Skocz do zawartości

Pentiment

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trzeba to ignorować i nie warto zwracać na te kilka osób uwagi.

Lepiej skupić się na pisaniu o grze, która zapowiada się bardzo dobrze.

• Plusik 2
Opublikowano
12 minut temu, Bzduras napisał:

Chyba sobie kupię na Steamie, żeby ogrywać pod kołderką na deczku :asax:

Chyba najlepsza platforma dla tej gry. :lapka:

Cena gry też śmiesznie niska. Bierz.

Opublikowano

Jak na razie sleeper na maxa. Ciekawe jaki % graczy to skończy przy takim początku gry.

Mogło by to wyjść na komórki, pół h przed snem by było akurat bo to w sumie interaktywna książka bez gameplayu.

• Plusik 1
Opublikowano

Po 2h można się przyczepić właśnie do małej ilości muzyki, brakuje mi też opcji wyłączenia dźwięku pisania podczas prowadzenia dialogu.

Sama gra zajebista, typowe Janusze od cinematicków odbija się mocno, gra mi przypomina Axel and Pixel z x360.

• beka z typa 1
Opublikowano

Póki co rzeczywiście jest mega. Jestem tylko ciekaw na ile wybory związane z naszą przyszłością mają wpływ na rozmowy z innymi i rozwój fabuły.

Zdecydowałem się na mola książkowego, znającego niderlandzki i francuski, a także systemy prawne i zaawansowaną łacinę. 

Chociaż nie powiem, kusiła opcja imprezowicza parającego się okultyzmem.

Opublikowano
19 minut temu, Bigby napisał:

Póki co rzeczywiście jest mega. Jestem tylko ciekaw na ile wybory związane z naszą przyszłością mają wpływ na rozmowy z innymi i rozwój fabuły.

Zdecydowałem się na mola książkowego, znającego niderlandzki i francuski, a także systemy prawne i zaawansowaną łacinę. 

Ja właśnie wybralem ścieżke okultysty imprezowicza na początek zapierdzieliłem kase z kościoła:banderas: Wstępie bardzo fajnie tylko dużo ludzi sie odbije od tony tekstu ale ich  strata.

• Plusik 1
Opublikowano

To prawda, gram już jakieś 2 godzinki i większość to rozmowy, co mi w żaden sposób nie przeszkadza. Dobrze jest to napisane. I okazuje się, że podjęte wybory mają zastosowanie w dialogach i przekonywaniu osób do swoich racji.

Powoli też wchodzą sekrety do odkrycia i po raz kolejny ścieżka na którą się zdecydowałem miała jakieś tam znaczenie.

Mój Andreas nie zna greki, także muszę szukać innego sposobu na przetłumaczenie pewnych zapisów i dowiedzenie się, co ukrywa jeden z mnichów.

Opublikowano

Żałuję braku francuskiego bo właśnie jest pewna książka i chciałbym wiedzieć czego dotyczy, może później się dowiem.

Gra świetna, ale nie dla każdego, bo głównie się czyta.

UP. Ja właśnie znam grecki i chyba wiem o czym mówisz. No czyli robią się różnice już na starcie, fajnie fajnie, chyba na steamdeck wjedzie kiedyś drugie przejście.
Opublikowano

W sumie fajnie, że jest polska lokalizacja. Hedonista z Flandrii, pomyślałem, że może być zabawnie ;)

W ogóle to bardzo mi się podoba cała ta stylizacja na starodruk. Jestem zaciekawiony, zobaczymy czy te wrażenia się utrzymają.

Opublikowano

U mnie szubrawca studiujący medycynę we Włoszech, znający  logikę i systemy prawne.

Uznałem że skoro gra jest o morderstwie to wiedza medyczna może okazać się przydatna 

Opublikowano

A ja właśnie odszedłem od tego wyboru żeby zobaczyć jak to rozwiąże ba podstawie zupełnie innych przesłanek. Medycyna zbyt oczywista i taki bezpieczny wybór.

I tak mam hedonistę z Flandrii z wykształceniem w zakresie okultyzmu, prawa i logiki :D

• Plusik 1
Opublikowano

Drobna rzecz, ale podoba mi się jak Andreas postrzega inne postaci poprzez różne kroje czcionek. Zdarza się np. że spotkamy kogoś, kto na początku wydaje się dosyć prosty, nieoczytany, a gdy w trakcie dialogu wyjdzie, że coś studiował, natychmiast jest to odzwierciedlane w piśmie.