Skocz do zawartości

Dragon Age: Veilguard

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież już od dawna wiadomo że recenzenci nie potrafią w gry i trzeba czekać na ocene graczy. Bez woke shit pewnie bym za jakiś czas kupił ale nie chce aby jakikolwiek element tego woke-tardu po latach na półce przypominał mi o tym zepsutym momencie w historii giereczek. Jeszcze pare takich kasztanów i woke zniknie na zawsze a tych mentalnie chorych ludzi uważających się za liczbe mnogą wrzucą do jakiegoś zakładu. Natomiast lekki hype na RPG mi się zrobił i chętnie wrócę pocalakować DD2

• Haha 1
Opublikowano
Spoiler:
Spoiler

nikogo tutaj nie obchodzi opinia tego (pipi)onego patusa chowającego się w rumuńskiej piwnicy

A dlaczego wypowiadasz się za wszystkich?
Może ktoś lubi go posłuchać?
A co to dokument o niekaralności potrzebny żeby móc się wypowiadać o gierkach ?

O to macie Arkadikusa.
  • This 1
Opublikowano (edytowane)

Ciekawa sprawa, to by wiele tłumaczyło z tych pozytywnych recenzji. Niestety minęły czasy kiedy można było wierzyć internetowym recenzentom - teraz wszyscy dostają prezenty od wydawców i są wytresowani, że jak coś skrytykują to kurek zostanie zakręcony. Kiedyś recenzent stał po stronie graczy i bronił ich przed nieuczciwymi wydawcami, a dziś często to recenzent broni biznesu growego przed graczami - u wielu róznych tadków gejmingu można ciągle poczytać jacy to g r a c z e są najgorsi bo nie łykają bez popity wszystkiego co wysrają korporacje.

Wierzyć (z odpowiednim dystansem oczywiście) można tylko niezależnym youtuberom, tych co ich korporacje nazywają grifterami, tych co kupują gry za swoje - niestety ich recenzje ukazują się już po premierze.

Spoiler

No i PSX Extreme można wierzyć co wiadomo od czasu recenzji MGS2, bo na bank za takie coś nikt nie zapłacił :cool2:

Edytowane przez Observer
  • Plusik 2
  • This 1
Opublikowano
37 minut temu, Schranz1985 napisał(a):

A dlaczego wypowiadasz się za wszystkich?
Może ktoś lubi go posłuchać?

Tacy ludzie siedzą na fejsbuku "kiszczak pl i inne takie", a nie na forum poważnego magazynu o giereczkach wideło dla dzieci. Kiszczak i ten drugi do wora, a z worem to już wiadomo co.

• Plusik 1
Opublikowano

Kiszak xddd ja go podziwiam za już prawie półtora roku jebania D4 i cotygodniowego nagrywania filmików jaka ta gra jest zła i nie dobra i nie ma prawa się komukolwiek podobać bo te filmiki mu najwięcej wyświetleń zgarniają xddd

Opublikowano

reakcja resetery, na to, że masz opcję identyfikowania się jako trans, co nie zmienia nic oprócz paru opcji dialogowych:

https://www.resetera.com/threads/dragon-age-the-veilguard-allows-the-player-to-identify-as-transgender-has-special-dialogue-choices-throughout-game-for-it.1021461/

reakcja forumeczka: 

image.png.dcc68138f3e66ba2a24e345e0f383daf.png

• beka z typa 3
Opublikowano

Resetera xddd To to forum, gdzie za pisane pozytywnych opinii o gierkach uznanych tłumnie przez rządzący tym grajdołkiem hivemind za PRAWACKIE MIZOGONISTYCZNE WYSRYWY sypały się bany? No idź tam, dobrze się odnajdziesz.

• Plusik 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Resetera xddd To to forum, gdzie za pisane pozytywnych opinii o gierkach uznanych tłumnie przez rządzący tym grajdołkiem hivemind za PRAWACKIE MIZOGONISTYCZNE WYSRYWY sypały się bany? No idź tam, dobrze się odnajdziesz.

dana "społęczność internetowa" ma prawo mieć jakieś zasady i regulamin, conje? Tak samo oni mają listę zbanowanych recenzentów z podanego powodu. Ty możesz mieć bekę z ich zasad, oni z pewnością są tym przejęci.

ja osobiście uważam, że fajnie, że istnieje taka resetera z pewnymi moralnymi zasadami, bo inaczej już daaaawno zostałaby "przejęta" przez trollujących joshów naszego światka :) a tak mamy nasz "wolnościowy" forumek jak i inne, odmienne środowiska forumkowe z własnymi wartościami. Które nasz intelektualny forumek wyśmieje, ale again, z pewnością tamci nie mogą przez to spać.

Opublikowano
30 minut temu, Figaro napisał(a):

reakcja resetery, na to, że masz opcję identyfikowania się jako trans, co nie zmienia nic oprócz paru opcji dialogowych:

https://www.resetera.com/threads/dragon-age-the-veilguard-allows-the-player-to-identify-as-transgender-has-special-dialogue-choices-throughout-game-for-it.1021461/

reakcja forumeczka: 

image.png.dcc68138f3e66ba2a24e345e0f383daf.png

Japierdole, jak dobrze że się nie zapuszczam w te strony internetu.

Recenzje od dawna gówno znaczą, zobaczymy jaka będzie średnia ocen GRACZY

Opublikowano
Teraz, Chewie napisał(a):

Recenzje od dawna gówno znaczą, zobaczymy jaka będzie średnia ocen GRACZY

a jednak, gdyby recki nie były tak przychylne, to byś teraz tego nie pierdolił. Nie byłoby żadnego "poczekajmy na opinię graczy", tylko latałbyś z cieczką "go woke, go broke" itd.

• beka z typa 1
Opublikowano
38 minut temu, Figaro napisał(a):

Fajnie, ale jest już temat na takie linki:

Opublikowano
16 minut temu, Figaro napisał(a):

dana "społęczność internetowa" ma prawo mieć jakieś zasady i regulamin, conje?

ja osobiście uważam, że fajnie, że istnieje taka resetera z pewnymi moralnymi zasadami

"Zgadzasz się z nami, a jeżeli masz inne zdanie i się nie dopasujesz, to cię banujemy"

Właśnie tak wygląda ta wasza lewacka moralność oraz wolność słowa

• Lubię! 1
Opublikowano
9 minut temu, Josh napisał(a):

"Zgadzasz się z nami, a jeżeli masz inne zdanie i się nie dopasujesz, to cię banujemy"

Właśnie tak wygląda ta wasza lewacka moralność oraz wolność słowa

może ta analogia Cie przekona - nie jesteś zapewne za otwartymi granicami do Polski, boisz się tych wszystkich okropnych muzułmaninów z ich okropnymi poglądami. Tak samo resetera nie chce Joshów z ich memami, które już dawno przekroczyły granice nienawiści wobec innych ras. 
więc czy uważasz Twój kraj za ograniczający wolność słowa? :)

wybacz Josh, ale dla cywilizowanych społeczności jesteś muzułmaninem LMAO

• beka z typa 1
Opublikowano

image.thumb.png.89e2b564663007b340f73567ea1e3713.png:vegeta_smile:

4 godziny temu, Bzduras napisał(a):

Tu z kolei mniej negatywna recenzja:

Morti o tyle dobry, że nakurwia w te gierki jak zły i dopóki nie zrobi 100% to nie wrzuca recenzji.

Sam już nie wiem, czy ten typ jest wiarygodny i on ogrywa te gry sam, czy to tylko pod kanał, bo coś za szybko robi te 100%, Refantazio 200h i DA 100h, to kiedy śpi (nawet zakładając, że to jego jedyne zajęcie) xD? Niemniej jednak lubię typa i jestem zaskoczony tym co gadał o tej grze, bo on raczej lubi turowe cRPG, a tutaj zachowuje się, jakby dostał prezent od Bioware, bo zmienili DA w grę akcji, dziwne w chooj. 

Opublikowano

Typ wrzucił recenzje po 100% Starfielda przed premierą, więc widać że układzik z wydawcami jest ładny że tyle wcześniej to dostaje że zdąży taką grę na 100% przejść i jeszcze napisać, nagrać i zmontować recenzje trwającą 52 minuty (samo to to kilka dni roboty). Oczywiście recenzja pozytywna, żeby przy następnej grze wydawca znowu odpowiednio wcześniej kodzik podrzucił.

Opublikowano

Oczywiście, że układzik, przecież gierka od Xboxa nie ma prawa komuś się podobać. Ja jebię xd

6 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Sam już nie wiem, czy ten typ jest wiarygodny i on ogrywa te gry sam, czy to tylko pod kanał, bo coś za szybko robi te 100%, Refantazio 200h i DA 100h, to kiedy śpi (nawet zakładając, że to jego jedyne zajęcie) xD?

Czasami sam się zastanawiam xD Nie wiem, czy ogrywa sam bo ciężko mu patrzeć na ręce, ale profil na Steamku ma dostępny i nigdy nie zauważyłem, by przewijała się u niego jakaś ekipa ludzi (jak to było ze śp. The Completionist). Zawieszam wiarę i wybieram opcję "siedzi po nocach i gra w gierki, bo nie musi robić w życiu niczego innego".

• Plusik 1
Opublikowano
14 godzin temu, Daffy napisał(a):

da-veilguard-they-are-aiming-for-dustborn-levels-of-cringe-v0-rttqipz8tixd1.webp

da-veilguard-they-are-aiming-for-dustborn-levels-of-cringe-v0-hh9vl4s5tixd1.webp

mnie takie sporadyczne woke wrzutki nie bolą za bardzo, ale to po prostu jest krindżuwa w chuj. aż mi się przypomniał dokument netflixa o gierkach, gdzie jakiś ziomek opowiadał o swojej przygodzie w gamedevie, po czym kolejne zdanie zaczął od "jestem czarnym gejem". Czasami jest to tak źle i na siłę wrzucone, że nie da się tego nie wyśmiać 

Opublikowano
8 godzin temu, Figaro napisał(a):

może ta analogia Cie przekona - nie jesteś zapewne za otwartymi granicami do Polski, boisz się tych wszystkich okropnych muzułmaninów z ich okropnymi poglądami. Tak samo resetera nie chce Joshów z ich memami, które już dawno przekroczyły granice nienawiści wobec innych ras. 
więc czy uważasz Twój kraj za ograniczający wolność słowa? :)

wybacz Josh, ale dla cywilizowanych społeczności jesteś muzułmaninem LMAO

Ciężko mówić o ucywilizowaniu w kontekście furrasów oraz osób, które wierzą, że terapia hormonalna i przyklejenie sobie cycków zmieni ich w kobietę. Ale to już tak swoją drogą.

Generalnie nie bywam na tym Twoim forum, znam je głównie z memów i śmieszkowego tematu na FPE, ale u Was ponoć można wyłapać bana nie tylko za hejt, ale za cokolwiek niezgodnego z Waszymi wartościami, np przesadne chwalenie gier pozbawionych elementów DEI. Idąc tym tropem już dawno powinieneś polecieć z tego forum, bo też odstajesz od reszty towarzystwa, ale jakoś każdy toleruje Twoje poglądy i w najgorszym wypadku zostajesz zasypany klaunami albo minusami. Na tym polega wolność słowa, że nie musisz się bać mówić tego co myślisz, bo może Ci za to grozić wykluczenie. Wy to tam raczej stanowicie jakąś sektę niż grupę cywilizowanych ludzi. 

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • This 1