Nemesis 1 268 Opublikowano 21 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2022 No trochę chamski recykling. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 21 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2022 Ale przynajmniej twarze bohaterów nie są zmienione na te aktorów z serialu Pamiętam, że wielu miało takie obawy już na etapie przecieków, że będzie tzw remake. Muszę przyznać, że jako fan serii no jestem zawiedziony. Grafika grafiką, wygląda lepiej ale też nie o tyle lepiej jak się spodziewałem, remaster pod tym względem się i tak nad wyraz dobrze trzymał jak na swój wiek, natomiast najbardziej to w jedynce mi brakowało właśnie tych mechanik z dwójki a tego nie będzie w ogóle jak widać, nawet nie dodali pasków do broni długiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 Miało być day one, będzie day kiedyś tam za 50zł. Nawet ta ulepszona grafika do mnie nie przemawia bo często przez zmiany w stylu wygląda to po prostu dla mnie gorzej. Nie wiem czy to kwestia oświetlenia, tekstur czy geometrii ale wygląda to jakoś "płasko". Mowa oczywiście o gejpleju bo cutscenki pierwsza klasa. Tutaj się przyłożyli faktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 598 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 A mnie przekonali że kupuję day one i leci później od razu na sprzedaż. Oglądając filmik przekonałem się że tak dawno w to nie grałem że dla mnie to będzie jak nowa gra. Wygląda oszałamiająco i wiem że wyląduje na półce na stałe jak osiągnie odpowiednią cenę. Na pewno warta tych 50-70 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 Sony chyba zareagowało na przecieki i wypuściło oficjalny materiał i wygląda on znacznie lepiej niż te wszystkie skompresowane gameplaye z przecieków. no ale te wszystkie "zmiany gameplayowe" zaprezentowane na materiale, w stylu permadeath mode, speedrun mode, czy możliwości zmiany skórek, to nie jestem pewny czy tego akurat ludzie oczekiwali gdy Naughty Dogs zapowiadało ulepszenia w gameplayu. Na plus jedynie ulepszona sztuczna inteligencja NPC, bo to chyba jedyna zapowiadającą się znacząco zmiana. Edit. @Wrednysorry, coś mi się nie wczytują miniaturki YT na forum i nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 Było 2 posty wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 1 hour ago, ASX said: Sony chyba zareagowało na przecieki i wypuściło oficjalny materiał i wygląda onznacznie lepiej niż te wszystkie skompresowane gameplaye z przecieków. Kto by się spodziewał XD Ja bym jednak ufał forumowym expertom i przeciekom Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 Znacznie lepiej graficznie. Gameplayowo dalej leży. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 kolejne porównania: 3 godziny temu, Rtooj napisał: A mnie przekonali że kupuję day one i leci później od razu na sprzedaż. Oglądając filmik przekonałem się że tak dawno w to nie grałem że dla mnie to będzie jak nowa gra. Wygląda oszałamiająco i wiem że wyląduje na półce na stałe jak osiągnie odpowiednią cenę. Na pewno warta tych 50-70 zł. premiera jest w piątek, więc możesz znanym sposobem wystawić grę na sprzedaż, jeszcze zanim ją odbierzesz, wraz z adnotacją że wysyłka będzie po weekendzie. W ten sposób jest duża szansa że ostatecznie zapłacisz nawet mniej niż te 50-70 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 408 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 Nie no beż kitu. Po tym filmiku na pewno nie kupię na premierę. To będzie wielki test dla graczy i najlepsze, że całe dymanie mamy jak na tacy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 038 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 9 minutes ago, Donatello1991 said: Nie no beż kitu. Po tym filmiku na pewno nie kupię na premierę. To będzie wielki test dla graczy i najlepsze, że całe dymanie mamy jak na tacy. Nie jarzę, mam się pozbawiać zagrania w jedną z moich gier wszechczasów w lepszej oprawie w imię tego, że komuś się coś nie podoba? Jaki zaś test dla graczy? Brednie Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 408 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 12 minut temu, Homelander napisał: Nie jarzę, mam się pozbawiać zagrania w jedną z moich gier wszechczasów w lepszej oprawie w imię tego, że komuś się coś nie podoba? Jaki zaś test dla graczy? Brednie Dla tych co już grali test. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 038 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 2 minutes ago, Donatello1991 said: Dla tych co już grali test. Dalej nie rozumiem. Skończyłem kilka razy na PS3, skończyłem kilka razy na PS4. Kupuję day1 na PS5 i też pewnie skończę więcej niż raz. Szczerze powiem, że nie mogę się doczekać aż zagram ciągiem w obydwie części. To znaczy, że oblewam test, bo kupię grę, która mi się podoba? Mam chyba z 4 różne wydania Władcy Pierścieni. To znaczy, że wydawnictwa mnie dymają? Czy, że naprawdę lubię Władcę Pierścieni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 Może po prostu jesteś dziwny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 038 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 2 minutes ago, Jakim said: Może po prostu jesteś dziwny? Pod wieloma wieloma względami i to nie ulega wątpliwości Tylko co to ma do tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 Sam jestem fanem pierwszej części The Last of Us i to jedna z moich gier życia i nie mogę się doczekać by jeszcze raz przejść tę grę z odnowioną grafiką i nowymi skórkami dla Joela i Ellie. To jest właśnie to czego oczekuje po stworzonym od podstaw rimejku 9 letniej gry za trzy i pół bomby. Można być fanem gry, ale nie ma co się dziwić ludziom dla których ten zakres zmian jaki oferować będzie ten remake i w tej cenie jest po prostu rozczarowujący. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 Resident Evil 2 Remake to to nie jest niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 408 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 To nie jest warte swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 3 godziny temu, ASX napisał: Sony chyba zareagowało na przecieki i wypuściło oficjalny materiał i wygląda on znacznie lepiej niż te wszystkie skompresowane gameplaye z przecieków. no ale te wszystkie "zmiany gameplayowe" zaprezentowane na materiale, w stylu permadeath mode, speedrun mode, czy możliwości zmiany skórek, to nie jestem pewny czy tego akurat ludzie oczekiwali gdy Naughty Dogs zapowiadało ulepszenia w gamoplayu. Na plus jedynie ulepszona sztuczna inteligencja NPC, bo to chyba jedyna zapowiadającą się znacząco zmiana. Edit. @Wrednysorry, coś mi się nie wczytują miniaturki YT na forum i nie zauważyłem Nie no tego chcieli fani asax! Ale jak fani piszą od zapowiedzi tlou 2 o Multi to wtedy nd tego nie widzi dobry moment był jak gadał o ai towarzyszy xDD Szkoda że przeciek już wyjaśnił ich kłamstwa Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 12 minut temu, Homelander napisał: Pod wieloma wieloma względami i to nie ulega wątpliwości Tylko co to ma do tematu? No ma tyle do tematu, że dziwne jednostki zawsze się pojawią i zawsze zrobią na przekór. Nawet jeśli oznacza to dymanie za 350 zł za to, że jest się fanem jakiejś gry. Ja bym dał się wydymać za remake MGSa/MGSa2 czy 3. Ba, nawet 4. I to bez mydła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 363 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 2 minuty temu, Jakim napisał: Ja bym dał się wydymać za remake MGSa/MGSa2 czy 3. Ba, nawet 4. I to bez mydła. Tylko te stare MGSy są, no właśnie, stare, a TLoU nawet w wersji PS3 nadal trzyma poziom i można w nie grać bez skrzywienia. Gdyby wrzucili te gierki na Fox Engine to już samo to w sobie byłoby olbrzymim upgrejdem i mogłoby stanowić podstawę do usprawiedliwienia przed samym sobą rozwarcia dziury przed Konami. Ba, sam bym się nasmarował w odpowiednim miejscu gdyby to zapowiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 Nikt tego wcześniej chyba nie zauważył ale film nie zostałó podpisany jako "remake", a "part I rebuild for ps5". W takim razie to wszystko zmienia. Można się upierać, że to nowa gra na podstawie pierwszej części specjalnie przebudowana dla nowych konsol $ony więc 350 zł jak najbardziej się należy! Do tego pracują nad wersją na PC Jak ktoś jest fanem, to będzie mógł sobie dokupić do kolekcji, a potem part II rebuild dla PS5 i oczywiście wydanie PCtowe. Ciekawe czy gra przebije Skiryma i GTA 5 pod względem liczby sprzętów i generacji, na których można w nią zagrać. 12 godzin temu, Mejm napisał: Kupiles Pupcio remasterka na ps4 to dales jasno ND do zrozumienia czego oczekuja gracze. Oni sie jeszcze zapatrzyli na R* z GTA5 i szybko skalkulowali, ze w sumie nie ma sie co wysilac bo i tak zejdzie na pniu. "Bo nowi nie grali" xD Nowe pokolenie to gra w Fortnitea czy inne robloksy a nie jakies odpicowane gierki dla starych dziadow. Zreszta w zakupach growych na premiere bedzie widac, kto jest targetem Je.balem poprzednia generacje z odtworczosc i remasterki wieszczac, ze to sie w dluzszej perspektywie odbije wszystkim czkawka, ale to co sie dzieje w tej to xD Takze jak chyba wysiadam i radz sobie mlody sam Teraz jest podobnie jak na początku zeszłej generacji. Nie mają jeszcze gotowych produkcji, to puszczają stare z tym, że wtedy chyba nie startowali od takiej ceny. Akurat nie miałem PS3 więc mi akurat pasowało to, że mogłem zagrać w pierwszą część na PS4. Jeżeli ktoś kupował ulubioną grę w wersji na PS4 to wynikało to też z braku wstecznej kompatybilności. W sumie spoko jest zagrać w ulubioną grę w lepszej oprawie graficznej i z poprawioną mechaniką jednak istotna jest tutaj kwestia ceny. W tym przypadku jest ona za duża. Na PC wystarczyłoby sobie tylko suwaczki poprzesuwać, a na konsolach konsoli Sony trzeba płacić... Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 (edytowane) 1 minutę temu, Bzduras napisał: Tylko te stare MGSy są, no właśnie, stare, a TLoU nawet w wersji PS3 nadal trzyma poziom i można w nie grać bez skrzywienia. Gdyby wrzucili te gierki na Fox Engine to już samo to w sobie byłoby olbrzymim upgrejdem i mogłoby stanowić podstawę do usprawiedliwienia przed samym sobą rozwarcia dziury przed Konami. Ba, sam bym się nasmarował w odpowiednim miejscu gdyby to zapowiedzieli Bardziej chodziło mi o sam fakt tego, że pewnie każdy ma jakąś "swoją" serię za którą dałby się wydymać. Edytowane 22 lipca 2022 przez Jakim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 598 Opublikowano 22 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2022 Godzinę temu, ASX napisał: kolejne porównania: premiera jest w piątek, więc możesz znanym sposobem wystawić grę na sprzedaż, jeszcze zanim ją odbierzesz, wraz z adnotacją że wysyłka będzie po weekendzie. W ten sposób jest duża szansa że ostatecznie zapłacisz nawet mniej niż te 50-70 zł. Ja tak nie gram, spokojnie po 2 tygodniach na pewno za 200 zł się sprzeda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi