Skocz do zawartości

Dragon Age: Veilguard

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Bielik napisał(a):

Nikt nie gra mimo obecności w plusie? :( ajaj kolejny fail EA.

Tyle dobrych gier na rynku, po co grać w te złe? Jeszcze w tym tygodniu wyszedł mesjasz jrpg.

Opublikowano

Zachowanie frustrata przesiąkniętego hejtem i brakiem samodzielnego myślenia. Kojarzy się z pewnym użytkownikiem. Który ma najwięcej postów w tym temacie. Prawie dwa razy więcej od osoby na drugim miejscu. 

Zagraj chociaż i oceń. Albo po prostu nie oceniaj.

• Plusik 2
  • beka z typa 1
  • Minusik 4
Opublikowano

Kilka miesięcy od premiery minęło, a ci dalej. Zamiast olać tytuł, który po prostu się nie podoba, piszą wysrywy na 40 stron, bo ratunku woke :dynia: Syndrom sztokholmski czy po prostu degrengolada umysłowa? 

Spoiler

Oby powstało więcej takich produkcji, bo nie będzie o czym pierdolić w internecie.

Opublikowano (edytowane)

Ludzie, którzy nigdy w to nie zagrają i nie wiedzą jaka ta gra jest w rzeczywistości być może niepotrzebnie ją hejtują, marnując przy okazji swój cenny czas. Z kolei ludzie, którzy nigdy w to nie zagrają i nie wiedzą jaka ta gra jest w rzeczywistości być może niepotrzebnie hejtują hejtujących, marnując swój cenny czas. Niech ktoś zatrzyma tę spiralę nienawiści!

spacer.png

Może EA się zlituje i podobnie jak Sony przy Concordzie usunie wszelkie ślady istnienia tej gry? To by było chyba najlepsze rozwiązanie. 

Edytowane przez Josh
Opublikowano
Godzinę temu, Figaro napisał(a):

Zachowanie frustrata przesiąkniętego hejtem i brakiem samodzielnego myślenia. Kojarzy się z pewnym użytkownikiem. Który ma najwięcej postów w tym temacie. Prawie dwa razy więcej od osoby na drugim miejscu. 

Zagraj chociaż i oceń. Albo po prostu nie oceniaj.

Po co, jak jest milion recenzji uzytkowników że to gówno obesrane. 

Opublikowano
5 minut temu, GSPdibbler napisał(a):

Po co, jak jest milion recenzji uzytkowników że to gówno obesrane. 

Nie udawajmy jak wiele recenzji jest napisanych przez jeszcze żałośniejszych Joshów, udających że grali w grę i dających im 1/10 tylko by dokopać łołkowym typom. Gra pewnie jest typowym średniakiem, który podejdzie jakiejś grupie ludzi. Mojej szefowej, która nie była praktycznie dotknięta wieściami z internetu, gra się spodobała i dała 7/10. 

Jest to średniak, nikogo nie obchodził, a dobiliśmy 40 strony. Beka. Niektórzy mają tak smutne życia, że muszą znaleźć coś do gardzenia i jechania.

• Plusik 1
Opublikowano
Teraz, Figaro napisał(a):

Nie udawajmy jak wiele recenzji jest napisanych przez jeszcze żałośniejszych Joshów, udających że grali w grę i dających im 1/10 tylko by dokopać łołkowym typom. Gra pewnie jest typowym średniakiem, który podejdzie jakiejś grupie ludzi. Mojej szefowej, która nie była praktycznie dotknięta wieściami z internetu, gra się spodobała i dała 7/10. 

Jest to średniak, nikogo nie obchodził, a dobiliśmy 40 strony. Beka. Niektórzy mają tak smutne życia, że muszą znaleźć coś do gardzenia i jechania.

Ale zaorajmy to, żeby żadnemu studiu nie przyszło do głowy przekładanie ideologii nad jakością produktu.

• This 1
Opublikowano
3 minuty temu, Figaro napisał(a):

Mojej szefowej, która nie była praktycznie dotknięta wieściami z internetu, gra się spodobała i dała 7/10. 

Tymczasem szefowa Figaro zagrywająca się w hit 7/10:

spacer.png

• Dzięki 1
  • Haha 7
Opublikowano
28 minut temu, Figaro napisał(a):

No ja pierdole, @Figaro w pewnym momencie trzeba sobie zdać sprawę z otaczającej Cię rzeczywistości. 

Gra jest słaba, nie oferuje nic w swoim gatunku, gameplay jest uwłaczający dzisiejszym standardom i męczący, a główny wątek oraz historie kompanów są najzwyczajniej w świecie żenujące. Nie twierdzę, że są jednostki którym to imponuje, ale wszystkie fakty składają się na obraz gówna obesranego, które zostało spisane na straty (mimo olbrzymiego budżetu) nawet przez kolorowego i uśmiechniętego wydawcę. Jest granica pomiędzy wspieraniem ideologii i chęcią powodzenia pewnych idei, a ślepym zacietrzewieniem w oczywiście kiepskie, nieciekawe, wtórne lub zwyczajnie głupie rozwiązanie w świecie gierek. Ja w ciebie wierze @fagaro, jesteś (w miarę) inteligentnym użyszkodnikiem foruma. Stać Cię na więcej.

• Plusik 1
Opublikowano

Też w Ciebie wierzę, Shankor, nawet jeśli nic o Tobie nie wiem. Mylisz mi się z Shago, który jarał się Transformers 2, a to słaby look.
Ale wierzę, że jesteś w stanie zrozumieć, że nie grając w tę grę, opierając się na mediach, które tendencyjnie spojrzą źle na tę grę nieważne jakim jest "mesjaszem", nie możesz pisać takich rzeczy jak "uwłaczający dzisiejszym standardom gameplay". Nie dotknąłeś pada. To niepoważne. Stać Cię na więcej.

To pewnie średnia gierka, jakich wiele na rynku. Ale jakimś cudem zmusiła niezainteresowanego tytułem do poświęcenia życia na wysmażenie 111 postów, najwięcej od kogokolwiek. To imponujący wynik. Gratulacje Bioware. 

Opublikowano

Na moje to problemem tu nie jest wołk czy inna patelnia, tylko sam fakt podchodzenia do tworzenia gry z podstawowym celem - przemycenia swojego światopoglądu. Czy to taki światopogląd czy inny, nie ma znaczenia. Tu nikt nie chciał zrobić dobrej gry, gra jest dodatkiem do wyrażenia siebie. A niestety gry to nie filmy czy muzyka, gry mają jeden podstawowy element, który je wyróżnia od innych mediów - są interaktywne i to właśnie ta interaktywność, czyli skupienie na gameplayu i mechanikach powinna być głównym celem przy ich tworzeniu.

Ale Figaro co by nie mówić, to w ostatnim czasie wiele dużych flopów to niestety gry, których twórcy na każdym kroku podkreślają co chcą przez nie wyrazić i czym te gry dla nich są. Nie w kwestii gameplayu, założeń, mechanik - tylko przekazu. A piszę niestety, bo to twórcy, którzy chcą za wszelką cenę przemycić światopogląd, który akurat Tobie jest bliski. Tylko tak jak pisałem, tu raczej problemem nie jest sam światopogląd (vide BG3) tylko podejście do tworzenia gry i przyświecający temu podstawowy cel.

Opublikowano

@Figaro Wrzuć proszę swoje screeny i odczucia z gry. Bo dużo gadania w tym temacie, a mimo wszystko chyba jeszcze nie grałeś, I TO POMIMO ŻE GRA JEST DOBRA. Daj przykład. Przecież d z i e s i ą t k i much nie mogą się mylić. :trap:

Opublikowano
7 minut temu, Shankor napisał(a):

I TO POMIMO ŻE GRA JEST DOBRA

Nigdzie tak nie pisałem. Nie miałem zamiaru grać w Dragon Age, to bo to ogółem przereklamowana seria oprócz jedynki, ale na złość obcykam jak kupię sobie Plejkę. 

9 minut temu, Shankor napisał(a):

Przecież d z i e s i ą t k i much nie mogą się mylić. :trap:

Okej, dyskurs na poziomie reszty podejrzanych gówno-userów. Do kosza.

Opublikowano
1 godzinę temu, Figaro napisał(a):

To pewnie średnia gierka, jakich wiele na rynku. Ale jakimś cudem zmusiła niezainteresowanego tytułem do poświęcenia życia na wysmażenie 111 postów, najwięcej od kogokolwiek. To imponujący wynik. Gratulacje Bioware. 

Nie umniejszaj sobie, zajmujesz w tym temacie drugie miejsce, a tak samo nie grasz. 

Zrzutekranu2025-03-08010354.png.007263985f20e4eda73c323ed5a0e0b6.png

• Haha 1