Skocz do zawartości

The Last of Us Part I

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Wredny napisał:

No w oryginale była nawet ruchable, a na tym drugim zdjęciu to taka Krysia spod monopolowego :reggie:

Dokładnie o tobie sobie pomyślałem, bo pamiętam jak smaliłeś do niej cholewki, a teraz jak widać, już nie jesteś taki hop do przodu.

• Haha 3
Opublikowano
4 godziny temu, Bigby napisał:

Rozdmuchany ten hejt na dwójkę. Jedna z najbardziej imponujących gier ostatniej dekady.

Pewniakiem.Dla mnie cała ta wendetta pokazująca dwa oblicza tej samej histori była czyms wspanialym nawet mimo początkowej antypatii do abby. 

• Plusik 1
Opublikowano
7 godzin temu, Wredny napisał:

No w oryginale była nawet ruchable, a na tym drugim zdjęciu to taka Krysia spod monopolowego :reggie:

No jakby te 9 lat pomiędzy oryginałem, a remakiem dodali do wyglądu bohaterów.

Opublikowano

Tess w końcu wygląda tak jak powinna od samego początku - jak styrana, zaprawiona przez świat post-apo około 40 latka.

A nie jakaś "ruchable" modelka. :gayos:

Opublikowano
11 minut temu, Bigby napisał:

Tess w końcu wygląda tak jak powinna od samego początku - jak styrana, zaprawiona przez świat post-apo około 40 latka.

A nie jakaś "ruchable" modelka. :gayos:

Raczej chyba nikt nie narzekał na to w oryginale.

Opublikowano

Co ja czytam? TLoU zbyt "kolorowe i Unchartedowe"?
Jasne, że graficznie było bardzo ładne, ale koło wesołości przygód Nathana Drake'a to nawet nie stało.
Paleta barw stonowana, dominują brązy, zgniłe zielenie i odcienie szarości - normalne post-apo, nie żaden odmieniec :dunno:

Opublikowano

Ja np. nie rozumiem tego obecnego trendu remasterowania i remake'owania wszystkiego. Jeszcze jestem w stanie zrozumieć jak się odnawia grę sprzed wielu lat (Medievil chociażby lub trylogia Resident Evil), którym takie unowocześnienie naprawdę pomaga i nowi gracze mogą sobie swobodnie pograć, ale nie The Last of Us. Sam przeszedłem tylko pierwszą część, mam w planach przejście drugiej. Grałem w "jedynkę" już w zremasterowanej wersji na PS4 i tam grafika nie była jakaś paskudna, wręcz przeciwnie mi się podobała. I czy to sens jest płacić 200 złotych za trochę ładniejszą grafikę - moim zdaniem nie. Tym bardziej za grę, która już znasz. Ja jako fan jakiejś serii wolę jak wychodzi następna część a nie to samo co już znam tylko że ładniejsze + oczywiście za pełną cenę. I to nawet nie chodzi o pieniądze, że coś jest drogie - tylko o sens wydawania jako takiego, czy jest to warte wydawania pieniędzy. A TLoU to fajna gra, mi się podobała ale o wiele chętniej sprawdzę drugą część niż zagram kolejny raz w jedynkę.

Opublikowano

Wszyscy wiemy po co powstaje chociaż nikt tego nie chce. Dla mnie to rimejk residenta 4 jest ledwo do przełknięcia a Ci tu dead spejsy i tlou rimejkują xD  niedługo anulują gta 6 bo łatwiej będzie zrobić gta 5 remake :sonkassie:

Opublikowano
19 minut temu, KJL napisał:

I czy to sens jest płacić 200 złotych za trochę ładniejszą grafikę - moim zdaniem nie.

200 zł? :dynia: 339 kosztuje remake.