Il Brutto 1 624 Opublikowano 14 listopada Opublikowano 14 listopada Romanse najgorszy rak wspolczesnych rpgow. Kazda gra musi miec romanse bo kiedys BG2 mial to teraz naturalnie wspanialym pomyslem bedzie seksualizowanie wszystkiego do granic mozliwosci. Najbardziej zenujacy element BG3. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 14 listopada Opublikowano 14 listopada Dla mnie najbardziej żenujące są sceny seksu w tych rpg. Sceny pozbawione dosłownie wszystkiego, a imitujące bzykano. Masakra. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 291 Opublikowano 14 listopada Opublikowano 14 listopada 5 godzin temu, Il Brutto napisał(a): Romanse najgorszy rak wspolczesnych rpgow. Kazda gra musi miec romanse bo kiedys BG2 mial to teraz naturalnie wspanialym pomyslem bedzie seksualizowanie wszystkiego do granic mozliwosci. Najbardziej zenujacy element BG3. W3 i Cyber zrobiły to akurat dobrze i lepiej niż BG3, pasowało to też do samych postaci z gry. BG3 był w tym zbyt nachalny, szczególnie przed patchem, który w akcie pierwszym dosłownie robił z gry biseksualny gangbang przez błedy w skryptach... :). W jRPG wiadomo Personki tym żyją, ale w Metaphorze imo fajnie, że z tego zrezygnowali (aczkolwiek pewnie pojawi się w wersji enhanced :D). Także to zależy od gry według mnie, niektóry by na braku romansów sporo straciły. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wredny 9 541 Opublikowano wtorek o 15:48 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano wtorek o 15:48 Tyle milionów, a na korektę poskąpili i takie błędy są w polskiej lokalizacji 1 11 1 Cytuj
Josh 4 519 Opublikowano wtorek o 17:20 Opublikowano wtorek o 17:20 "Ja nie wiem czemu ci gracze tak się uwzięli na tę grę, przecież to raptem parę scenek z transem, praktycznie nie ma woke " Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano wtorek o 20:36 Opublikowano wtorek o 20:36 4 godziny temu, Wredny napisał(a): Tyle milionów, a na korektę poskąpili i takie błędy są w polskiej lokalizacji Serio grasz w tego gniota. Jakaś forma masohizmu. Cytuj
Badus 272 Opublikowano wtorek o 21:31 Opublikowano wtorek o 21:31 To wygląda jak jakieś bazarowe tłumaczenie... Cytuj
Wredny 9 541 Opublikowano wtorek o 21:40 Opublikowano wtorek o 21:40 Godzinę temu, GSPdibbler napisał(a): Serio grasz w tego gniota. Jakaś forma masohizmu. Nie, podyebane od znajomej z jej influencerskiego bloga na facebooku (stąd taka mizerna jakość tych screenów) Ale kiedyś zagram, jak już przejdę wszystkie pozostałe części, a ta będzie za max 70zł Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano wtorek o 21:49 Opublikowano wtorek o 21:49 4 godziny temu, Josh napisał(a): "Ja nie wiem czemu ci gracze tak się uwzięli na tę grę, przecież to raptem parę scenek z transem, praktycznie nie ma woke " A czy te dialogi zaimkowe w ogóle zauważysz nie wybierając trans wyborów? Cytuj
Rooofie 156 Opublikowano wtorek o 22:22 Opublikowano wtorek o 22:22 33 minuty temu, Figaro napisał(a): A czy te dialogi zaimkowe w ogóle zauważysz nie wybierając trans wyborów? Tak, bo dialogi ze screena odnoszą się do NPCa a nie głównej postaci. Cytuj
lysyolec 10 Opublikowano wtorek o 22:56 Opublikowano wtorek o 22:56 (edytowane) 7 godzin temu, Wredny napisał(a): Tyle milionów, a na korektę poskąpili i takie błędy są w polskiej lokalizacji Ludzie bez kitu tak do siebie mówią w realnym życiu? "Num"? "Przebieglejszu"? O co tu kurwa chodzi xd Chociaż w sumie ostatnio oglądałem Fallouta, i tam też była postać, która miała dziwne zaimki. Na początku czytam te napisy i myślałem że błędy są, ale po chwili zczailem o co chodzi. Chociaż na szczęście ta postać była mało znacząca, wrzucona trochę na siłę, i dobrze że zrobili to w ten sposób a nie inny. Serial swoją drogą polecam, osobiście według mnie lepszy niż TLOU. Edytowane wtorek o 22:57 przez lysyolec Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano środa o 05:49 Opublikowano środa o 05:49 W dniu 14.11.2024 o 14:09, KrYcHu_89 napisał(a): ale w Metaphorze imo fajnie, że z tego zrezygnowali (aczkolwiek pewnie pojawi się w wersji enhanced :D). z takim bohaterem to jak tam ma być coś 1 Cytuj
DarkStar 83 Opublikowano środa o 09:11 Opublikowano środa o 09:11 10 godzin temu, lysyolec napisał(a): Ludzie bez kitu tak do siebie mówią w realnym życiu? "Num"? "Przebieglejszu"? O co tu kurwa chodzi xd Nikt tak nie mówi. Jeszcze. To są tzw dukaizmy. https://zaimki.pl/onu Cytat Formy te zostały stworzone przez Jacka Dukaja do książki „Perfekcyjna niedoskonałość”. Używają jej tam istoty post-ludzkie (phoebe), które nie mają określonej płci. Od nazwiska autora te formy gramatyczne są nazywane „dukaizmami”. No i z braku takich form w języku polskim i pewnej potrzeby zostały one inkorporowane do codziennego języka, a przynajmniej widzimy pierwsze próby już od co najmniej kilku lat. Dlatego trafiają się takie formy w co bardziej woke produkcjach. Cytuj
Josh 4 519 Opublikowano wczoraj o 09:06 Opublikowano wczoraj o 09:06 https://www.thegamer.com/dragon-age-the-veilguard-dragons-dogma-2-european-launch/ Cytat "Dragon Age: The Veilguard was the seventh-best-selling game across Europe in October," Dring writes. "It's not the biggest launch, however. Compared with other recent RPGs, first-week sales were over 18% lower than Dragon's Dogma 2 and nearly 21% below Final Fantasy 7: Rebirth." Cytuj
czarek250885 318 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu W dniu 19.11.2024 o 16:48, Wredny napisał(a): Tyle milionów, a na korektę poskąpili i takie błędy są w polskiej lokalizacji Oczy bolą, jakby z jakimiś analfabetami się spotkali w tej scenie, chyba że tak miało być? Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Przy takich dialogach to wczutka na maksa. 1 Cytuj
messer88 6 470 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Prawdziwe dark fantasy, nie ma woke, pełno smaczków dla fanów serii DA. Cytuj
Observer 10 406 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu W dniu 19.11.2024 o 16:48, Wredny napisał(a): Czy "garnizonu" to też osoba jak "gubernatoru", bo się zaczynam gubić? Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu I ten zamach na ortografię tylko dlatego, bo w ameryczce chcą, by mówić o nich they Cytuj
Boomcio 4 051 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu A jak będziemu w garnizonu to w kiszku, czy w paszczu? Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Może was to śmieszy, ale ja jednak ubolewam, że ta spierdolina dotarła do gier. Nawet remake dead space'a, który niby taki wierny, to jednak w tym temacie pozwolili sobie na radosny futbol i znajdźki są tym obrzygane, a jak ktoś kiedyś wrzucał screeny, to początkowo byłem pewny, że literówki, ale nie ma tak dobrze. To powinno być prawnie zakazane, przecież to się nie nadaje do konsumpcji, nie wiem jak polski tłumacz może się tak poniżyć. 1 Cytuj
Wredny 9 541 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 5 minut temu, SlimShady napisał(a): Może was to śmieszy, ale ja jednak ubolewam, że ta spierdolina dotarła do gier. Nawet remake dead space'a, który niby taki wierny, to jednak w tym temacie pozwolili sobie na radosny futbol i znajdźki są tym obrzygane, a jak ktoś kiedyś wrzucał screeny, to początkowo byłem pewny, że literówki, ale nie ma tak dobrze. To powinno być prawnie zakazane, przecież to się nie nadaje do konsumpcji, nie wiem jak polski tłumacz może się tak poniżyć. Owszem, było coś, ale też nie wyolbrzymiajmy - jedna, może dwie notatki. Miałem konkretne obawy, po tym, jak Kendra na samym starcie wspomina o swojej dziewczynie i mocno pyskuje Hammondowi (gdzie w oryginale to on ładnie ją do pionu przywoływał), ale całe szczęście to tylko jakieś 0,01% stężenia, które ładnie się rozpuściło w zajebistej reszcie. Jasne, że w ogóle tego nie powinno być, bo jest to tylko pojebana moda i nic więcej, ale akurat remake Dead Space jest praktycznie pozbawiony tego szajsu, więc nie ma co demonizować. Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Dokładnie. W Dead Space to nawet nie pamiętam co tam było woke. Ale tutaj to kurwa kabaret. Jak można było tak poniżyć tę piękną serie. Jeszcze te zapewnienia w pierwszych recenzjach że gra dla fanów. Cytuj
czarek250885 318 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 3 minuty temu, GSPdibbler napisał(a): Dokładnie. W Dead Space to nawet nie pamiętam co tam było woke. Ale tutaj to kurwa kabaret. Jak można było tak poniżyć tę piękną serie. Jeszcze te zapewnienia w pierwszych recenzjach że gra dla fanów. Dla fanów, ale tych innych 😀 Cytuj
Josh 4 519 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 31 minut temu, Wredny napisał(a): Jasne, że w ogóle tego nie powinno być, bo jest to tylko pojebana moda i nic więcej, ale akurat remake Dead Space jest praktycznie pozbawiony tego szajsu, więc nie ma co demonizować. Jest co demonizować. Nie wiem czy zauważyłeś, ale te pojebańce od dłuższego czasu stosowały metodę małych kroczków, które w tym roku zamieniły się już nawet nie w wielkie kroki, ale w całe susy. Daj im palec, a jak tylko poczują się trochę pewniej, to Ci odgryzą całą rękę i dlatego z takich nieśmiałych, praktycznie niezauważalnych motywów jak dwie tęczowe notatki w Dead Space czy jednego niebinarnego stworka w Crash Bandicoot doszliśmy teraz do momentu, że trans uczy nas zaimkologii i każe robić pomki... a niektórzy (nie mówię teraz nawet o tak ciężkich przypadkach jak Figaro, tylko zwykłych graczach) dalej potrafią twierdzić, że "ojojoj, o co ci chodzi, przecież to tylko kilka scenek!". Tak, ignorujmy to dalej, udajmy że takie rzeczy nie mają znaczenia, a za chwilę w co drugiej grze będziemy mieć te kolorowe wymiociny. 6 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi