Wredny 9 453 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Nie z $ony takie numery, kolego Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Debil ten tyle lat pod stonka a wciaz sie nabijam w butelke ale mogliby, jak by chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Jakby chcieli to by dawali za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 7 godzin temu, cotek napisał: Ale będzie wydawanie hajsu 2 września Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 12 godzin temu, KJL napisał: Ja np. nie rozumiem tego obecnego trendu remasterowania i remake'owania wszystkiego. Jeszcze jestem w stanie zrozumieć jak się odnawia grę sprzed wielu lat (Medievil chociażby lub trylogia Resident Evil), którym takie unowocześnienie naprawdę pomaga i nowi gracze mogą sobie swobodnie pograć, ale nie The Last of Us. Sam przeszedłem tylko pierwszą część, mam w planach przejście drugiej. Grałem w "jedynkę" już w zremasterowanej wersji na PS4 i tam grafika nie była jakaś paskudna, wręcz przeciwnie mi się podobała. I czy to sens jest płacić 200 złotych za trochę ładniejszą grafikę - moim zdaniem nie. Tym bardziej za grę, która już znasz. Ja jako fan jakiejś serii wolę jak wychodzi następna część a nie to samo co już znam tylko że ładniejsze + oczywiście za pełną cenę. I to nawet nie chodzi o pieniądze, że coś jest drogie - tylko o sens wydawania jako takiego, czy jest to warte wydawania pieniędzy. A TLoU to fajna gra, mi się podobała ale o wiele chętniej sprawdzę drugą część niż zagram kolejny raz w jedynkę. Nie od dziś wiadomo, że łatwiej zarabiać na sprawdzonych tytułach i pomysłach niż tworzyć coś od podstaw. Dodatkowo na początku generacji kiedy jeszcze jest mało konsol na rynku, a zwłaszcza teraz kiedy są duże problemy z dostępnością, inwestowanie w nowy tytuł, który pokochają gracze ale się słabo sprzeda jest ryzykownym podejściem. A tak to cyk, łatwa kasa na wyciągnięcie ręki. Nie jestem fanem takiego podejścia chociaż w zeszłym roku jak robiłem sobie mini maraton z dwoma częściami przechodzonymi ciągiem, to w jedynce brakowało mi tych elementów, które zaoferowała druga część. Pomyślałem, że nawet fajnie byłoby zagrać w tak usprawnioną pierwszą część. Oczywiście nie za 350 zł - 400 zł. Akurat grafika nie była tym czego mi najbardziej brakowało w pierwszej części jak już miałem na koncie drugą. Jak zagrasz to chyba będziesz wiedzieć o co mi chodzi Chciałbym aby na tym remasterze nie traciła kolejna część (gra), na którą czekam. 9 godzin temu, Square napisał: Jakby chcieli to by dawali za darmo. Osobiście czekam na taką ofertę. Liczę na to, że pojawi się w plusie albo abonamencie. Ewentualnie, że szybko stanieje. Sony potrafiło dać mocne tytuły do PS+. Nie wiem czy była to kwestia tego, że już i tak się bardzo dobrze sprzedały, każdy w nie zagrał więc mogli sobie na taki ruch pozwolić. Seria Uncharted, Horizon czy teraz GOW. W przypadku dwóch ostatnich to nawet element kampanii marketingowej nowych części. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Ciekawe czy nagrywają wszystkie scenki i dialogi od nowa. Było jakieś info na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Nic chyba nie było mówione ale z trailera raczej wnioskuje że nie. Zresztą to już za dużo pracy przecież a gra kosztuje tylko 350zł Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 6 minut temu, smoo napisał: Ciekawe czy nagrywają wszystkie scenki i dialogi od nowa. Było jakieś info na ten temat? Było info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KJL 102 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Jak Sony sobie życzy 339 zł (myślałem, że tak z około 200 policzą) za 9 letnią grę to według mnie to już jest zupełny kosmos i cena nieadekwatna do zawartości. Tym bardziej, że ja za swoją wersję zremasterowaną na PS 4 (nie miałem wersji na PS3) zapłaciłem 39 złotych. Pisałem, że nie rozumiem mody na remastery i remake'i ale doskonale rozumiem czemu producenci gier je wydają. No to jest doskonały interes lekkie zmienienie grafiki i wydanie tego samego jeszcze raz za 10 razy tyle ile kosztuje wersja podstawowa. Ja się dziwię, że ludzie są w stanie zapłacić tyle pieniędzy za rzecz, którą już mają. I tak jak czytam komentarze w internecie to sporo osób wyczekuje remasterów gier, ktore dobrze znają zamiast oczekiwać nowych gier, których za dużo to nie wychodzi obecnie. Podobnie miałem z Alanem Wakem i LA Noire 2 bardzo dobre gry ale grafika w nich nie jest brzydka więc po co to remasterować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 391 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Dla jednych to będzie nowa gra. Dla drugich powtórka z rozrywki. Kto będzie chciał i tak kupi, a cena i tak poleci na łeb na szyję szybciutko. Dodatkowo bliżej świat już nawet cyfrowo będzie koło 150 chodzić. Gdybym był w sytuacji, że to dla mnie nowa gra. Bez znaczenia, że premiera 9 lat temu. To brałbym bez problemu za 339. Pewnie tak czy siak wezmę, bo tak i uj. Taki kaprys jak każdy kto sobie może i chce pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Teraz remaster z wyciętym multi za 100 drożej niż 10 lat temu. Za 2 generacje remasterek w 3 partach za 4 bombki bo gracze będą mieli taki kaprys żeby ktoś ich ruchał w dupe chociaż raz na 10 lat 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Dlatego no preorders, a pod koniec generacji ogra się na powtórkę, za 50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 391 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 No i gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 2 godziny temu, KJL napisał: Jak Sony sobie życzy 339 zł (myślałem, że tak z około 200 policzą) za 9 letnią grę to według mnie to już jest zupełny kosmos i cena nieadekwatna do zawartości. Tym bardziej, że ja za swoją wersję zremasterowaną na PS 4 (nie miałem wersji na PS3) zapłaciłem 39 złotych. Pisałem, że nie rozumiem mody na remastery i remake'i ale doskonale rozumiem czemu producenci gier je wydają. No to jest doskonały interes lekkie zmienienie grafiki i wydanie tego samego jeszcze raz za 10 razy tyle ile kosztuje wersja podstawowa. Ja się dziwię, że ludzie są w stanie zapłacić tyle pieniędzy za rzecz, którą już mają. I tak jak czytam komentarze w internecie to sporo osób wyczekuje remasterów gier, ktore dobrze znają zamiast oczekiwać nowych gier, których za dużo to nie wychodzi obecnie. Podobnie miałem z Alanem Wakem i LA Noire 2 bardzo dobre gry ale grafika w nich nie jest brzydka więc po co to remasterować. Oj, chciałbym powiązać zawartość z ceną, wtedy nowe żółwie by kosztowały 10 zł a mario piłkarzyki dodawaliby za darmo do gazetki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 081 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 2 godziny temu, Donatello1991 napisał: Dla jednych to będzie nowa gra. Dla drugich powtórka z rozrywki. Kto będzie chciał i tak kupi, a cena i tak poleci na łeb na szyję szybciutko. Na to właśnie liczę Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Z jednej strony po cyberze czy dying light mówiłem sobie, że koniec z preorderami i jedyne gry na premierę to jeżeli dadzą w abo. No ale kurwa to THE LAST OF UF!!!! Pewnie się poddam bo to jedna z gier życia Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Godzinę temu, creatinfreak napisał: Z jednej strony po cyberze czy dying light mówiłem sobie, że koniec z preorderami i jedyne gry na premierę to jeżeli dadzą w abo. No ale kurwa to THE LAST OF UF!!!! Pewnie się poddam bo to jedna z gier życia Mówisz o DL2? Grałem i nie było tragedii. Przynajmniej nie takiej jak przy C77, gdzie posłuchałem głosu rozsądku i nie kupiłem na premierę. Mogłem potem powiedzieć: a nie kurwa mówiłem? Teraz nie zrobią z tego chyba nowego gta remastered. Już chyba starczy tych crapów. Nie wiem czy to się da zepsuć. 7 godzin temu, KJL napisał: Jak Sony sobie życzy 339 zł (myślałem, że tak z około 200 policzą) za 9 letnią grę to według mnie to już jest zupełny kosmos i cena nieadekwatna do zawartości. Tym bardziej, że ja za swoją wersję zremasterowaną na PS 4 (nie miałem wersji na PS3) zapłaciłem 39 złotych. Pisałem, że nie rozumiem mody na remastery i remake'i ale doskonale rozumiem czemu producenci gier je wydają. No to jest doskonały interes lekkie zmienienie grafiki i wydanie tego samego jeszcze raz za 10 razy tyle ile kosztuje wersja podstawowa. Ja się dziwię, że ludzie są w stanie zapłacić tyle pieniędzy za rzecz, którą już mają. I tak jak czytam komentarze w internecie to sporo osób wyczekuje remasterów gier, ktore dobrze znają zamiast oczekiwać nowych gier, których za dużo to nie wychodzi obecnie. Podobnie miałem z Alanem Wakem i LA Noire 2 bardzo dobre gry ale grafika w nich nie jest brzydka więc po co to remasterować. LA NOIRE 2? I to remaster / remake? Coś przegapiłem? rozumiem, że mogło chodzić o usprawnioną wersję na Xone i ps4. Tak? AW czekam aż pojawi się w epicu. Lubię tą grę i lubię do niej wracać. Jednak podstawowa wersja zawsze mi wystarczyła, a wersja z PC chyba nawet wiele nie odstawała od tej nowej remastred. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 173 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 (edytowane) 8 godzin temu, KJL napisał: Podobnie miałem z Alanem Wakem i LA Noire 2 bardzo dobre gry ale grafika w nich nie jest brzydka więc po co to remasterować. Na PC może i tak, ale odpal dziś wersje natywne z konsol szczególnie na telewizorze 4k; a wzrok Ci się popsuje. Gdyby nie remaster Alana to bym w ogóle nie brał pod uwagę zagrania w ten tytuł. Inna kwestia to oczywiście cena. Edytowane 21 Czerwca 2022 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
KJL 102 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 (edytowane) 17 godzin temu, Elitesse napisał: LA NOIRE 2? I to remaster / remake? Coś przegapiłem? rozumiem, że mogło chodzić o usprawnioną wersję na Xone i ps4. Tak? AW czekam aż pojawi się w epicu. Lubię tą grę i lubię do niej wracać. Jednak podstawowa wersja zawsze mi wystarczyła, a wersja z PC chyba nawet wiele nie odstawała od tej nowej remastred. Tak, chodziło mi o usprawnioną wersję na XONE/PS4. Trochę namieszałem z "podobnie miałem z Alanem Wakem i LA Noire 2 bardzo dobre gry" oczywiście chodziło mi o DWIE bardzo dobre gry a nie LA Noire 2. Tak swoją drogą mi też wystarczała wersja podstawowa. 16 godzin temu, Lukas_AT napisał: Na PC może i tak, ale odpal dziś wersje natywne z konsol szczególnie na telewizorze 4k; a wzrok Ci się popsuje. Gdyby nie remaster Alana to bym w ogóle nie brał pod uwagę zagrania w ten tytuł. Inna kwestia to oczywiście cena. No to już jest każdego indywidualne podejście. Mnie np. grafika z gier z 2010 i wcześniejszych nie odstrasza na tyle, żeby w nie nie zagrać w ogóle jeżeli będę się przy grze dobrze bawił. Problem mam czasami z grami z lat 90, tam już potrafi być ciężko w niektóre zagrać. 22 godziny temu, Rtooj napisał: Oj, chciałbym powiązać zawartość z ceną, wtedy nowe żółwie by kosztowały 10 zł a mario piłkarzyki dodawaliby za darmo do gazetki. Według mnie też nie są tyle warte, dlatego ich nie kupię. Nie mój klimat zupełnie obydwie gry. W żółwie może zagram jak gdzieś wyhaczę w promocji ale nie za pełną cenę. Edytowane 22 Czerwca 2022 przez KJL Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 On 6/21/2022 at 8:54 AM, Pupcio said: Nic chyba nie było mówione ale z trailera raczej wnioskuje że nie. Zresztą to już za dużo pracy przecież a gra kosztuje tylko 350zł Nie wiem kto ustala ceny tych remake’ow ale powinien wziasc głęboko do serca radę Marcina Najmana, czyli “weź 20 metrów, rozpędź sie i pier@olnij o ścianę”. Gre przeszedłem 5 razy. Znam wszystkie postacie, historie, zakończenie, twisty fabularne, mechanikę gry itd. Oczywiście TLOU będzie ruszał sie na nowym silniku, zaawansowanym, ale już go widziałem grając w TLOU 2. Absolutnie tego nie kupię, bo niby po co? Naprawdę życzę Naughty Dog gigantycznej porażki finansowej i mocnego zastanawiania sie nad tym toksycznym trendem jakim są remastery/Remake. Ta firma to przodownicy nowych IP i nowych technologii. Niech ta droga idą, a nie droga na skróty w postaci odcinaniu kuponów. Ta metodę zarabiania pieniędzy niech zostawia dla nieudaczników z Capcom, czy Konami. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Wydaje się że ND nikogo nie robi w balona z tym remake'iem. Nie usunęli wersji remaster ze sklepu. Jeżeli ktoś zna grę na pamięć to zostanie spokojnie przy wersji remaster albo dostanie grę za rok w cenie 100 zł. Jak ktoś nigdy nie grał, to wersja remake, np. po 3 miesiącach to świetny interes. Z tego co widzę to jedynka będzie od razu z DLC? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 509 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 5 minut temu, Rtooj napisał: Z tego co widzę to jedynka będzie od razu z DLC? Remaster też był z DLC. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Znając życie to szybko będą promki na ten remake i można będzie zagrać bez sfrajerzenia się za 3,5 bomby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 49 minut temu, Square napisał: Remaster też był z DLC. No ja właśnie w remastera nie grałem, za szybko dla mnie powstał. Później nie chciało mi się wracać bo system w dwójce jest tak ulepszony że czułem różnicę. Treaz więc wyszło idealnie, ale fakt że ponad 300 zł to trochę za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 1 godzinę temu, messer88 napisał: Znając życie to szybko będą promki na ten remake i można będzie zagrać bez sfrajerzenia się za 3,5 bomby. Sam nie kupię po raz 3, będę czekał z ograniem jak dodadzą do abonamentu , a kupię zapewne za jakieś 50 zł do kolekcji dla potomnych. No ale nie rozumiem tego określenia o sfrajerzeniu się? Dlaczego? Przecież nikt nikomu nie karze. Jak ktoś ograł, ale ma ochotę i hajs to czemu ma nie brać? Jak ktoś nie grał to już w ogóle mega dil, bo będzie mógł zapoznać się w jedną z najlepszych gier ever w nowych szatach. Osobiście mam całkiem inne definicje frajerstwa i sfrajerzenia. Całkiem możliwe, że historii tego swetra nigdy nie zrozumiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi