Opublikowano 9 czerwca 20222 l Mi to wyglada na twin stick shooter. Jak ludzie po obejrzeniu trailera nie wiedza czym jest gra to wiedz, ze zmontowales chujowy trailer.
Opublikowano 10 czerwca 20222 l Tak to niby twin shooter będzie. Jest u mnie lekkie jaranko, ale nie spodziewam się niczego ambitniejszego pokroju helldivers, niestety.
Opublikowano 10 czerwca 20222 l Jak będzie jak Helldivers to mam w pompie bo mi się nie podobało, wolę bardziej arcadowe podejście jak alienation 17 minut temu, Faka napisał: Może będzie Helldivers 2. W przecieku Nvidi z GeForce Now było Helldivers 2
Opublikowano 10 czerwca 20222 l Autor 1 godzinę temu, Plugawy napisał: Tak to niby twin shooter będzie. Jest u mnie lekkie jaranko, ale nie spodziewam się niczego ambitniejszego pokroju helldivers, niestety.
Opublikowano 10 czerwca 20222 l Jako arcadowy twin-stick dawałoby mocno radę, ale ten opis wyżej tak średnio pasuje.
Opublikowano 10 czerwca 20222 l Rts? Lol może to będzie turówka a la Gorky17? Ale jaki to Rts nie pokazali więcej niż 3 osoby w oddziale.
Opublikowano 21 marca 20232 l Zapowiada się naprawdę spoko. Oby tylko nie było głupot w stylu lufa przy mordzie i miss. Jestem ciekaw jak sprawdzi się to całe real time tactical action game.
Opublikowano 25 marca 20232 l Zobaczymy co z tego wyjdzie. Niech celem dla studia będzie chociaż gra 7/10, a już będzie spoko. AvP Extinction na PS2 i Xboksa było średniakiem jak na standardy RTSa, ale bardzo mi się swego czasu podobało ze względu na klimat i widowiskowe bitwy. W tym jest potencjał.
Opublikowano 2 kwietnia 20232 l Przypomina mi to Syndicate do Bullfroga - stara gierka może ktoś pamięta o ile jest tak stary jak ja, to był sztos , ja dam szansę
Opublikowano 27 maja 20231 r No wygląda to solidnie na chwilę obecną. Oby tylko Gameplay dowiózł i powinno być super.
Opublikowano 11 czerwca 20231 r No ja wchodzę w Alienki, jedno z moich ulubionych uniwersów. Oby tylko nie było jakiś game breaking bugów na starcie.
Opublikowano 15 czerwca 20231 r Są achievementy już jak coś. Przejście na najtrudniejszym, do tego prawdopodobnie tryb permadeath, no i standard w postaci ocalenia wszystkich członków zespołu. Będzie co robić https://www.trueachievements.com/game/Aliens-Dark-Descent/achievements
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Nikt się nie skusił to ja wziąłem. Recenzje raczej przychylne. 169 zł w Mediaexpert. Na dzień dobry patch - 17gb
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Gra przed premierą miała ogromne problemy techniczne z tego co widziałem. Ja z chęcią bym zagrał, ale kurczę nie lubię kiedy jest presja czasu na graczu wywierana.
Opublikowano 20 czerwca 20231 r Ja mam, ale jeszcze chce dokończyć pozostałe rzeczy. Może za kilka dni uda mi się w końcu odpalić. Może też wrzucą jakiegoś patcha skoro są problemy.
Opublikowano 20 czerwca 20231 r No dobra. Na PS5 są dwa tryby graficzne, co przy takim poziomie grafiki jest dla mnie żartem. Z dystansu wyglada to ładnie, z bliska twarze postaci to wczesne PS4 lub nawet późne PS3. Jest aktywna pauza która może zwalniać lub stopować akcję. Zagrałem pierwsza misję i przerżnąłem, wszyscy zginęli. Misja jest dosyć długa bo fpytkę chodzenia a obcych jest sporo, atakują grupami i niestety w ferworze walki jest mało skutecznych argumentów. Amunicja dosyć szybko się kończy i tak szczerze wielkiej krzywdy obcym nie robi te strzelanie. Grupa marines jest randomowa, dopiero od następnej misji będzie można ich wybierać wg uznania. To nie jest gra w stylu XCOM a bardziej rozbudowany RTS z elementami taktyki.
Opublikowano 22 czerwca 20231 r Pierwsza misja za mną. Gram na poziomie Nightmare, więc jest sporo wczytywania zapisów, bo można łatwo popełnić błędy. Ale nie ma jakiejś tragedii, nawet potężnego Crushera udało się ubić bez większego problemu. Najważniejsze to nie stać w miejscu tylko cały czas się ruszać i używać wszystkich dostępnych skilli. Gra robi zapisy głównie przy robieniu zadań głównych, albo jak robimy schron, ale tracimy wtedy narzędzia, więc coś jak z tuszem w Resident Evil. Póki co bawię się bardzo dobrze, stresik non stop jest że stracimy cały zespół. Warto robić często odwroty do naszego autka ponieważ ma ono działko które mega pomaga przy walce z wieloma przeciwnikami.
Opublikowano 22 czerwca 20231 r Ale się zdziwiłem widząc, że jest wersja pudełkowa na xsx. Będzie grane zatem lada chwila, akurat Miasma Chronicles mi się kończy.
Opublikowano 25 czerwca 20231 r Dopiero pękła pierwsza misja wprowadzająco tutorialowa, ale już czuć potencjał. Klimat filmów wylewa się z ekranu: gadżety, dźwięki, bazy i ich wnętrza. Wszechobecne zaszczucie, niepokój. Masa możliwości walki taktycznej jak: ogień zaporowy, który dobrze ustawiony może przesądzić o zwycięstwie nad twardymi przeciwnikami, flary doświetlające które zwiększają celność, broń dodatkowa, granatniki, strzelby. Trzeba przestawić się na sposób sterowania, bo tu klikasz gdzie drużyna ma się przemieścić. Centralna baza w której odbywa się leczenie, projektowanie, badania naukowe - coś na styl Xcoma. Zapowiada się miodnie. . Czuję, że trylogię filmową sb odświeżę, bo klimat złapałem. Edytowane 25 czerwca 20231 r przez Crazy Horse