Skocz do zawartości

Aliens: Dark Descent

Featured Replies

Opublikowano

Strategia brzmi interesująco, chyba cos podobnego do xcom gameplayowo

• Odpowiedzi 38
  • Wyświetleń 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Spawanie to tylko, żeby schron zrobić w jakimś pomieszczeniu. Wiem, że tam chyba misja tego wymagała, ale ogień zaporowy, granat i shotgun w ruch. Ogólnie wszystko co masz. Jestem w trakcie Misji 5 na

• Dzisiaj ukończyłem gierkę na Nightmare. Misja 11 zdecydowanie najtrudniejsza z całej gry, więc koniecznie zostawcie sobie kilka dni przed jej rozpoczęciem, żeby wrócić i odetchnąć. Misja 12 wpada od r

• Strategia brzmi interesująco, chyba cos podobnego do xcom gameplayowo            

Opublikowano

Mi to wyglada na twin stick shooter. Jak ludzie po obejrzeniu trailera nie wiedza czym jest gra to wiedz, ze zmontowales chujowy trailer.

Opublikowano

Tak to niby twin shooter będzie. Jest u mnie lekkie jaranko, ale nie spodziewam się niczego ambitniejszego pokroju helldivers, niestety. 

Opublikowano

Może będzie Helldivers 2.

Opublikowano

Jak będzie jak Helldivers to mam w pompie bo mi się nie podobało, wolę bardziej arcadowe podejście jak alienation

17 minut temu, Faka napisał:

Może będzie Helldivers 2.

W przecieku Nvidi z GeForce Now było Helldivers 2

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Plugawy napisał:

Tak to niby twin shooter będzie. Jest u mnie lekkie jaranko, ale nie spodziewam się niczego ambitniejszego pokroju helldivers, niestety. 

:reggie:

Screenshot_20220610-093433_Firefox.thumb.jpg.2f0d31207d8b95febb40ab986d49076b.jpg

Opublikowano

Jako arcadowy twin-stick dawałoby mocno radę, ale ten opis wyżej tak średnio pasuje.

Opublikowano

Rts? Lol może to będzie turówka a la Gorky17? Ale jaki to Rts nie pokazali więcej niż 3 osoby w oddziale. 

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Zapowiada się naprawdę spoko. Oby tylko nie było głupot w stylu lufa przy mordzie i miss. Jestem ciekaw jak sprawdzi się to całe real time tactical action game.
Opublikowano

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Niech celem dla studia będzie chociaż gra 7/10, a już będzie spoko. AvP Extinction na PS2 i Xboksa było średniakiem jak na standardy RTSa, ale bardzo mi się swego czasu podobało ze względu na klimat i widowiskowe bitwy. W tym jest potencjał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przypomina mi to Syndicate do Bullfroga - stara gierka może ktoś pamięta o ile jest tak stary jak ja, to był sztos :), ja dam szansę 

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Premiera tuż za rogiem, jaranko level 100.

Opublikowano

No ja wchodzę w Alienki, jedno z moich ulubionych uniwersów. Oby tylko nie było jakiś game breaking bugów na starcie.

Opublikowano

Nikt się nie skusił to ja wziąłem. Recenzje raczej przychylne. 169 zł w Mediaexpert. Na dzień dobry patch - 17gb

Opublikowano

Gra przed premierą miała ogromne problemy techniczne z tego co widziałem.

Ja z chęcią bym zagrał, ale kurczę nie lubię kiedy jest presja czasu na graczu wywierana.

Opublikowano

Ja mam, ale jeszcze chce dokończyć pozostałe rzeczy. Może za kilka dni uda mi się w końcu odpalić. Może też wrzucą jakiegoś patcha skoro są problemy.

Opublikowano

No dobra. Na PS5 są dwa tryby graficzne, co przy takim poziomie grafiki jest dla mnie żartem. Z dystansu wyglada to ładnie, z bliska twarze postaci to wczesne PS4 lub nawet późne PS3. Jest aktywna pauza która może zwalniać lub stopować akcję. Zagrałem pierwsza misję i przerżnąłem, wszyscy zginęli. Misja jest dosyć długa bo fpytkę chodzenia a obcych jest sporo, atakują grupami i niestety w ferworze walki jest mało skutecznych argumentów. Amunicja dosyć szybko się kończy i tak szczerze wielkiej krzywdy obcym nie robi te strzelanie. Grupa marines jest randomowa, dopiero od następnej misji będzie można ich wybierać wg uznania. 
To nie jest gra w stylu XCOM a bardziej rozbudowany RTS z elementami taktyki.

Opublikowano

Pierwsza misja za mną. Gram na poziomie Nightmare, więc jest sporo wczytywania zapisów, bo można łatwo popełnić błędy. Ale nie ma jakiejś tragedii, nawet potężnego Crushera udało się ubić bez większego problemu. Najważniejsze to nie stać w miejscu tylko cały czas się ruszać i używać wszystkich dostępnych skilli. Gra robi zapisy głównie przy robieniu zadań głównych, albo jak robimy schron, ale tracimy wtedy narzędzia, więc coś jak z tuszem w Resident Evil. Póki co bawię się bardzo dobrze, stresik non stop jest że stracimy cały zespół. Warto robić często odwroty do naszego autka ponieważ ma ono działko które mega pomaga przy walce z wieloma przeciwnikami.

f7240834e24c41bcd3d41e6960fdfdfb.jpg

Opublikowano

Ale się zdziwiłem widząc, że jest wersja pudełkowa na xsx.

Będzie grane zatem lada chwila, akurat Miasma Chronicles mi się kończy.

Opublikowano

Dopiero pękła pierwsza misja wprowadzająco tutorialowa, ale już czuć potencjał. Klimat filmów wylewa się z ekranu: gadżety, dźwięki, bazy i ich wnętrza. Wszechobecne zaszczucie, niepokój. Masa możliwości walki taktycznej jak: ogień zaporowy, który dobrze ustawiony może przesądzić o zwycięstwie nad twardymi przeciwnikami, flary doświetlające  które zwiększają celność, broń dodatkowa, granatniki, strzelby. Trzeba przestawić się na sposób sterowania, bo tu klikasz gdzie drużyna ma się przemieścić. Centralna baza w której odbywa się leczenie, projektowanie, badania naukowe - coś na styl Xcoma. Zapowiada się miodnie.

20230625_214953.png

20230625_215021.png

.

510f6ff6-027f-40a7-a90a-4207791db969.png

Czuję, że trylogię filmową sb odświeżę, bo klimat złapałem.

Edytowane przez Crazy Horse