nowinka, że ludziom bez gustu podobają się chujowe rzeczy?

• Haha 2
Opublikowano

@FigaroTwój ulubiony jutuber wrzucił nowy film

Czyli chyba jednak tak jak mówiłeś go woke go broke. Swoją drogą kiedy ostatnio bioware zrobiło dobrą grę? To już chyba trzeci flop z kolei

Opublikowano
7 minut temu, Chewie napisał(a):

Czyli chyba jednak tak jak mówiłeś go woke go broke. Swoją drogą kiedy ostatnio bioware zrobiło dobrą grę? To już chyba trzeci flop z kolei

Widzę, algorytm YT ciągle mi podsuwa teraz jego filmiki. Widzę że praktycznie codziennie wkleja filmik o DA. Widocznie gra żyje w jego głowie rent free.

Opublikowano

W której minucie pokazuje spadek na steamie z miniaturki? Znaleźć nie mogę.

Ludzie chcą zapomnieć o grze a taki jutuberek będzie ten temat wypierdział co drugi dzień.

Ostatnio też moda na " ja kupiłem, żebyście wy nie musieli " powiedziało milion osób.

Opublikowano
41 minut temu, Figaro napisał(a):

Widzę, algorytm YT ciągle mi podsuwa teraz jego filmiki. Widzę że praktycznie codziennie wkleja filmik o DA. Widocznie gra żyje w jego głowie rent free.

Może okradła go gildia złodziei? A nie, nie mogła, przecież kradzież jest zła i niszczy inne kultury xd

I dziwić się, że dwa tygodnie po premierze gra żyje jedynie w głowach niektórych.

Opublikowano

Najlepiej by było jeszcze w ogóle nie pisać o tej grze w żadnym aspekcie. Tym szybciej odejdzie w zapomnienie. Bo pisanie nawet źle o tym dziwacznym tworze robi niestety jej przysługę. Powinna zostać wymazana z gej(hehe)mingowej mapy świata.