Skocz do zawartości

Pentiment

Featured Replies

Opublikowano

Wrzucałem już jakiś czas temu info że gra będzie zlokalizowana na język polski :lapka:

• Odpowiedzi 219
  • Wyświetleń 20,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Grounded długi czas było w early acces to nigdy nie sprzyja wysypowi recek po premierze pełnej wersji. Przeczytałem kilka recek Pentiment i szykuje się jedna z najlepszych gier roku. Jak nie koch

• Uwielbiam jak do tematu wpada kilku typków i nic nie wnosząc wrzucają "śmieszne" reakcje.   Cóż, kto się zjebem urodził mądry nie umrze.

• Skończyłem wczoraj. Bardzo dobra gra i kolejny dowód na to, że nie potrzeba kilku studiów i tysięcy programistów pracujacych nad grą, żeby stworzyć coś wartościowego. Mój Andreas był jako że przebywał

Opublikowano

zdecydowanie easy read. Dobrze, ze dodali taka opcje, bo ciezko bylo czytac.

Opublikowano

Zdecydowanie jedna z najbardziej intrygujących gier roku. I o to chodzi, a nie w kółko sequele i remastery, którymi już rzygam powoli.

Opublikowano

Edytowane przez Bigby

Opublikowano

trik z Nową Zelandią nie zadziała, premiera w jednym momencie dla wszystkich.  U nas grać będzie można od 8:00 rano 

Opublikowano

Kiedy schodzi embargo na oceny?

Opublikowano

Będą polskie napisy? W sumie po gameplayach nie wiem czym ta gra będzie , rpg?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
32 minuty temu, Banan91PL napisał:

Będą polskie napisy? W sumie po gameplayach nie wiem czym ta gra będzie , rpg?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Będą.

Gra przygodowa z elementami RPG.

Opublikowano

Recenzje w poniedziałek.

Edytowane przez Bigby

Opublikowano

Obstawiam między 70 a 75 na meta :)

Tak naprawdę do dziś nie wiem na czym ta gra ma polegać :)

Opublikowano

Ja obstawiam trochę wyżej, przynajmniej 80. Dla mnie jedna z ciekawszym premier w tym roku. Szkoda jedynie, że marketing taki słaby, gra zaraz wychodzi a tu ani widu a ni słychu. Zwiastun też nie zrobił wielkich liczb.

Opublikowano
2 godziny temu, drozdu7 napisał:

Obstawiam między 70 a 75 na meta :)

Tak naprawdę do dziś nie wiem na czym ta gra ma polegać :)

images?q=tbn:ANd9GcT4lkow7rvaTgxB0qIyUGm

Nie ma szans na tak niską Metę. Osobiście wierzę, że będzie minimum 85. W każdym razie jutro o 15 będzie wiadomo. :) 

Kto obserwuje Pentiment doskonale wie czym jest. :)  Przygodowo-eksploracyjno-narracyjna (głównie nacisk na to ostatnie) gra z lekkimi elementami RPG, w której główny bohater zostaje uwikłany w serię morderstw i skandali dziejących się na przestrzeni 25 lat. Gameplayowo bliżej do m.in. Night in the Woods.

edit:

Dziś odbył się livestream z udziałem Josha Sawyera.

Z ciekawszych rzeczy ujawniono m.in., że gra ma 36 tysięcy linii dialogowych i 350 tysięcy słów oraz uzyskała właśnie weryfikację ze Steam Deck.

Edytowane przez Bigby

Opublikowano

Jeśli ktoś czeka na recenzje to dzisiaj o 15:00 schodzi embargo

Opublikowano

recki zaczęły ukazywać się wcześniej.

https://opencritic.com/game/13960/pentiment

i mimo że na forum było trochę żartów, to wygląda na to że Obsidian chyba nie chybia, bo pierwsze recenzje są naprawdę solidne.

Opublikowano

Josh Sawyer - szanuję. Na pewno wpada do backloga gamepassowego :). 

IGN 10 lol.

Pierwszy day1 gamepass title z oceną 10 od IGN

image.thumb.png.c1c76ab2b28729acad232103fa153343.png

Opublikowano

Trzeba sprawdzić. Mnie tylko artstyle bardzo odpycha.

Opublikowano
4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał:

Pierwszy day1 gamepass title z oceną 10 od IGN

to nieprawda ;)