ASX 14 595 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Czyli jak Sony jest pazerne względem pecetówcow to się cieszysz. Ale jak jest pazerne względem posiadaczy PS5 to, jak sam przyznajesz, już jednak kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 (edytowane) Pozostaje mi tylko przytaknąć jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy wysoką ceną na premierę a wysoką ceną gry po paru latach. Parę miesięcy temu chciałem kupić na szybko injustice 2, wersja z dodatkami kosztowała w ps store ponad 250 zł, 5-letnia gra. Gdy chciałem 2 lata temu kupić Nier Automata to miałem do wyboru ps store za 259 zł albo pudełko za 100 zł. Nie jest to poziom nintendo sklepu ale nadal jest dużo kontrowersyjnych zamrożeń cen. Z tego co widzę to gry Sony na PC normalnie tanieją z czasem. Edytowane 21 Lipca 2022 przez Rtooj Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Przecież Sony to tego remasterka da w plusie któregoś dnia. Wykupi się dostęp na miesiąc za kilkanaście złotych, zainstaluje, skończy ponownie te fajną przygodę i środkowy palec dla ND za skok na kasę. Mam wersję PS3 i PS4, tej na PS5 nie muszę. Why? Po co? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Oczywiście że widzę różnicę i bardzo dobrze, bo świadczy to o tym że nie jesteś całkowitym betonem i jednak widzisz ich pazerność. Całkowity beton odpowiedziałby, coś w stylu że "Cieszę się że Sony wydaje remake 9-letniej gry, z wyciętym multi i bez zmian gameplayowych za 350 zł, bo dzięki temu będą mieli więcej siana na nowe produkcje" a na końcu dodałby coś w stylu, że za jakość się płaci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 3 minuty temu, ASX napisał: Oczywiście że widzę różnicę i bardzo dobrze, bo świadczy to o tym że nie jesteś całkowitym betonem i jednak widzisz ich pazerność. Zabawne zdanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 (edytowane) Ellie, co oni zrobili z twoją szyją. Edytowane 21 Lipca 2022 przez Bigby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 (edytowane) https://youtu.be/rRJzAKtR1nE W lepszej jakosci Edytowane 21 Lipca 2022 przez Jakim Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Czyli miały być ulepszenia w gameplayu, ale ich nie ma i gra nie będzie miała trybu multi chociaż oryginał go posiadał, a to wszystko w nowym standardzie cenowym? Brzmi jak badanie gruntu albo projekt społeczny, a nie gra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Jak tak to będzie ruszało się to słabo bo nie widzę jakiś dużych różnic w np. animacjach, uników też nie ma. Jeśli okaże się że do premiery nic nie zmienią w kwestii rozgrywki to mam nadzieję że wyleje się wiadro pomyj na Druckmanna za ściemnianie na prezentacji. No i jak to jest remake to nawet takie kwestie jak przenikające się obiekty (jak np. przy 44 sek. w filmiku wyżej) powinny zostać ogarnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Najpierw rockstar teraz nd. Filary tej branży yebie graczy na maksa niby można się cieszyć bo graczy trzeba yebać no ale kurczę Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Tak jak mówiłem "remake" po najniższej linii oporu. Nie jest to remaster ale nazywanie tego remakiem to obraza dla remaków Resident Evil. Po prostu jedynka na silniku dwójki, cała reszta bez zmian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 10 minut temu, łom napisał: Jak tak to będzie ruszało się to słabo bo nie widzę jakiś dużych różnic w np. animacjach, uników też nie ma. Jeśli okaże się że do premiery nic nie zmienią w kwestii rozgrywki to mam nadzieję że wyleje się wiadro pomyj na Druckmanna za ściemnianie na prezentacji. No i jak to jest remake to nawet takie kwestie jak przenikające się obiekty (jak np. przy 44 sek. w filmiku wyżej) powinny zostać ogarnięte. Nie licz, że do premiery ogarną cokolwiek. Takie rzeczy muszą być zaimplementowane we wczesnych etapach produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 17 minut temu, łom napisał: Jeśli okaże się że do premiery nic nie zmienią w kwestii rozgrywki to mam nadzieję że wyleje się wiadro pomyj na Druckmanna za ściemnianie na prezentacji. Obejrzałem jeszcze raz tą zapowiedź i on tam gada tylko o AI i animacjach, jeżeli ktoś oczekuje systemu walki z Part 2 no to się srogo zawiedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Ten lvl z księgarni mega słabo wygląda, pusto jak na ps3. Myślałem że ps5 ma chociaż na tyle mocy żeby dorzucić jakieś fajne efekty i kilka śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 2 minuty temu, Square napisał: Obejrzałem jeszcze raz tą zapowiedź i on tam gada tylko o AI i animacjach, jeżeli ktoś oczekuje systemu z Part 2 no to się srogo zawiedzie. Po tekście "All the combat is redone" jednak spodziewałem się jakiś zmian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Wiadome było że nie będzie żadnych większych zmian, przecież żeby było czołganie to musieliby dużo pozmieniać w lokacjach żeby to miało sens. Pewnie się wyleje wiadro na cuckmana, szczególnie za wycenę jak nowy tytuł. Puszczaliby to za 189-219 na nasze i wtedy by nie było problemów. Chociaż Demony to chyba też 339 zł i to samo bez nowych rzeczy, no ale z racji wieku gry OK. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 392 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Demony jak pokazali to byl opad szczeny. Co do TLOU to proponuje wylac na nichbwiadro pomyj, bo mogliby zrobic dodatek do part 2, albo jakis spinoff z Joelem przed wydarzeniami z jedynki po wybuchu pandemii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Niestety i tak remake zgarnie same dychu, frajerzy kupią, karuzela będzie się kręcić dalej . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 13 minut temu, łom napisał: Po tekście "All the combat is redone" jednak spodziewałem się jakiś zmian. No ten moment jest mega niejasny, ale przewiń do 3:56 gdzie Geoff sugeruje mechaniki z Part 2 to wtedy wychodzi, że tylko poprawa animacji i AI. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 No nie, przecież tam Druckmann sugeruje że zmiany będą jeszcze większe gadając że wszystko czego nauczyli się w TLOU2 i U4 zostanie zaimplementowane w Part 1 a 'różnica podczas rozgrywki to jak porównać noc z dniem'. Ja spodziewałem się przynajmniej dodania uników i podkręcenia AI. Może te pokazane fragmenty były ogrywane na very easy i AI faktycznie jest lepsze (w co wątpię) ale zmian w rozgrywce nie widziałem. Chyba każdy kto obejrzał tą prezentację spodziewał się większych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 No tak, ale w kontekście poprawionego AI i animacji. Też oczekiwałbym czegoś więcej jak padają takie porównani dzień i noc, no ale cóż. Wielkim fanem gry nigdy nie byłem ,ograłem dopiero na PS4 i to jeden raz. Part 2 skończyłem dwa razy. Jak trafi do Plusa to przejdę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Tak myślałem, że będzie wielki zawód i się nie pomyliłem. Teraz chyba nie tak prędko gra pokaże się w plusie. Zaraz pojawią się zestawy part I i part II, po jakimś czasie jak wyjdzie part III wydadzą trylogie, a jak już i na niej zarobią to może wtedy umieszczą grę w plusie... A zaraz, jeszcze powinni wydać remaster part II na ps5 aby było do pary z part I, który ma ukazać się tylko na ps5. To co pokazali, to powinien być darmowy updejt dla tych, którzy zakupili już wersję na ps4. Wiem, że to tak nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 197 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Godzinę temu, Square napisał: No ten moment jest mega niejasny, ale przewiń do 3:56 gdzie Geoff sugeruje mechaniki z Part 2 to wtedy wychodzi, że tylko poprawa animacji i AI. Ale już we wszelkiej komunikacji prasowej są wzmianki o ulepszonej eksploracji, walce, unowocześnionej mechanice rozgrywki itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 No to zobaczymy finalnie, ale i tak bym się nie nastawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi