Observer 10 281 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 13 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Konsolowy ex to wymyśliły klapy aby zracjonalizować A ty spryciarzu, myślisz że nikt już nie pamięta że termin "Console exclusive" to miał premierę na konferencji Microsoftu? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 (edytowane) 3 minuty temu, Daffy napisał: Czym np taki post się różni od rzekomych pecetowych wysrywow? Niczym, ale pokazywanie pogardy do wszelkiej maści tematów technicznych/graficznych na tym forum jest trendy, więc jest jak jest, sami zagrajmerzy mający w dupie wszystko poza duszą i pieprzem. Edytowane 29 marca 2023 przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 1 minutę temu, Observer napisał: A ty spryciarzu, myślisz że nikt już nie pamięta że termin "Console exclusive" to miał premierę na konferencji Microsoftu? No, i była beka, że konsolowy ex to żaden ex do czasów jak nie podjęło się tego Sony. Teraz "konsolowy ex" i "ex na PS4, PS5, Switcha i PC" to w oczach niektórych dalej gra na wyłączność. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Kurwa, jeszcze xboxa tu wjebali do tematu. Niech Pan ma nas w swojej opiece. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 No, więc sprawa wygląda tak. Chciałem napisać o grze, o Joelu, czy jest spoko, czy może nie, ale po pierwsze nie mogę się na tym skoncentrować, bo klatki spadają z 60 do 55 w trybie jakości, i to w momencie, gdy na ekranie niewiele się dzieje, a po drugie aberracja chromatyczna jest domyślnie włączona, więc obraz jest niewyraźny na krawędziach, a co za tym idzie, emocje wywoływane przez grę, też są niewyraźne na krawędziach mojej duszy. Co dalej, blur można włączyć, można wyłączyć. Jak ktoś lubi pościgi to lepiej, żeby zostawił, jest bardziej naturalnie, ale jak ktoś nie lubi, to lepiej wyłączyć. Wtedy obraz jest ostry jak żyleta. Filmowe ziarno wkurwia, dlatego polecam całkowicie zjechać wskaźnik w lewo, chociaż to cinematic, więc może lepiej zostawić, bo w kinie takie rzeczy są spotykane, więc w sumie dlaczego ktoś nie chciałby mieć kina u siebie w domu. Każdy uzna sam według siebie, dla mnie poza horrorami specjalnie stylizowanymi jest to niepotrzebny zabieg. Kontrast też podkręciłem, żeby było bardziej immersyjnie w bardziej mrocznych zakamarkach, ale Ellie ma przez to niebieskie zęby jak u kukuryku w UD. Cóż zrobić, coś za coś. Nie można zjeść ciastka i mieć ciastka. Ogólnie super remake, ale to na razie opinia na podstawie pierwszych dwóch godzin spędzonych w opcjach i w prologu(z przewagą pierwszego). Jak wyjdę, to dam znać, co się dzieje dalej. Oczywiście pod kątem technicznym. P.S. Acha, czekam na patcha, bo z włączonym HDR-em w trybie upłynniacza na ekranie jest mleko, a z produktami mlecznymi nie jest mi po drodze. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Zapomniałeś dodać "fajna, fajna gierka ale już mi się nie chce grać po godzinie, graficzka sprawdzona" byłoby autentyczniej Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Prawie śmieszne, tylko ja w opcjach spędzam mniej czasu niż Ty na konsoli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Teraz, Pupcio napisał: Zapomniałeś dodać "fajna, fajna gierka ale już mi się nie chce grać po godzinie, graficzka sprawdzona" byłoby autentyczniej Ty dalej jestes zagrajmerem tylko dzięki temu że masz peceta i tam ogrywasz gierki więc nie udawaj konsolowca xdddd Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 3 minuty temu, SlimShady napisał: bo klatki spadają z 60 do 55 w trybie jakości musisz sobie podmienić DLSS na DLAA (jest modzik na githubie, że można zamienić DLSS na DLAA w każdej grze obsługującej DLSS), no ale do tego to raczej tylko 4090, bo to podnosi obraz do wyżej rozdziałki niż natywna i potem downsampluje, najlepsza forma antyaliasingu, ale trochę bardziej wymagająca niż natywna z TAA (kilka % fps mniej), za to wygląda o niebo lepiej od TAA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Zawsze to lepsze niż wybór pomiędzy 30 fps w 1440p albo 60 fps w 1080p na PS5 z grafiką rozmazaną jak gówno Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 2 minuty temu, Daffy napisał: Ty dalej jestes zagrajmerem tylko dzięki temu że masz peceta i tam ogrywasz gierki więc nie udawaj konsolowca xdddd No i pisze o grach a nie pecetowej dupie maryny więc konsolowa dusza zachowana. Twoja niestety zanieczyszczona steam beką i rezidencikiem w 20fpsach podczas burzy Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 UuuUUuuuU bumfight wśród blacharzy Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Hipokryzję pięknie pokazuje temat o RE4, 5 stron płaczu jak to hujowo wygląda i chodzi na PS5 +tryby, HDRy i inne, a napisałbyś jedno zdanie z niezrozumiałym dla konsolowca terminem i już by stosy podpalał. No chyba, że tu są wciąż typy co w 2023 roku na samą wzmiankę o PC się podpalają, a sami mają pececiki w obudowie z dna Bałtyku. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Potter miał to samo plus jeszcze spjerdoline o książkowym lore Przez te tryby na konsolach i opcje teraz praktycznie każdy temat chwilę po premierze robi się dawnym pclabem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 @tjery dualsense ma wibracje bezprzewodowo? Czy kablem trzeba spinać żeby były czary? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 362 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Ale zdajecie sobie sprawę, że slim pojechał też konsoletowców w swoim wywodzie, bo pierdolenie jakby podobne jest widoczne z każdej strony, tylko skróty i nazwy się zmieniają? Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Bo bezsensu jest sapanie paru oszołomów, gdy ktoś napisze coś o technikaliach. Przecież sami macie opcje na konsolach i o tym piszecie. Czym do kurwy to się różni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Dobra, ale grał ktoś w końcu w tę grę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 362 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Tak, ja, na PS3 i PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Fabuła, spoko, ale jak ktoś jest fanem serialu to tak średnio co oni zrobili z Billem w tej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Ja też. Na ps3, ps4 i pc. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 9 minut temu, mozi napisał: @tjery dualsense ma wibracje bezprzewodowo? Czy kablem trzeba spinać żeby były czary? Z tego co wiem to tylko kabelek, ja mam na kablu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Już 2 strony obrzucania się błotem. Echh, fajnie by było gdyby ludzie przestali się w końcu sami dzielić na pecetowiec, konsolowiec itd, nie można być po prostu graczem ? Każda platforma ma swoje plusy i minusy, każdy gra na czym chce i nikt nie kaze też grac na jednej jedynej. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Godzinę temu, Daffy napisał: Czym np taki post się różni od rzekomych pecetowych wysrywow? Jeśli sugerować się tylko tą stuletnią nazwą to proszę o usunięcie każdego działu na forum prócz playstation Czy mam kogoś przeprosić za tego posta ? To jest DRUGA gra na PS5, w której musiałem pogrzebać w zakładce display. Gram od premiery sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 038 Opublikowano 29 marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2023 Czym się różni pytanie o ustawienie kolorków od tego? DLSS działa, jest TAA, DLSS i FSR. Nawet sobie podmieniłem DLSS na DLAA (jest modzik na githubie, że można zamienić DLSS na DLAA w każdej grze obsługującej DLSS), no ale do tego to raczej tylko 4090, bo to podnosi obraz do wyżej rozdziałki niż natywna i potem downsampluje, najlepsza forma antyaliasingu, ale trochę bardziej wymagająca niż natywna z TAA (kilka % fps mniej), za to wygląda o niebo lepiej od TAA. No nie byłeś chyba za dobry w znajdź 5 różnic Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi