Bigby 4 743 Opublikowano 14 listopada 2022 Opublikowano 14 listopada 2022 Uwielbiam jak do tematu wpada kilku typków i nic nie wnosząc wrzucają "śmieszne" reakcje. Cóż, kto się zjebem urodził mądry nie umrze. 3 4 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 trzeba to ignorować i nie warto zwracać na te kilka osób uwagi. Lepiej skupić się na pisaniu o grze, która zapowiada się bardzo dobrze. 2 Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Chyba sobie kupię na Steamie, żeby ogrywać pod kołderką na deczku Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 12 minut temu, Bzduras napisał: Chyba sobie kupię na Steamie, żeby ogrywać pod kołderką na deczku Chyba najlepsza platforma dla tej gry. Cena gry też śmiesznie niska. Bierz. Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 O której można grać? Cytuj
UberAdi 2 306 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 4 minuty temu, sprite napisał: O której można grać? Już można. Po pierwszej godzinie nie wciągnęło xd 1 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 O, to zaraz sprawdzam Cytuj
UberAdi 2 306 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Jak na razie sleeper na maxa. Ciekawe jaki % graczy to skończy przy takim początku gry. Mogło by to wyjść na komórki, pół h przed snem by było akurat bo to w sumie interaktywna książka bez gameplayu. 1 Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Trzeba po prostu wiedziec na co się pisze i po problemie. Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Sam pograłem godzinkę i na razie mogę powiedzieć tylko, że nie jest to gra dla tych którzy nie lubią czytać Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Czcionka czasem mocno hardkorowa, ale póki co walczę na oryginalnej bo oddaje trochę status osoby z którą rozmawiamy i to jest fajne. Brakuje zdecydowanie więcej muzyki. Cytuj
Daddy 4 238 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Po 2h można się przyczepić właśnie do małej ilości muzyki, brakuje mi też opcji wyłączenia dźwięku pisania podczas prowadzenia dialogu. Sama gra zajebista, typowe Janusze od cinematicków odbija się mocno, gra mi przypomina Axel and Pixel z x360. 1 Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Gierka mega, dla mnie jej premiera ma idealny timing. Pięknie się przegryza z Ragnarokiem. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Póki co rzeczywiście jest mega. Jestem tylko ciekaw na ile wybory związane z naszą przyszłością mają wpływ na rozmowy z innymi i rozwój fabuły. Zdecydowałem się na mola książkowego, znającego niderlandzki i francuski, a także systemy prawne i zaawansowaną łacinę. Chociaż nie powiem, kusiła opcja imprezowicza parającego się okultyzmem. Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 19 minut temu, Bigby napisał: Póki co rzeczywiście jest mega. Jestem tylko ciekaw na ile wybory związane z naszą przyszłością mają wpływ na rozmowy z innymi i rozwój fabuły. Zdecydowałem się na mola książkowego, znającego niderlandzki i francuski, a także systemy prawne i zaawansowaną łacinę. Chociaż nie powiem, kusiła opcja imprezowicza parającego się okultyzmem. Ja właśnie wybralem ścieżke okultysty imprezowicza na początek zapierdzieliłem kase z kościoła Wstępie bardzo fajnie tylko dużo ludzi sie odbije od tony tekstu ale ich strata. 1 Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 To prawda, gram już jakieś 2 godzinki i większość to rozmowy, co mi w żaden sposób nie przeszkadza. Dobrze jest to napisane. I okazuje się, że podjęte wybory mają zastosowanie w dialogach i przekonywaniu osób do swoich racji. Powoli też wchodzą sekrety do odkrycia i po raz kolejny ścieżka na którą się zdecydowałem miała jakieś tam znaczenie. Mój Andreas nie zna greki, także muszę szukać innego sposobu na przetłumaczenie pewnych zapisów i dowiedzenie się, co ukrywa jeden z mnichów. Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 Póki co rzeczywiście jest mega. Jestem tylko ciekaw na ile wybory związane z naszą przyszłością mają wpływ na rozmowy z innymi i rozwój fabuły. Zdecydowałem się na mola książkowego, znającego niderlandzki i francuski, a także systemy prawne i zaawansowaną łacinę. Chociaż nie powiem, kusiła opcja imprezowicza parającego się okultyzmem.Żałuję braku francuskiego bo właśnie jest pewna książka i chciałbym wiedzieć czego dotyczy, może później się dowiem.Gra świetna, ale nie dla każdego, bo głównie się czyta.UP. Ja właśnie znam grecki i chyba wiem o czym mówisz. No czyli robią się różnice już na starcie, fajnie fajnie, chyba na steamdeck wjedzie kiedyś drugie przejście. Cytuj
SnoD 2 341 Opublikowano 15 listopada 2022 Opublikowano 15 listopada 2022 W sumie fajnie, że jest polska lokalizacja. Hedonista z Flandrii, pomyślałem, że może być zabawnie W ogóle to bardzo mi się podoba cała ta stylizacja na starodruk. Jestem zaciekawiony, zobaczymy czy te wrażenia się utrzymają. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 16 listopada 2022 Opublikowano 16 listopada 2022 Później jest tylko ciekawiej - zaczyna się intryga związana z morderstwem. Cytuj
Gregorius 503 Opublikowano 16 listopada 2022 Opublikowano 16 listopada 2022 Jak sterowanie wypada, lepiej będzie ogrywać to cudeńko na Xboxie czy PC? Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 16 listopada 2022 Opublikowano 16 listopada 2022 (edytowane) Każda metoda sterowania dobra. Na padzie bardzo wygodnie i intuicyjnie. Edytowane 16 listopada 2022 przez Bigby 1 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 16 listopada 2022 Opublikowano 16 listopada 2022 U mnie szubrawca studiujący medycynę we Włoszech, znający logikę i systemy prawne. Uznałem że skoro gra jest o morderstwie to wiedza medyczna może okazać się przydatna Cytuj
SnoD 2 341 Opublikowano 16 listopada 2022 Opublikowano 16 listopada 2022 A ja właśnie odszedłem od tego wyboru żeby zobaczyć jak to rozwiąże ba podstawie zupełnie innych przesłanek. Medycyna zbyt oczywista i taki bezpieczny wybór. I tak mam hedonistę z Flandrii z wykształceniem w zakresie okultyzmu, prawa i logiki 1 Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 16 listopada 2022 Opublikowano 16 listopada 2022 Na jakiej czcionce gracie? Czasem muszę zmienić na chwile bo nie moge odczytać słów Trochę kwestia wprawy, aby poznać te wszystkie czcionki, ale bywa ciężko czasem. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 16 listopada 2022 Opublikowano 16 listopada 2022 Drobna rzecz, ale podoba mi się jak Andreas postrzega inne postaci poprzez różne kroje czcionek. Zdarza się np. że spotkamy kogoś, kto na początku wydaje się dosyć prosty, nieoczytany, a gdy w trakcie dialogu wyjdzie, że coś studiował, natychmiast jest to odzwierciedlane w piśmie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi