Jakim 1 791 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 Ludki, jedyny problem z tym tytułem jest taki, że te patafiany z ND żądają za niego 70 zielonych jak wiosenny liść dolarów. Czy ktoś psioczył w ten sposób na remake SotC? Nie, bo było za połowę ceny. A zrobili DOKŁADNIE to samo co teraz ND. Założyłbym sie z każdym tutaj, że gdyby od początku to miało być za 40$ to praktycznie nikt by nie jojczył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 2 września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 Jojczył bym że stracili ludzi mogących robić coś innego przez te trzy lata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 316 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 No ja mówie od początku że nie mam problemu z istnieniem tego tworu. Nie jest dla mnie bo skończyłem gre na ps3 i 4 ale ja nie jestem całym światem dużo casuali mogło ominąć + pecetowcy i ludzie którzy obejrzą serial pewnie się skuszą. Ale do c0rwy nędzy jak można robić takie fikoły jak wy typu "no jak ktoś nie chcę płacić 350zł to niech poczeka" xD Wydają wam połowę produktu za 100zł więcej i wy nie widzicie w tym nic pojebanego. Drugi rok życia ps5 a jego biblioteka poza returnalem opiera się na żywych trupach sprzed dekady Cytuj Odnośnik do komentarza
Plackus 388 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 Odjebali strasznie racja Ch. j w dupe za takie coś, ale ten przyszły osobny tryb multiplayer jakoś napawa mnie optymizmem. Mam wielki niesmak po part one lecz na to czekam z wypiekami. Oby tego nie zjebali Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 wyobraźcie sobie jak ktoś to kupuje: Konsument : " o dzisiaj premiera mojej ulubionej gry poraz TRZECI. Ile? 320zł? O proszę, już się wypinam z otwartym portfelem. Takie zabiegi nawet od wielkich korporacji powinno byc zawsze YEBANE. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 042 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 Figaro, czyli to nie kwestia tego ile kosztuje tylko jaki to tytuł Ja za kolekcję God of War nie dałbym nawet 100zł. Nawet gdyby je odjebali tak jak Part 1. Skończyłem je kiedyś, ale w życiu bym nie chciał do nich wracać. Tak samo bym nie dał 100 zł czy nawet 50 za remake Demon Souls, bo zwyczajnie mnie ta gra nie interesuje. Nie kupię też Piasków Czasu i pewnie wielu innych kolekcji i remasterów. A inne kupię. Czy za pełną cenę? Nie wiem, nie ma zbyt wielu gier, które cenię równie wysoko jak The Last of Us. Pełną cenę dałbym za remake każdego MGSa. Tak samo z Metroid Prime każdą częścią. Z przyjemnością zakupię kolejny już raz Resident Evil 4. Ale już takie Call of Duty, czy remaki jrpgów (z wyłączeniem FFVII) olewam, niezależnie od jakości. Jest to wolny otwarty rynek. I to klient decyduje na co wydaje kasę. Ja jestem klientem i ja decyduję. Kilku forumkowych frustratów nie sprawi, że zmienię zdanię Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 372 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 2 minuty temu, Homelander napisał: Figaro 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 604 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 13 minut temu, oFi napisał: wyobraźcie sobie jak ktoś to kupuje: Konsument : " o dzisiaj premiera mojej ulubionej gry poraz TRZECI. Ile? 320zł? O proszę, już się wypinam z otwartym portfelem. a mamut to był wart tych pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza
smallv86 857 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 OFi to ten co zbieral na dziecko i na mamuta jednoczesnie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 316 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 Na gumowego mamuta ofi chociaż przysiad może zrobić a na tlou? Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 o juz widać pierwszych zakupowiczów na horyzoncie i odwracanie kota ogonem Przestańcie, wszyscy się z tego śmieją. Gra na święta będzie warta 80zł w euro. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 604 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 Teraz, oFi napisał: o juz widać [...] odwracanie kota ogonem Przestańcie, wszyscy się z tego śmieją. no a z mamuta to nie, nikt się nie śmiał xd i nie, ja nie kupię tego remastera, ale ty jesteś ostatnią osobą, która może wypominać wyrzucanie pieniędzy w błoto, po prostu hipokryzja i daruj sobie fikoły Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 396 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 Ktoś to w ogóle kupił już? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 372 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 Na razie tylko @Sylvan Wielki miał jaja się pochwalić zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 042 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 1 minute ago, Bzduras said: Na razie tylko @Sylvan Wielki miał jaja się pochwalić zakupem. Zbieram się właśnie do sklepu po odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 031 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 59 minutes ago, Jakim said: Ludki, jedyny problem z tym tytułem jest taki, że te patafiany z ND żądają za niego 70 zielonych jak wiosenny liść dolarów. Czy ktoś psioczył w ten sposób na remake SotC? Nie, bo było za połowę ceny. A zrobili DOKŁADNIE to samo co teraz ND. Założyłbym sie z każdym tutaj, że gdyby od początku to miało być za 40$ to praktycznie nikt by nie jojczył. Powiedziałbym, że przy remake SotC napracowano się bardziej, różnica pomiędzy grą z PS2 a PS4 jest bardziej zauważalna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 042 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 2 minutes ago, Czoperrr said: Powiedziałbym, że przy remake SotC napracowano się bardziej, różnica pomiędzy grą z PS2 a PS4 jest bardziej zauważalna. Tak samo jak różnica w oprawach gier jest większa w przypadku PS2-PS4 niż PS3-PS5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 982 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 Gracze, co kupili tego chuja do dupy za pełną cenę nie mają w sobie za grosz godności, powinno się po piętach jebać aż do krwi. Dajecie po prostu przyzwolenie devom na takie praktyki w przyszłości za pełną cenę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 435 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 1 minutę temu, Faka napisał: Gracze, co kupili tego chuja do dupy za pełną cenę nie mają w sobie za grosz godności, powinno się po piętach jebać aż do krwi. Dajecie po prostu przyzwolenie devom na takie praktyki w przyszłości. Ale recenzenci mówią prawdę! Meta nigdy się nie myli! Tylko trzeba się WYPIĄĆ Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 042 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 Wrzucona fotka do zakupów Tutaj tylko coś takiego wrzuce, bo ładnie się prezentuje 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 23 hours ago, Homelander said: Jest to taki sam skok na kasę jak każda inna gra, film, produkt jakikolwiek wyprodukowany przez kogokolwiek. Klient decyduje czy kupuje czy nie Jesli definiujesz skok na kase wypuszczenie produktu na rynek celem zarobienia pieniędzy, to ok zgadzam sie z tobą. Ja jednak inaczej interpretuje „skok na kase”. Jesli chodzi o branżowe gier video, to próba zarobienia pieniędzy, jak najniższymi kosztami, przy niskiej wydajności pracownikami (jeden z dev nawet sie chwalił ze nie miał stresa przy tworzeniu Remake) oraz w jak najkrótszym czasie. A takim przykładem jast właśnie TLOU part 1. Ja jestem przeciwko takim praktykom, szczególnie, ze ta gra tak bardzo sie nie zestarzała, i kompletnie nie wymaga odreastaurowania. Ale najgorsze w tym wszystko jest to, ze to „platforma” promująca nadchodzący serial, za ktora trzeba płacić 350zl! Z jednej strony to marketingów majstersztyk. Po co wydać na reklamę miliony dolarów, niech lepiej za nią zapłacą klienci. Ja apeluje do wszystkich aby byli wstrzemięźliwi i poczekali aż gra stanieje do rozsądnej ceny. Bądźmy cierpliwi i pokażmy środkowy palce takim praktykom! Pozdro, peace Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 2 minuty temu, Homelander napisał: Wrzucona fotka do zakupów Tutaj tylko coś takiego wrzuce, bo ładnie się prezentuje No wygląda tak : 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 042 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 6 minutes ago, Dr.Czekolada said: No wygląda tak : Trochę tak, mam nadzieję, że dadzą Part II na PS5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 2 września 2022 Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 18 minut temu, Homelander napisał: Wrzucona fotka do zakupów Tutaj tylko coś takiego wrzuce, bo ładnie się prezentuje amerykańskie grzbiety gier na PS4 w Europie ta osrana jednolita czcionka ale weź te okładkę na PS5 daj do góry, bo Ci się zsunęła na dół Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Quantum Flux 150 Opublikowano 2 września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 września 2022 Zamiast premiery tych odwlekanych frakcji i przerzucenia wszystkich sił do pracy nad nowym IP dostajemy ponownie The last of us 1, które ktoś niespełna rozumu postanowił nazwać rimijekiem. Jak widać niektórym ten deal pasuje Dla mnie każdy kto ograł tę grę po kilka razy w wersji czy to na ps3 czy ps4, a teraz z pocałowaniem rączki bierze ten półprodukt za tak obrzydliwą cenę, nie posiada moralnego prawa do krytykowania aktualnego stanu branży. Jak już ktoś decyduje się na wspieranie tego typu szmaciarskich praktyk, a tym samym przyczynia się do mentalnego gnicia giereczkowego świata, to niech chociaż będzie łaskaw się uciszyć i nie bronić pokracznie tego arcydzieła obliczonego na zdzieranie z kasy siłą nostalgii. Wierni obrońcy takie uskuteczniają akrobacje, że olimpijskie drużyny walczące w gimnastyce stoją przed nimi otworem. Nie mówię tutaj wyłącznie w kontekście tego forum, ale też ogółu innych miejsc w internecie. Gadanie typu: "Stary Wypalająca gały grafika, ulepszone animacje, inteligencja przeciwników przeniesiona z drugiej części, poprawiony interfejs, ulepszony warsztat modyfikacji broni, nowe skiny itp. Przeszedłem już grę po sześć razy na obydwu generacjach, a teraz przejdę ją na nowej dodatkowe pięć w ten sam sposób, znając wszystko na pamięć za jedyne trzy i pół bomby na premierę. Co za czasy by być graczem!" Nie można odmówić Part 1 tego, że pod względem wizualnym wygląda fantastycznie i zostawia w tyle oryginał jak i jego remaster. Różnice są wyraźne, korytarzowy świat został odpowiedniego ulepszony i ubogacony mnogością detali. Animacje postaci, ekspresje emocji na twarzach bohaterów się niezaprzeczalnie namacalnymi przykładami wyraźnych zmian, które zaznaczają przepaść między pierwotną wersją oraz tą najświeższą. W tym sensie jest to jedyny aspekt gry, który zasługuje by być mianowanym jako remake. To na swój sposób jest także jedyne pocieszenie, bowiem wciąż dowodzi ono formy Naughty Dog przynajmniej na tej płaszczyźnie. Cała reszta niestety to napełnianie wora powietrzem, by sprawiał wrażenie bycia wypchanym czymś konkretnym po brzegi. Każdy kto grał w drugą część doskonale wie, że AI oponentów nie zachwycało drapieżną logiką, żeby nie powiedzieć nawet, że sporadycznie szorowało po dnie. Z tego też powodu obietnice przerzucenia sposobu rozumowania rywali z drugiej części do pierwszej można była skwitować parsknięciem. W obydwu produkcjach ludzcy odpowiednicy nieprzyjaciół biegli do nas beztrosko i bezmyślnie, jak pies słyszący dźwięk otwieranej paczki chipsów. Na materiałach promujących "remake" było to widać ewidentnie i nie było to, zgodnie z oczekiwaniami świadomych graczy, żadnym zaskoczeniem. Przeniesienie interfejsu i dodanie skinów należy jedynie pominąć piętnującą chwilą ciszy. Upgrade broni przy stołach warsztatowych otrzymał adekwatne szlify na wzór tego z part II i jest to bardzo w porządku, ale na tle innych wołających o ulepszenie fragmentów gry odbieram to jako refleksję w stylu: "E weźcie to zmieńce, żeby nie było, bo już trochę serio siara to wypuszczać". To wszystko to za mało. Lokacje nie zostały powiększone o nowe pomieszczenia i areny, nie ma nowych kwestii dialogowych mogących jeszcze ciekawej urozmaić relacje bohaterów, a tym samym tchnąć trochę świeżości w opowieść. Nie ma nowych broni, surowce zbiera się tak samo jak w pierwowzorze, crafting przedmiotów jest niezmieniony. Brakuje mechanik z dwójki jak czołganie i uniki, nie ma implementacji liny co fajnie mogłoby wzbogacić rozgrywkę. No ale wiadomo, trzeba byłoby wtedy wszystko zrekonstruować od zera i co gorsza po takiej czasochłonnej rewizji faktycznie byłby to remake, ale po co? Można odstawić chuy.nię i też wydać jako remake. Historia przedstawiona przebiega identycznie, audio jakościowo pozostaje na poziomie ps3, nasz rodzimy dubbing jeszcze bardziej się postarzał i wciąż są te same błędy w tłumaczeniu. Wreszcie wywalono tryb multiplayer. Dosłownie wycięto olbrzymi kawał zabawy w grze i jakoś prawie nikt o tym nie wspomni, a ósemeczki, dziewiąteczki i dyszki sypią się ze wszystkich stron. Nie zamierzam przy użyciu epitetów najeżdżać na osoby kupujące to wydanie za pełną ceną, bo to bez sensu. Chcecie to wasza sprawa, balujcie i dokazujcie, na zdrowie jak to mówią. Gry są od sprawiania przyjemności, a każdy wydaje pieniądze wedle własnego uznania. A jak ktoś w ogóle nigdy nie grał w serię, to ma przed sobą niezwykłą przygodę. Takich ludzi to można jeszcze zrozumieć. Mam tylko nadzieję, że nikt z ponownie kupujących się nie zdziwi, gdy za jakiś czas gaming walnie swoją napuchłą od odtwórczości i bylejakości mordą w ziemię. To po prostu nie jest remake warty ceny, którą sobie woła sony za ten twór. To jest czysty przejaw bezczelności i zachłanności. Nic więcej. Przy bardziej rozsądnej kwocie nie byłoby tego całego lamentu. Pozostałby wyłącznie żal niektórych, a w tym i mnie, że poświęcono temu tyle czasu zamiast dłubać pełną parą nad czymś nowym. To tylko tyle i aż tyle 8 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi