KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 Day1, cudowna niespodzianka od Sony! Inflacja 80%, a Wy dalej twierdzicie, że 400 zł to dużo za rimejk xDD . 1 1 Cytuj
tjery 1 237 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 Ta nowa Ellie niby bardziej next gen, ale człowiek jednak ma sentyment do oldgenowej. 1 Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 Niech jeszcze z Joela zrobią meksykanina, żeby bardziej do serialu pasował. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 Teraz, tjery napisał: Ta nowa Ellie niby bardziej next gen, ale człowiek jednak ma sentyment do oldgenowej. Szkoda, że nie pokazali gameplay'u. Wszak premiera za 2.5 miecha już. Zmiany w grafice i gameplayu będą bardzo widoczne, cutsceny w Tlou1 były prerenderowane, dlatego dobrze to wyglada po 9 latach. Gorzej z całą resztą. Przed Tlou2 gralem w jedynkę i różnica jest kolosalna, już dawno miałem przeczucie, że jedyneczka jest krojona na nowym silniczku. Super!!! Cytuj
Qbon 343 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 10 minut temu, tjery napisał: Na konsolach może i tak. Poza tym, Jakim pisał o progresie, a to tylko ładniejsza siostra HZD, nic więcej. No właśnie dużo więcej, gra jest o wiele ładniejsza od ZD na każdym polu, wystarczy zagrać lub nawet obczaić analizy i nie pisze tylko o konsolach ale ogólnie. Jeśli chodzi o PC to równać się z FW na PS5 może jedynie Cyberpunk i Rdr2. Jak kiedyś wyjdzie na PC to dołączy do tego grona i na tej platformie. Ale nie ma co tutaj się rozpisywac, bo temat nie o tym. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 Dupy nie urwało, ale tak jak wcześniej: -Jedynka ma tylko 9 lat i do dzisiaj wygląda bardzo dobrze -Cutscenki myślałem, że są dosłownie wycięte z PS3, z tylko podmianą mord z tlou2, ale widocznie tamte były prerenderowane, a tutaj na silniku. Mimo wszystko, jeśli tak jak mówili, sztosiarski gameplay, A.I, w tym gunplay jest wzięty z dwójki, to właśnie tutaj będą największe czary, a różnica na plus będzie wielka, ale jeszcze raz, graficznie śmierdzi crossem(powinno wyjść na PS4 tak jak RE4), początkowo to chyba robili nawet inni ludzie i developer, a ND to od nich przejęło. Ogólnie spodziewałem się czegoś takiego, ale myślałem bardziej o pakiecie typu tlous remake, tlou2 w wersji goty, no i wtedy ta pełna cena byłaby usprawiedliwiona, a tutaj będzie golenie na 3 razy: -2022 remake -2023 multi -2034 directors cut dwójki z dodatkiem z abby jak schodzi z masy Remake to stara gra robiona od nowa, ale trend jeszcze na PS4 był taki, że takie rzeczy chodziły w naprawdę fajnych cenach premierowych, ale widzę, że dobrze już było. Parę rzeczy mnie ciekawi jak choćby pamiętny prolog jedynki i moment, w którym Spoiler Joel dostał serię po plecach/brzuchu i jakoś to uniósł bez problemu Pytanie, czy będę pewne mniej wiarygodne fragmenty chcieli poprawić, chociaż za pierwszym razem nie zwróciłem na to uwagi. Albo czy będą chcieli maczać palce w zakończeniu, ewentualnie dać opcję wyboru. Także tak, mamy do czynienia z najbardziej niepotrzebnym rimejkiem w historii, za nim tuż, tuż, jest Dead Space, ale jakiś sens w tym jest, patrząc na serial, ich ekspansje na blacharzy, ale jednak dużo bardziej ucieszyłby mnie prolog z braćmi. Może kiedyś... Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 9 czerwca 2022 Opublikowano 9 czerwca 2022 Jedynka może być teraz lepiej powiązana z dwójką, lekarz z jedynki nie przypominał ojca Abby, w jedynce prawdopodobnie nawet i ona zostanie chwilę pokazana w cut-scence. Jeżeli nie dodadzą nowych scen, to sama grafika, aktualizacja systemu walki zasługuje na max. 150 zł na premierę. Albo miłą zniżkę dla posiadaczy wersji remaster. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 9 czerwca 2022 Autor Opublikowano 9 czerwca 2022 Jak ktoś by chciał się z frajerzyć to wersja za 100$ XD(kurwa kisne) jest tylko US only Cytuj
vip77 237 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 Już out of stock, zeszła jak ciepłe bułeczki. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 Jestem ciekaw czy gameplay faktycznie będzie się czymś różnić, pewnie nie.Szkoda pełnej ceny, no ale to tlou i będzie męczyć portfel przed premierą Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 10 godzin temu, Figuś napisał: wiesz że nie pamiętam, mapki chyba były za free, bronie były płatne jak chciałbyś je do swojego ekwipunku wstawić bo były do użytku za free ale tylko w predefiniowanych loadoutach, i pełno jakiegoś syfu do customizacji postaci było płatne Widzę, że właśnie jakaś drobnica do multi jest na store. No w każdym razie była jakaś wartość dodana tego remastera, bo jakby kupić wtedy podstawkę na PS3 + te dodatki to wyszłoby na jedno. U nas chyba też wtedy było to po 2 bomby, czyli taniej niż większość premier. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 10 czerwca 2022 Autor Opublikowano 10 czerwca 2022 2 minuty temu, Chmielinski napisał: Widzę, że właśnie jakaś drobnica do multi jest na store. No w każdym razie była jakaś wartość dodana tego remastera, bo jakby kupić wtedy podstawkę na PS3 + te dodatki to wyszłoby na jedno. U nas chyba też wtedy było to po 2 bomby, czyli taniej niż większość premier. ta z wysyłką wyszło mnie 204zł w ultimie 1 Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 Drobnica która powoduje psucie balansu w grze multi Więc bardzo miło ze strony naughty dog że w remasterze gry z ps3 za pełną cenę nie mogli wrzucić tego już wrzucić na płytkę Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 350zł za tę samą grę, jeno z poprawioną grafiką xD ND może sobie przybić piątkę z Rockstarem w kwestii dymania graczy. 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 58 minut temu, Moldar napisał: Jestem ciekaw czy gameplay faktycznie będzie się czymś różnić, pewnie nie. Wg tego co mówił walka i AI zostało zmienione. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 10 czerwca 2022 Autor Opublikowano 10 czerwca 2022 no nie tylko grafa, ale i tak to nie broni tej ceny XD i te dodatki w postaci przyspieszaczy do preorderów XD Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 Kto kupi za pełną cene to jego wybór. Poczekasz kilka miechów i spokojnie pól ceny będzie. Cytuj
mario10 530 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 Nie spodziewałem się niczego innego jak pełnej ceny no ale ta gra to jedna z gier życia, więc jest dylemat, ale kupka wstydu też woła Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 Mnie tylko ciekawi jedno, czy będą jakieś zmiany fabularne. Bo jak maja wpierdolic do gry nawet w scenki babę w ciąży czy inne abby to ja zostaje przy remasterku. Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 Zapominacie że teraz nowy standard cenowy to 3 i pół bomby więc 3 bomby to TANIOSZKA 1 minutę temu, messer88 napisał: Mnie tylko ciekawi jedno, czy będą jakieś zmiany fabularne. Bo jak maja wpierdolic do gry nawet w scenki babę w ciąży czy inne abby to ja zostaje przy remasterku. No ten trailer wskazuje raczej że wszystko będzie 1:1 ja jestem bardziej ciekawy czy jakoś zmienią miejscówki żeby było fajniejsze skradanko Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 Zmian fabularnych raczej nie będzie, bo voice actorzy Ellie i Joela nie nagrywali scenek od nowa tylko wszystko było bazowane na już dostępnych nagraniach/animacjach. Cytuj
Czoperrr 5 134 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 Wirtualne palety nigdy wcześniej nie wyglądały tak dobrze Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 A tego też bym nie chciał, tzn zależy jakie zmiany jakieś drobne ok, ale większe lokacje jak z 2 niekoniecznie. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 10 czerwca 2022 Opublikowano 10 czerwca 2022 Jak dadzą umiejętności i gameplay z TLOU2 to będą musieli wprowadzić jakieś zmiany w konstrukcji poziomów żeby można było w paru miejscach poskakać czy poczołgać się. Tak samo jeśli dodadzą uniki to przeciwnicy też muszą zostać dopakowani. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi