Bigby 4 742 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Coś w nich pewnie zmienią w ramach poprawienia eksploracji - może będzie mniej niewidzialnych ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 No ale Joel to taki czołg a nie jak ellie zwinna małpa nie wiem czy takie same wygibasy jak w dwójce byłyby spoko. Sprawdzi się za 10 lat jak będzie za darmo co z tym zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Senior member przypomniał mi ze sony startuje z abo gdzie będa dawać starocie. Do konca generacji na pewno to tam wpadnie wiec tak będzie najrozsądniej sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 No to wygląda jak kolejny remaster remastera, poziom remaków Capcomu to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 5 minut temu, Czoperrr napisał: No to wygląda jak kolejny remaster remastera, poziom remaków Capcomu to to nie jest Nie no , bez przesady, co innego remake gierki ze statyczną kamerą z 98 roku, co innego otwarty świat z 2013 roku. IMO wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Więcej roboty w swój projekt włożyli chyba typki od tego darmowego remastera RE4 na PC xd Kupi się kiedyś na pieca, ale więcej jak te mityczne pięć dych nie dam. Główna siła napędowa TLoU to był scenariusz, a ten znam na pamięć, więc nie widzę sensu brania od razu i za pełną cenę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Gdy na pierwszy rzut oka nie widać, która wersja jest nowa a która stara to jasny znak, że ten projekt jest niepotrzebny. Tutaj chodzi tylko o to by zamknąć japy malkontentom i pojechać na nostalgii dostarczając to czego zabrakło w TLOU2 (czyli Joel + Ellie). Kupi się na pewno, ale jak będzie w cenie ok 50zł i to max. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Żeby to był przeskok jak między RE2 a RE2 Remake to trzeba różnicy 3 generacji konsol a nawet wtedy nie było by takiego szoku bo między postacią zbudowaną z 200 polygonów a 20k będzie większy skok niż między 20k a 2mln. A remake wygląda bardzo dobrze, jest to praktycznie poziom TLOU2 więc sam top graficzny (PS4 Pro ). Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Nie żebym bronił ceny, ale mam wrażenie, że jak pokażą normalny gameplay i porównamy to wtedy z tym co było na PS3/PS4 różnica będzie większa, skoro dodatkowo obiecują nowe AI, animacje, usprawnioną walkę, sterowanie itp. Pre-rendery z oryginalnej wersji jakoś się jeszcze trzymają obok cutscenek w czasie rzeczywistym z remake'u, ale oprawa w samej rozgrywce? Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Skoro jest to poziom TLOU2to czemu tylko na PS5? Marketing i przynęta na zakup nowej konsoli? Na tych filmach nie widzę dużej różnicy, może gameplay wypada lepiej. Ale żeby płacić za to 339 zł - 389 zł w cyfrze to już sroga przesada! Jeszcze bez trybu multi, który ma zostać przeniesiony do nowej pełnopłatnej gry... Cytat z PPE: Cytat Sony podkreśla, że pozycja została przygotowana „na nowo przy użyciu zaawansowanego technologicznie silnika Naughty Dog na PS5 z bardziej szczegółową grafiką”. Tytuł zaoferuje pełną integrację z kontrolerem DualSense. Deweloperzy zadbali o „gruntownie odnowioną wersję”, obiecując wiernie odtworzoną grę, która zaoferuje odbiorcom unowocześnioną mechanikę rozgrywki, ulepszony system sterowania i rozszerzone opcje dostępności. Jak nic pachnie mi to uczeniem maszynowym jak w przypadku najnowszej kolekcji remasterów GTA. Remake takiej Mafii opierał się na tej samej fabule ale pewne rzeczy były inaczej zrobione i to faktycznie był remake. Tutaj wygląda mi to na wersję remastered wersji remastered. Bardzo słabo to wygląda ale faktycznie może gameplay zrobi robotę. Zagram jak dodadzą do PS+ albo jakiejś opcji w abonamencie. Ewentualnie jak wyjdzie nowa wersja konsoli (slim albo pro) to mogę kupić w jakimś zestawie z grami. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 20 minut temu, smoo napisał: Gdy na pierwszy rzut oka nie widać, która wersja jest nowa a która stara to jasny znak, że ten projekt jest niepotrzebny. Tutaj chodzi tylko o to by zamknąć japy malkontentom i pojechać na nostalgii dostarczając to czego zabrakło w TLOU2 (czyli Joel + Ellie). Kupi się na pewno, ale jak będzie w cenie ok 50zł i to max. Ja myślę, że tu chodzi o serial który bedzie na HBO. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 27 minutes ago, tjery said: Nie no , bez przesady, co innego remake gierki ze statyczną kamerą z 98 roku, co innego otwarty świat z 2013 roku. IMO wygląda bardzo dobrze. Mówię to na podstawie zobaczenia porównania z postu powyżej. Nawet nie zmienili ujęć w filmikach. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 1 minutę temu, Elitesse napisał: Jak nic pachnie mi to uczeniem maszynowym jak w przypadku najnowszej kolekcji remasterów GTA. Co? Jakie uczenie maszynowe? Przecież nawet tekstury są miejscami inne. Mieli bazę assetów z TLOU2, użyli wersji bardziej szczegółowych z lepszymi teksturami, tam gdzie geometria nadal wyglądała ok podmienili materiały + dorzucili na wierzch jakąś roślinność, jak model prezentował się słabo to został zastąpiony nowym (lub zmodyfikowanym z TLOU2, zobacz np. drzewka w 1:55, uczenie maszynowe nie wymodeluje ci nowych drzew i tekstur), wszystkie cutscenki zostały te same tylko są z nowymi modelami (mówili że nie nagrywali od nowa dialogów). Szykuje się normalny remake na poziomie np. MediEvil różnica jest taka że między oryginałem a Remakiem minęło niecałe 10 lat a nie 20 i dla tego nie ma takiego przeskoku, ale nadal to jest bardzo wysoki poziom oprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Jestem ciekaw jak szybko pojawi się wersja na PC. Neil mówił "shortly after", ale u nich to może być nawet 6 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Pewnie początek przyszłego roku bo na końcówkę tego Spidera MM zapowiedzieli, a jeszcze Uncharted LoT na PC muszą wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Pewnie tak. Szkoda. Na PC byłoby od razu za 200 zł w CDKeys. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 10 czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 O jezu mody na PC i Joel popierdalający z małą Abby, Kratos z Rudym, CJ z Big Smoke itp XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 I Thomas the Tank jako clicker. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Historie Ellie i Joela juz znam z PS3 i PS4 więc olewam ten Remake. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 723 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 TLoU leży ciągle w mojej kupce wstydu Prędzej czy później nadrobi się zaległości, ale na pewno nie za 350 złotych. Prędzej ogram wersję remastered, która wyszła na PS4, w sklepach można dostać za około 40 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 10 czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 3 godziny temu, łom napisał: Na samym końcu też mówi o tym swoim nowym projekcie i pewnie w żarcie powiedział że nic o nim nie wspomni teraz, ale zostawi to sobie na kolejny SGF, przy okazji wbijając szpilkę mówiąc - chyba że ktoś z sony chce leaknąć to mogą pogadać teraz, w sumie mu się nie dziwie drugi raz z rzędu mu coś wypłynęło przed pokazem jakimś. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 2 godziny temu, smoo napisał: Gdy na pierwszy rzut oka nie widać, która wersja jest nowa a która stara to jasny znak, że ten projekt jest niepotrzebny. Tutaj chodzi tylko o to by zamknąć japy malkontentom i pojechać na nostalgii dostarczając to czego zabrakło w TLOU2 (czyli Joel + Ellie). Kupi się na pewno, ale jak będzie w cenie ok 50zł i to max. Heh, na YT różnice widać gołym okiem i to znaczna, co oznacza że na żywo gra będzie robić jeszce większe wrażenie w porównaniu z remasterem. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 6 minut temu, Figuś napisał: Na samym końcu też mówi o tym swoim nowym projekcie i pewnie w żarcie powiedział że nic o nim nie wspomni teraz, ale zostawi to sobie na kolejny SGF, przy okazji wbijając szpilkę mówiąc - chyba że ktoś z sony chce leaknąć to mogą pogadać teraz, w sumie mu się nie dziwie drugi raz z rzędu mu coś wypłynęło przed pokazem jakimś. No z tego wywiadu było widać mocne niezadowolenie z powodu przecieku tym bardziej że to miała być bomba na koniec głównego show, tak samo jak twist fabularny z TLOU2 też mu popsuł humor. A kolejny projekt to pieśń przyszłości (nie spodziewam się premiery przed 2024), prędzej Cory Balrog ujawni nowy projekt nad którym pracuje od 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 536 Opublikowano 10 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 czerwca 2022 Jestem przekonany, że pod względem sprzedaży ten rimejk rozejdzie się w grubych milionach. Świetny tytuł, ale wersja na PS4 Pro wygląda wciąż na tyle dobrze, że spokojnie można było wrzucić kombo 4k + 60 k/s + usprawnienia graficzne i wstydu by nie było - szczególnie jakby byłaby to darmowa aktualizacja, albo bonus do, ja wiem, TLoU Part II Wersja Reżyserska, którą być może za jakiś czas zaproponują. Niemniej wiadomo - hajsy A te z całą pewnością się zgodzą. Przy rimejku Demon's Souls widać było olbrzymią przepaść. O drugim Residencie nawet nie wspominam nawet. Ale w tym przypadku Inaczej, TLoU Part II prezentuje się kapitalnie, więc i tu będzie podobnie (stawiam, że lepiej). Chodzi o to, że rimejk raptem kilkuletnich gier, które dodatkowo miały już ulepszoną wersję, to Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi