Opublikowano 19 sierpnia 20222 l myślę że frakcje, jak już kiedyś wyjdą, na 90% będą pozycją free2play
Opublikowano 19 sierpnia 20222 l Godzinę temu, Homelander napisał: Już nie mogę się doczekać tych minusików w temacie zakupowym Jak już przejdziesz po dwóch dniach, to chętnie odkupię za 50-70zł.
Opublikowano 20 sierpnia 20222 l Autor Nie porównuj gry która technicznie od premiery potrzebowała remastera do gry która dostała po roku od oryginału remastera który się broni do tej pory technicznie, bo że palety i drabiny to wiadmo a odpowiadając na twoje pytanie to nie, nie dałbym trzy i pół bomby za remaster czy remake Bloodborna to jak niektórzy zaczynają usprawiedliwiać frajerską zagrywkę sony z tym rimejkiem zaczyna przypominać polskie kabarety i standupy TRZY I PÓŁ BOMBY ZA NOWĄ GRAFICZKĘ Z WYCIĘTĄ ZAWARTOŚCIĄ, ALE MACIE PRZYSPIESZACZE DO PROGRESU DO PREORDERKÓW
Opublikowano 20 sierpnia 20222 l Coś mi mówi, że Inpost będzie przeżywać oblężenie od dnia 7 września, 2022 roku. Używki będą leciały jak złoto.
Opublikowano 20 sierpnia 20222 l Bloodborne przede wszystkim zasługuje na pecetową wersję. Nawet w oryginalnej wersji, którą moderzy, w odróżnieniu od partaczy z Sony, naprawiliby w ciągu dnia od premiery.
Opublikowano 20 sierpnia 20222 l Co ma sony do tego że dark soulsowe partacze nie potrafią robić gier?
Opublikowano 20 sierpnia 20222 l Bloodborne to zasługuje na upadte do 4k/60k. I wszystko w temacie. Chyba, że piszemy o rimejki od BluePoint o jakości Demon's Souls.
Opublikowano 20 sierpnia 20222 l Lepiej dać BP żeby odpicowali jak DeS, tylko bez głupich zmian w designu jak np niektóre rzeczy w Demonach. Bo remastera po taniości jak DS1 to BB nie potrzeba.
Opublikowano 20 sierpnia 20222 l 27 minut temu, Pupcio napisał: Co ma sony do tego że dark soulsowe partacze nie potrafią robić gier? Od 7 lat siedzą na Bloodbornie i nie chcą nic z nim zrobić. Przy popularności jaką soulsy zyskały przez te wszystkie lata, sama wersja PC sprzedałaby się w kilku milionach.
Opublikowano 20 sierpnia 20222 l Godzinę temu, Nemesis napisał: Bloodborne to zasługuje na upadte do 4k/60k. I wszystko w temacie. Chyba, że piszemy o rimejki od BluePoint o jakości Demon's Souls. Będzie na PS6 albo PS7 W sam raz na start generacji.
Opublikowano 20 sierpnia 20222 l W dniu 19.08.2022 o 12:52, Square napisał: Cło na gierki to 0%. Możesz rozwinąć temat ? Bo z mojej wiedzy i doświadczeń wynika, że kupując gry spoza UE zapłacisz aktualnie cło. No chyba, że jest jakiś próg wartości zamówienia.
Opublikowano 20 sierpnia 20222 l Tylko że VAT jest doliczany najczęściej przez sprzedającego jeszcze na etapie koszyka. A ja mówię o sytuacji kiedy odzywa się do Ciebie poczta PL w imieniu UC trzymając już zamówioną przesyłkę i żądając opłaty.
Opublikowano 20 sierpnia 20222 l 11 minut temu, giger_andrus napisał: A ja mówię o sytuacji kiedy odzywa się do Ciebie poczta PL w imieniu UC trzymając już zamówioną przesyłkę i żądając opłaty. No każda paczka musi przejść odprawę. Jeżeli w cenie były uwzględnione już te koszty, a paczka i tak została nadana na innych warunkach i musisz je ponownie zapłacić bo sprzedawca/przewoźnik dał ciała, to zgłaszasz się do sprzedawcy, przedstawiasz dokumenty i musi ci zwrócić. Tak np. jest z Limited Run Games. Jak sobie spojrzysz na dokumenty celne to tam będziesz miał info, że płacisz VAT, a cło powinno być na 0% (możesz sprawdzić po kodzie celnym). Jeżeli nie jest tzn. że odprawiło się na złym kodzie (ale wątpię, bo raczej będzie na 0%), bo ponownie np. sprzedawca/przewoźnik/poczta dała ciała. W najgorszym wypadku cło by było na 8%, a VAT jest 23%, no ale na gierki i inne rzeczy na nośnikach jak płyty jest stawka 0%.
Opublikowano 20 sierpnia 20222 l W przypadku LRG to chyba jest kwestia tego, że wysyłają używając opcji DDP (wszystkie opłaty w cenie) i wtedy UC już nie wkroczy. Ale dzięki za info, zapoznam się z tematem bo zamawiając ostatnio dwie gry z fangamera znajomy musiał coś dopłacać już w PL. @pingmoże wiesz coś więcej na ten temat ?
Opublikowano 24 sierpnia 20222 l Będzie wyglądać jak part II, a i tak z miłą chęcią prędzej czy później ogram
Opublikowano 24 sierpnia 20222 l Niby remake a gra nie wygląda nawet na current gena tylko koncowke PS4. Jak nie będzie 60fps przy najlepszej grafice to już w ogóle dramat.