Skocz do zawartości

Dragon Age: Veilguard

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Romanse najgorszy rak wspolczesnych rpgow. Kazda gra musi miec romanse bo kiedys BG2 mial to teraz naturalnie wspanialym pomyslem bedzie seksualizowanie wszystkiego do granic mozliwosci. Najbardziej zenujacy element BG3.

Opublikowano
5 godzin temu, Il Brutto napisał(a):

Romanse najgorszy rak wspolczesnych rpgow. Kazda gra musi miec romanse bo kiedys BG2 mial to teraz naturalnie wspanialym pomyslem bedzie seksualizowanie wszystkiego do granic mozliwosci. Najbardziej zenujacy element BG3.

W3 i Cyber zrobiły to akurat dobrze i lepiej niż BG3, pasowało to też do samych postaci z gry.

BG3 był w tym zbyt nachalny, szczególnie przed patchem, który w akcie pierwszym dosłownie robił z gry biseksualny gangbang przez błedy w skryptach... :). 

W jRPG wiadomo Personki tym żyją, ale w Metaphorze imo fajnie, że z tego zrezygnowali (aczkolwiek pewnie pojawi się w wersji enhanced :D). 

Także to zależy od gry według mnie, niektóry by na braku romansów sporo straciły. 

Opublikowano
Godzinę temu, GSPdibbler napisał(a):

Serio grasz w tego gniota. Jakaś forma masohizmu. 

Nie, podyebane od znajomej z jej influencerskiego bloga na facebooku (stąd taka mizerna jakość tych screenów) ^^
Ale kiedyś zagram, jak już przejdę wszystkie pozostałe części, a ta będzie za max 70zł :sweat:

Opublikowano
4 godziny temu, Josh napisał(a):

"Ja nie wiem czemu ci gracze tak się uwzięli na tę grę, przecież to raptem parę scenek z transem, praktycznie nie ma woke "

A czy te dialogi zaimkowe w ogóle zauważysz nie wybierając trans wyborów?

Opublikowano
33 minuty temu, Figaro napisał(a):

A czy te dialogi zaimkowe w ogóle zauważysz nie wybierając trans wyborów?

Tak, bo dialogi ze screena odnoszą się do NPCa a nie głównej postaci. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Wredny napisał(a):

DAVeilguard1.jpg.4d3697887ebd4a528be0b6536e821456.jpg

DAVeilguard2.thumb.jpg.63e72ea05ce6fbc830c9d05c6e34a4b6.jpg

DAVeilguard3.thumb.jpg.38a7a48c48ef23c0156ba2c6c3348d83.jpg

Tyle milionów, a na korektę poskąpili i takie błędy są w polskiej lokalizacji :reggie:

Ludzie bez kitu tak do siebie mówią w realnym życiu? "Num"? "Przebieglejszu"? O co tu kurwa chodzi xd

Chociaż w sumie ostatnio oglądałem Fallouta, i tam też była postać, która miała dziwne zaimki. Na początku czytam te napisy i myślałem że błędy są, ale po chwili zczailem o co chodzi.

Chociaż na szczęście ta postać była mało znacząca, wrzucona trochę na siłę, i dobrze że zrobili to w ten sposób a nie inny.

Serial swoją drogą polecam, osobiście według mnie lepszy niż TLOU.

Edytowane przez lysyolec
Opublikowano
10 godzin temu, lysyolec napisał(a):

Ludzie bez kitu tak do siebie mówią w realnym życiu? "Num"? "Przebieglejszu"? O co tu kurwa chodzi xd

Nikt tak nie mówi. Jeszcze. :) To są tzw dukaizmy.

https://zaimki.pl/onu

Cytat

Formy te zostały stworzone przez Jacka Dukaja do książki „Perfekcyjna niedoskonałość”. Używają jej tam istoty post-ludzkie (phoebe), które nie mają określonej płci. Od nazwiska autora te formy gramatyczne są nazywane „dukaizmami”.

No i z braku takich form w języku polskim i pewnej potrzeby zostały one inkorporowane do codziennego języka, a przynajmniej widzimy pierwsze próby już od co najmniej kilku lat. Dlatego trafiają się takie formy w co bardziej woke produkcjach. :)

Opublikowano

Może was to śmieszy, ale ja jednak ubolewam, że ta spierdolina dotarła do gier. Nawet remake dead space'a, który niby taki wierny, to jednak w tym temacie pozwolili sobie na radosny futbol i znajdźki są tym obrzygane, a jak ktoś kiedyś wrzucał screeny, to początkowo byłem pewny, że literówki, ale nie ma tak dobrze. To powinno być prawnie zakazane, przecież to się nie nadaje do konsumpcji, nie wiem jak polski tłumacz może się tak poniżyć.

• Plusik 1
Opublikowano
5 minut temu, SlimShady napisał(a):

Może was to śmieszy, ale ja jednak ubolewam, że ta spierdolina dotarła do gier. Nawet remake dead space'a, który niby taki wierny, to jednak w tym temacie pozwolili sobie na radosny futbol i znajdźki są tym obrzygane, a jak ktoś kiedyś wrzucał screeny, to początkowo byłem pewny, że literówki, ale nie ma tak dobrze. To powinno być prawnie zakazane, przecież to się nie nadaje do konsumpcji, nie wiem jak polski tłumacz może się tak poniżyć.

Owszem, było coś, ale też nie wyolbrzymiajmy - jedna, może dwie notatki. Miałem konkretne obawy, po tym, jak Kendra na samym starcie wspomina o swojej dziewczynie i mocno pyskuje Hammondowi (gdzie w oryginale to on ładnie ją do pionu przywoływał), ale całe szczęście to tylko jakieś 0,01% stężenia, które ładnie się rozpuściło w zajebistej reszcie.
Jasne, że w ogóle tego nie powinno być, bo jest to tylko pojebana moda i nic więcej, ale akurat remake Dead Space jest praktycznie pozbawiony tego szajsu, więc nie ma co demonizować.

Opublikowano
3 minuty temu, GSPdibbler napisał(a):

Dokładnie. W Dead Space to nawet nie pamiętam co tam było woke. Ale tutaj to kurwa kabaret. Jak można było tak poniżyć tę piękną serie. Jeszcze te zapewnienia w pierwszych recenzjach że gra dla fanów.

Dla fanów, ale tych innych 😀 

Opublikowano
31 minut temu, Wredny napisał(a):

Jasne, że w ogóle tego nie powinno być, bo jest to tylko pojebana moda i nic więcej, ale akurat remake Dead Space jest praktycznie pozbawiony tego szajsu, więc nie ma co demonizować.

Jest co demonizować. Nie wiem czy zauważyłeś, ale te pojebańce od dłuższego czasu stosowały metodę małych kroczków, które w tym roku zamieniły się już nawet nie w wielkie kroki, ale w całe susy. Daj im palec, a jak tylko poczują się trochę pewniej, to Ci odgryzą całą rękę i dlatego z takich nieśmiałych, praktycznie niezauważalnych motywów jak dwie tęczowe notatki w Dead Space czy jednego niebinarnego stworka w Crash Bandicoot doszliśmy teraz do momentu, że trans uczy nas zaimkologii i każe robić pomki... a niektórzy (nie mówię teraz nawet o tak ciężkich przypadkach jak Figaro, tylko zwykłych graczach) dalej potrafią twierdzić, że "ojojoj, o co ci chodzi, przecież to tylko kilka scenek!". Tak, ignorujmy to dalej, udajmy że takie rzeczy nie mają znaczenia, a za chwilę w co drugiej grze będziemy mieć te kolorowe wymiociny. 

• This 6